Home + De vakantieplannen zijn gewijzigd, we blijven toch in Nederland

De vakantieplannen zijn gewijzigd, we blijven toch in Nederland

Onze vakantieplannen zijn gewijzigd… We konden de knoop maar moeilijk doorhakken de laatste weken: de vakantie annuleren, omboeken of afwachten in de hoop dat we toch konden gaan? We hebben begin dit jaar onze vakantie naar Denemarken geboekt en keken er ontzettend naar uit, maar alles werd natuurlijk anders vanwege het Coronavirus. We waren en zijn uiteraard niet de enigen, maar alleen wij konden de beslissing voor onszelf nemen. Na lang wikken en wegen hebben we besloten de vakantie om te boeken en inmiddels is de bestemming ook bekend…

Van Kopenhagen en Billund naar Belfeld

Onze vakantie naar Denemarken boekten we via een mobiele reisagent van TUI. Ze heet Mirjam, woont hier in Gouda en heeft voor veel bekenden van ons de vakanties gepland. Iedereen was even enthousiast en dat waren wij na de eerste afspraak ook. Voor we het wisten hadden we onze ideale vakantie geboekt.

Nadat we eerst hebben aangekeken hoe het virus zich ontwikkelde hebben we afgelopen week toch besloten de vakantie om te boeken. De maatregelen worden steeds meer versoepeld, maar we zijn er nog niet. Het virus is nog niet weg en het is niet te voorspellen hoe de wereld er over een paar maanden uitziet.

We wilden graag met vakantie, maar dan willen we er volop van kunnen genieten. En we wisten niet of dat dit jaar kon in Denemarken.

We mailden Mirjam en zeiden dat we de vakantie graag om wilden boeken naar een bestemming binnen Nederland. Mirjam begreep dat en stuurde binnen een dag een uitgebreide mail terug met alle informatie met betrekking tot omboeken en ze stuurde ook een lijst met negen mogelijke bestemmingen binnen Nederland. We zijn er dit weekend samen voor gaan zitten en hebben een bestemming gekozen: we gaan naar Belfeld in Limburg!

Toch weer Limburg

Vorig jaar vierden we onze vakantie in Maastricht en dat is ons heel erg goed bevallen. We vonden Limburg heerlijk en hebben er lang niet alles gezien. Het voelde als buitenland en we hebben er heel erg genoten van de rust, de natuur en natuurlijk de gezelligheid. We gaan dit keer naar Droompark Maasduinen en hebben er heel erg veel zin in. In een mum van tijd heeft Mirjam alles omgeboekt en kunnen we toch nog lekker op vakantie.

Volgend jaar naar Denemarken?

Dat wil niet zeggen dat we onze vakantieplannen voor Denemarken helemaal hebben afgeschreven. We hopen deze vakantie door te kunnen schuiven naar volgend jaar. Dan hoeven we voor volgend jaar niet meer na te denken over onze bestemming en hebben we alsnog iets heel leuks in het vooruitzicht. Twee leuke vakanties zelf, want we kijken ook uit naar Limburg dit jaar.

Wat zijn jullie vakantieplannen voor dit jaar? Blijven jullie thuis, gaan jullie op vakantie in Nederland of hopen jullie toch nog naar het buitenland te kunnen?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments

 1. Frederique
  20 mei 2020 / 08:11

  Een persoonlijke reisadviseur is heel fijn in deze tijd. Wij blijven waarschijnlijk ook in Nederland maar we wachten het nog even af.

 2. Anke Boonen
  22 mei 2020 / 20:15

  Dat is in de buurt! Mooie omgeving! Leuk uitstapje is Valdeludo voor de jongens in Echt.
  En het bos bij bezoekerscentrum Maasduinen is ook erg mooi en ook leuk voor de kids met een speelbos. Groetjes Anke

 3. 25 mei 2020 / 09:35

  Hoi Mariska,
  Leuk om te lezen dat jullie binnenkort op Droompark Maasduinen zullen verblijven! Dit park grenst aan Nationaal Park de Maasduinen en ligt op een kleine 20 minuten rijden van Venlo en Roermond. Erg leuk voor een dagje weg.
  We wensen je alvast een fijn verblijf toe!
  Met vriendelijke groet,
  Emiel van Droomparken