Home + Terugblik op mijn twee goede voornemens van 2022

Terugblik op mijn twee goede voornemens van 2022

Vorig jaar december deelde ik mijn twee goede voornemens met jullie. Die waren snel bedacht, maar ze volhouden is een tweede. Inmiddels zijn we een jaar verder en blik ik terug op mijn twee goede voornemens. Wat is van terecht gekomen en hoe ging dit? Heb ik dezelfde voornemens voor het komende jaar of juist helemaal niet? Tijd voor een terugblik en natuurlijk een vooruitblik naar 2023!

Goed voornemen #1: beter voor mijzelf zorgen

Ik wilde dit jaar beter voor mijzelf zorgen. Afvallen, maar ook minder zorgen en wat vaker op de rem trappen. Daarnaast had ik in 2021 regelmatig te maken met buikklachten en daar wilde ik heel graag vanaf. Al met al was wel duidelijk dat de noodzaak hoog was om beter voor mijzelf te gaan zorgen. Het voelde een beetje als ‘nu of nooit’.

Het duurde nog even voor ik stap echt zette, maar uiteindelijk koos ik dit jaar voor een hypnose maagband. Inmiddels ben ik bijna 14 kilo kwijt en dat voelt heel erg goed! Deze maand is wat lastiger waardoor ik nu een beetje stil sta, maar we houden vol en gaan gewoon door. Komende week heb ik mijn laatste hypnose sessie. Wie weet geeft dat weer even een boost. de buikklachten zijn overigens niet verdwenen, maar het was wel minder dan vorig jaar.

Verder was het een prima jaar. Alles kabbelde lekker door, Milan kreeg een erg goed schooladvies voor de middelbare dus daar hoeven we ons ook geen zorgen over te maken. Ook Floris lijkt beter op zijn plek te zitten op school en we wonen hier nog steeds fijn.

Goed voornemen #2: beter voor ons geld zorgen

Pat en ik kregen allebei op dezelfde dag een nieuwe baan bij dezelfde werkgever en zijn daardoor ook wat meer gaan verdienen. Ik ging een salarisschaal omhoog en Pat ging naar een totaal nieuwe cao waardoor hij er vooral op vooruit is gegaan. Superfijn!

Dit jaar wilden we meer grip op ons geld door veel bewuster geld uit te geven. We volgden de cursus ‘In Control’ van PorteRenee en zijn gaan werken met budgetten voor boodschappen en ‘leefgeld’ zoals wij dat noemen. Dit geeft veel structuur, maar vooral ook veel inzicht. We hebben lekker kunnen sparen, al hebben we ook te maken gehad met wat hoge kosten. Toch zijn we blij met deze ingeslagen weg waardoor dit voornemen ook is geslaagd. Als jullie hier nog iets over willen weten, laat mij dit dan weten, ik ben blij met jullie input!

Voornemens voor 2023

Ik denk dat de voornemens voor 2023, hoe saai ook, hetzelfde zijn als die van dit jaar. Ik ben er namelijk nog lang niet als het gaat om afvallen en we willen graag meer sparen voor de toekomst. Verder hoop ik op werkgebied een mooi jaar tegemoet te gaan. Ik begin in januari met een groot project waar ik veel zin in heb.

Tot slot hoop ik dat we kunnen blijven genieten van de mooie dingen in het leven. Dat we gezond mogen blijven en de jongens weer een stukje van de wereld kunnen laten zien. Dan ben ik een heel gelukkig mens en een nog gelukkigere moeder.

Wat zijn jullie goede voornemens voor komend jaar? Klets mee!

Lees hieronder het blog van vorig jaar

Lifestyle | Mijn twee goede voornemens voor 2022

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *