Home + Tijd voor zomerkleding; welk ondergoed draag je daaronder? Bamboe ondergoed?

Tijd voor zomerkleding; welk ondergoed draag je daaronder? Bamboe ondergoed?

Eigenlijk heb ik altijd een beetje een haat/liefde verhouding gehad met ondergoed. Ik weet niet zo goed waar dat precies aan ligt, maar op de één of andere manier vind ik het minder belangrijk dan bovenkleding. Ik doe mijn best en het moet mooi zitten, maar ik interesseer mij er minder voor. Dat geldt overigens ook voor sokken. Die kocht ik echt zelden, want ik vond de sokken van Patrick ook wel lekker zitten 😉 Maar het weer wordt mooier, de shirtjes dunner, de broeken lichter en de laarsjes maken plaats voor sneakers. Voor mij wel hét moment om eens weer nieuw ondergoed te kopen. En zelfs ik moet bekennen dat wanneer je je fijn voelt in je ondergoed, je je lekkerder voelt in je bovenkleding.

Wat vind ik belangrijk als het gaat om ondergoed?

Nu ben ik echt geen moeke geworden met basic wit, katoenen ondergoed, maar ondergoed moet wel lekker zitten en ademen. Ik sjees de hele dag heen en weer waardoor je sneller zweet en dan is het fijn als het ondergoed ademt. Ook heb ik een gevoelige huid waardoor ik niet altijd goed reageer op bepaalde stoffen. Daarnaast, en dat klinkt misschien gek, heb ik ontzettend aanleg voor blaasontstekingen. Strak ondergoed van nylon is dan niet aan te raden. Natuurlijke materialen (zoals katoen) zijn dan goed om te dragen, maar ik vind katoen niet perse mooi. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik mij ben gaan verdiepen in andere materialen. En zo kwam ik terecht bij Bamboe ondergoed.

De voordelen van bamboe ondergoed

Als ik aan bamboe dacht, dacht ik in eerste instantie aan onze tuin. We gebruiken bamboe om de takken van de leibomen aan vast te maken zodat de takken naar elkaar gaan groeien. Daar heeft dit nu helemaal niets mee te maken ?

Kleding en ondergoed van Bamboe blijkt niet alleen milieuvriendelijk, maar het heeft ook nog eens heel veel voordelen. Ik vond onderstaande infographic en die zegt eigenlijk al genoeg:

Dit zou weleens een goed alternatief kunnen zijn voor katoenen en nylon ondergoed, want naast al deze voordelen zit bamboe ondergoed ook nog eens ontzettend mooi!

Bamboe tops en sokken

Oké, bamboe ondergoed it is, maar ik loop ook tegen wat andere dingetjes aan: wat draag je bijvoorbeeld onder een wit shirtje? Je kunt daar natuurlijk een gewone naadloze of huidkleurige bh onder dragen, maar soms vind ik dat je die ook nog teveel ziet. Zeker op kantoor vind ik dat niet zo netjes. Ik draag ik dan nog vaak een witte top eronder. Er zijn ook witte (en zwarte) bamboe tops die je ook goed kunt dragen onder een wit shirtje. Deze zijn nauwsluitend (wel zo mooi) en zijn ook weer ademend en hypoallergeen. Heerlijk in de zomer! Hoeven we ons daar ook niet meer druk om te maken terwijl we achter de kinderen aan rennen 😉

Dan de sokken. Ook dit vind ik lastiger in de zomer dan in de winter. Ik draag ’s zomers graag sneakers en dan draag ik natuurlijk sneakersokken. Het nadeel van sneakers is echter dat je voeten er zo snel van gaan zweten. Het gevolg daarvan is dat ik dan weer last krijg van mijn voeten. Zeker wanneer we besluiten een stuk te gaan wandelen.

En nu ik toch bezig ben met bamboe ondergoed; wat dacht je van bamboe sokken? Ook deze zijn ademend waardoor je minder snel last hebt van zweetvoeten, geen voelbare naad bij je tenen én ze zakken niet af.

Dit alles bij elkaar is de investering wel waard vind ik. Je hebt er lang plezier van en als jij je goed en lekker voelt, straal je dat ook zeker uit.

Winactie: win een jaar lang gratis ondergoed!

Bamboo Basics heeft een te gekke winactie georganiseerd! Je kunt namelijk een jaar lang gratis ondergoed winnen! Alle ins en outs over de winactie vind je hier.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *