Home + Tag | Back in time, blog edition

Tag | Back in time, blog edition

Deze tag kwam ik vorige week tegen bij Joyce en het is echt heel leuk om te lezen hoe andere bloggers juist het bloggen ervaren. Zeker als je al langer blogt, deze tag heet namelijk niet voor niets ‘back in time’. Ik blog ook alweer een tijdje en daarom vond ik deze wel heel erg leuk om in te vullen! Lees je mee?

Wat was de allereerste blog ooit die je schreef?
Die schreef ik niet hier. Ik begonnen op Blogger met een blog voor mijn webshop. Bloggen was toen nog iets wat ik zag als extra kanaal waar ik mijn collectie op kon promoten. Als je heel nieuwsgierig bent, de link bestaat nog steeds. Ik zie dat er half 2014 voor het laatst op gepost is. Dat kan wel kloppen, want die berichten werden automatisch door gezet daar naartoe. Het was heel slecht, maar ik heb er toen wel veel van geleerd. Uiteindelijk ben ik gaan bloggen op mijn eigen domein, deze dus. Hier begin ik eerst met alleen maar bloggen over de combi webshop, werk en gezin met ook veel social media tips. Toch merkte ik dat ik hier steeds minder inspiratie voor had. Uiteindelijk toch gekozen om te bloggen over deze combi, maar dan ook veel persoonlijker en als lifestyle mamablog.

Waarom begon je met bloggen?
Zoals ik al zei, begon ik echt voor de webshop. Ik zag het toen nog meer als iets dat moest. Naarmate ik persoonlijk ging bloggen werd het een hobby en nu is het dus gewoon serious business! Ik ben persoonlijk gaan bloggen, omdat ik veel vragen kreeg. Niet alleen over hoe ik alles combineer, maar ook over de kleding van M bijvoorbeeld. Ik vind het leuk om dit te delen. Daarnaast heb ik ook heel veel geleerd van en over bloggen. Deze kennis zet ik nu ook weer in.

Welke lay-outs heb je gehad?
Ik begon met het gratis thema Fashionista, een heel strak zwart/wit thema. Toen ik deze vaker voorbij zag komen heb ik gekozen voor een betaald thema. Dit is een Genesis thema. Hier ben ik nog steeds heel blij mee al zie ik op Etsy ook wel mooie lay-outs voorbij komen.

Tag, back in time, bloggers edition, mama blogger, Marisca, kenter

Wat was het eerste perspakketje wat je hebt ontvangen?
Ik heb nog geen speelgoed etc. thuis gekregen hoor! Wel krijg ik leuke aanbiedingen. Zo heb ik laatst een leuke samenwerking gehad met bijvoorbeeld Omoda, mocht ik een t-shirtje voor M ontwerpen, komt er binnenkort iets leuks aan met Ballorig etc. Dat vind ik eigenlijk nog leuker! Al mag je best een perspakketje sturen hoor als bedrijf 😉

Wat je favoriete artikel van eigen hand?
Die heb ik eerlijk gezegd niet. Als ik moet kiezen vind ik de persoonlijke blogs het leukst om te schrijven. Toch zijn er ook blogs waarvan ik nooit had gedacht dat ze zo populair zouden zijn. Mijn blog over het Play sand van de Action is nog steeds het best gelezen. Bizar wat dat toen deed!

Welke blogger is je grote voorbeeld?
Oeh lastig, ik vind veel blogs leuk om te lezen, maar een groot voorbeeld heb ik niet. Niet omdat ik mijzelf zo goed vind, integendeel, maar juist omdat iedere blogger haar eigen dingetje heeft wat het zo uniek maakt. Klinkt heel suf en diplomatiek correct, maar zo werkt het wel. Doe vooral je eigen ding zou ik zeggen! Wat ik wel heel gaaf vind is dat Annic van Wonderen van haar ILoveFashionNews een modeplatform heeft weten te maken met bijna 2.000.000 bezoekers per maand! Dat is toch gaaf?! Dat is nog wel mijn droom voor Marisca Kenter, maar dan voor hippe, werkende moeders. Ik mag trouwens het boek van Annic verloten 😉

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?
Ik zou meteen geblogd hebben onder mijn eigen domein en ik zou eerder voor deze niche gekozen hebben. Hiermee is veel tijd verloren gegaan en dat vind ik nog weleens zonde. Verder zou ik hebben gekozen voor een andere hosting, maar dat komt nog. Verder ben ik heel blij met hoe het nu gaat.

Wat zou jij anders doen? Blog je zelf ook al een tijdje? Hoe zou jij deze tag dan invullen?

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 10 maart 2015 / 11:09

    Leuke Tag en interessante antwoorden. Grappig om terug te kijken, te leren en andere dingen toe te passen. Ik ga hem ook invullen.