Home + Gel nagellak handig voor moeders?!

Gel nagellak handig voor moeders?!

Voordat Floris werd geboren lakte ik mijn nagels altijd zelf. Het was een klusje dat wat geduld vergde, maar dat vond ik niet erg. Ik ben zelfs bevallen met donkergroene nagellak op! Het hele jaar erop droeg ik helemaal geen nagellak. Ik had er helemaal geen tijd voor. Ik zag het al gebeuren; zat er net een laagje op, kon ik weer een luier verschonen! Ik dacht al een tijdje na om mijn nagels te laten doen bij een nagelstudio met gel nagellak. Vlak voor kerst besloot ik het mijzelf te gunnen en liet ik mijn nagels doen. Maar is gel nagellak wel handig voor moeders met jonge kinderen?

Acrylnagels of toch alleen gel nagellak?

Veel collega’s van mij laten om de paar weken hun nagels doen. Sommige collega’s hebben ook acrylnagels en anderen laten alleen hun nagels lakken. Ik twijfelde heel erg, maar besloot geen acrylnagels te nemen. Deze zijn voor mij nog te lang en ik kan dan niet goed typen. Ik wilde eerst de gel nagellak proberen. Eerst maar eens kijken of dat echt zo goed bleef zitten.

En dus ging ik de zaterdag voor kerst naar de nagelstudio om mijn nagels te laten doen! Ik koos voor donkerrood (leuk voor de feestdagen) en liet het over mij heen komen. Het was in drie kwartier klaar en vooral heel erg ontspannen! Hier kon ik wel aan wennen om de paar weken haha.

Even wennen

Na drie kwartier zat het erop en werd mij gezegd dat ik er alles mee kon doen. Het voelde even gek en dat durfde ik ook niet meteen. Ik was veel te bang dat ik de lak zou beschadigen. Pas de volgende ochtend durfde ik het aan en begon ik alles ermee te doen. Dat moest ook wel, want het leven gaat gewoon door. Luiers verschonen, afwassen (we hebben geen vaatwasser), Floris in bad doen, klussen (denk aan de make-over van ons halletje) en nog veel meer. Alles deed ik ermee en het bleef gewoon zitten!

Gel nagellak voor moeders

Het zit er inmiddels bijna drie weken op en ik mag morgen weer terug voor een nieuwe kleur. Ik heb er de afgelopen weken echt alles mee gedaan en hoewel het nu uit gaat groeien, zit het er nog steeds goed op en ben ik er heel erg blij mee! Geen gedoe meer met zelf lakken wat vervolgens toch maar een week blijft zitten. Als je al geluk hebt. Daarnaast kan ik het zelf nooit zo netjes doen als in een nagelstudio doen. Daarnaast ziet het er nu altijd netjes uit en dat voelt wel heel fijn. Tot slot is het even echte ontspanning, want je kunt niets doen behalve zitten. Met recht een beetje me-time dus.

Laat jij je nagels weleens doen? Zo ja, wat doe je dan en blijft dat lang zitten?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 11 januari 2019 / 19:38

    Hey,
    Fijn lezen dat het je bevalt! Ikzelf, mama van 3 en +mama van nog eens 3, heb nu al 2 jaar gelnagels. Eerst deed ik ook gewoon gellak, maar sinds 1.5 jaar laat gelnagels zetten met lak. Heerlijk gewoon. Niet meer iedere 2 dagen opnieuw zitten lakken, gewoon 4 weken mooie nagels en hup, weer een nieuw kleurtje. En ja, ook mama mag zich laten verwennen he 😉

  2. Femmy
    13 juli 2019 / 20:02

    De Max Factor gel nagellak is ook een hele goeie. Ik gebruik die altijd op mijn klanten hun nagels. Bij de drogist worden ze tegen een redelijke prijs verkocht.