Home + Carrière | We hebben allebei een nieuwe baan, maar toch ook weer niet…

Carrière | We hebben allebei een nieuwe baan, maar toch ook weer niet…

Hoe toevallig is dit: Patrick en ik hebben allebei per 1 maart een nieuwe baan, maar toch ook weer niet. Hoe dat precies zit lees je vandaag. Dit is namelijk een heel leuk en bijzonder verhaal…

Een nieuwe baan voor Patrick

Pat heeft de afgelopen 15 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt. Gewoon in vaste dienst, maar hij werd dan bijvoorbeeld gedetacheerd aan opdrachtgevers. De laatste paar jaar werd hij uitbesteed (klinkt eigenlijk heel raar) aan dezelfde opdrachtgever en dat beviel van beide kanten. Dit jaar is echter de knoop doorgehakt en is Patrick als het ware overgenomen door deze opdrachtgever en daar in vaste dienst gekomen. Gelijk een vast contract, dat is natuurlijk heel erg fijn. Ook is het cao beter en gaan we er op vooruit wat betreft inkomen. Laten we eerlijk zijn, dat is ook niet geheel onbelangrijk.

Gek eigenlijk, er is veel veranderd, maar toch ook weer niet. Een nieuwe baan, maar toch ook weer niet. En het bijzondere is, dat geldt ook voor mij en ook per 1 maart…

Een kleine verandering voor mij

Ook voor mij is er wat veranderd en ik heb een mooie stap kunnen maken op mijn werk. Dat betekent dat ik per 1 maart geen online communicatie adviseur meer ben, maar communicatieadviseur. Dat is geen wereldschokkende verandering hoor, maar dat betekent dat ik mij verder ga ontwikkelen binnen mijn vak. De online focus wordt daarmee op sommige vlakken wat minder. Ik zal mij bijvoorbeeld gaan ontwikkelen op het gebied van adviesvaardigheden en mijn rol in bepaalde projecten zal wat anders worden.

Mijn cao verandert niet, mijn werkgever ook niet, maar een stap vooruit brengt natuurlijk ook een nieuwe functieschaal met zich mee. Verwacht geen enorme stap in het salaris hoor, dat kan natuurlijk niet, maar ieder stapje is er één en ik ben blij met mijn werkgever. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat mooie stappen kunnen maken en heb ik telkens het vertrouwen gekregen. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee en dankbaar voor.

Bijzonder

Dit is toch heel bijzonder? Beiden op dezelfde dag en hoewel er veranderingen zijn, zijn die ook weer heel beperkt. Een nieuwe baan voor ons beiden en toch ook weer niet. Hoe leuk is dat?!

Ik heb er zin in, net als Patrick!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Christine
  8 maart 2022 / 06:31

  En, hoe was de afgelopen week voor je?
  En hoe verging het Patrick in de nieuwe auto naar zijn werk?
  Heel veel werkplezier voor jullie beiden in deze ‘nieuwe’ job!!

  • Marisca
   Auteur
   9 maart 2022 / 20:30

   Ja, ging goed! Beviel prima ? De auto heeft wat kuren, wordt vervolgd… En dankjewel!

  • Marisca
   Auteur
   9 maart 2022 / 20:28

   Hi! Dankjewel, maar nee, mijn blog is zeker geen hoofdinkomen. Zou ik ook niet willen hoor ?