Home + Omoda| Hoe meet je de schoenmaat van je kind op?

Omoda| Hoe meet je de schoenmaat van je kind op?

Naast kleding voor M ben ik uiteraard ook groot fan van schoenen. Het moet tenslotte allemaal wel een beetje matchen met zijn kleding ;-). Maar zeg nu zelf, die kleine schoentjes zijn toch ook te leuk?! Toch is het vaak lastig, want kindervoetjes groeien soms wel heel hard en hoe weet je nu of je de goede maat hebt?

Daarom in de post alles over het zelf opmeten van de schoenmaat van je kind inclusief een handig filmpje!

Mijn favoriete schoenenwinkel is Omoda. Daar kan ik terecht voor mijn schoenen (Shabbies zijn favoriet), maar vooral ook voor de schoenen van M. Ik fiets er iedere ochtend voorbij als ik naar mijn werk rijd en de winkel ligt op vijf minuten lopen van mijn huis. Erg verleidelijk dus! Omdat M vrij grote voeten heeft (inmiddels maat 30 en hij is bijna 4,5 jaar) laat ik deze dus regelmatig daar opmeten. Het laatste wat ik wil is dat hij in te kleine schoenen loopt en het is weleens gebeurd, zo’n twee jaar geleden, dat hij in één zomer twee schoenmaten was gegroeid!

Sindsdien let ik er dus extra goed op. Toch wist ik niet dat je ook zelf eenvoudig de schoenmaat van je kind op kunt meten. Handig, want aangezien het altijd erg druk is bij “onze” Omoda, vooral op woensdagmiddag, is het ook fijn als ik online schoenen kan bestellen.

Dit had ik dus nog nooit gedaan. Ik ben een fanatieke online shopper, kan ook niet anders, ik heb zelf een webshop, maar met kinderschoenen vond ik dat eigenlijk een beetje tricky. Het ene merk is het andere niet en ze vallen toch vaak net iets anders.

In samenwerking met Omoda nam ik de proef op de som en heb ik met behulp van onderstaand filmpje de voetjes van M opgemeten en online bij hen superleuke New Balance sneakers besteld! Bekijk eerst eens onderstaand filmpje, daarna meer over de sneakers die ik heb besteld…

Best eenvoudig toch? En makkelijk, want je hoeft niet perse met de kids naar de stad te fietsen en te wachten totdat er een verkoopster tijd voor je heeft terwijl de kinderen door de winkel rennen 😉

Kiezen is altijd het lastigst, want er is zoveel leuks! Voor mij stond vast dat de basiskleur van de schoen neutraal moest zijn zodat ze bij zoveel mogelijk kleertjes passen. En als ik heel eerlijk ben twijfelde ik tussen twee merken; Adidas (die oldschool sneakers die we zelf vroeger ook aan hadden) en New Balance. Het werd uiteindelijk New Balance, omdat Adidas wit is en ik bang was dat de voetjes van M nog groter zouden lijken. Zeker onder een skinny jeans. Ook M had een voorkeur voor New Balance dus shopten we deze deze ‘leukerts’ gewoon online bij Omoda.

New Balance sneakers, Omoda, zomer 2015, mama blogger, Marisca Kenter
Basiskleur grijs en het felle oranje maakt het lekker stoer en breekt ook een beetje als de outfit wat donkerder is. En pasten ze? Ja, de maat was meteen goed!

Dan nog het volgende, voorheen kon je bij Omoda stempels sparen bij iedere aankoop. Dit is nu veranderd, je spaart nu online credits. Niet alleen met aankopen, maar bijvoorbeeld ook met het schrijven van reviews en het aangeven van jouw favoriete merken. Dit loopt als snel flink op. Bij 500 credits krijg je dan weer €10 korting op de volgende (online) aankoop. Is toch weer leuk meegenomen! Zoals je ziet ben ik alweer een aardig eind op weg 😉

Omoda, online, webshop, New Balance, credits, sparen

En oké, ik geef het toe, ook ik kon het niet laten dus heb zelf zaterdag deze New Balance sneakers gekocht met favoriete kleur mint! WW

Wij zijn dus alweer klaar voor het voorjaar en de zomer! Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips. Veel shopplezier! Oja, binnenkort zie je in een nieuwe M’s outfits hoe ik de sneakers combineer bij zijn outfits. En die Adidas sneakers? Misschien ga ik volgende maand toch wel overstag…

Marisca, Kenter, mamablogger

 

 

socialmediaalacarte-ads klein

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Omoda
  25 februari 2015 / 13:13

  Erg leuke blog en wat fijn dat we je nog een handje hebben geholpen ook.
  Ik wens jou en M. heel veel plezier van jullie aanwinsten.
  Happy new shoes!

  Groetjes,

  Amber