Home + Review | Het nieuwe winkelcentrum ‘Westfield Mall of The Netherlands’ in Leidschendam

Review | Het nieuwe winkelcentrum ‘Westfield Mall of The Netherlands’ in Leidschendam

Vorige week wilden we er even tussenuit in het weekend. De meeste uitjes kunnen nog niet en de weersvoorspellingen waren niet zo positief. We vonden het lastig om dan nog wat leuks te verzinnen, maar al snel kwamen we uit op het nieuwe “Amerikaanse” winkelcentrum in Leidschendam: Westfield Mall of The Netherlands. Deze werd getipt door een collega van mij (thanks Patty!) en we waren wel benieuwd. Het is een nieuw, groot winkelcentrum met bekende landelijke winkelketens en minder bekende winkels, maar dan wel ruim en op zijn Amerikaans opgesteld. Wij namen een kijkje!

Westfield Mall of The Netherlands

Mijn nichtje was de week ervoor al geweest en vertelde over rijen bij de winkels. Dat wilden wij vermijden dus besloten we er voor openingstijd (12.00 uur op zondag) heen te rijden. Het was Moederdag dus we vermoedden dat het dan nog niet zo druk zou zijn. We parkeerden in de garage onder het winkelcentrum. Deze is ontzettend groot en ruim en heeft heel veel extra brede gezinsplekken. Ook zijn er speciale plekken voor kleinere auto’s en motoren. Goed om te weten: parkeren is er gratis! 

Vervolgens gingen we met de lift naar boven en kwamen we midden in het winkelcentrum uit. We komen zelf regelmatig in het Alexandrium in Rotterdam, wat ook groot is, maar dit winkelcentrum voelt toch anders. Het is natuurlijk nieuw dus het het blijft een beetje appels met peren vergelijken, maar het is zoveel lichter, schoner en ruimer opgezet. Daarnaast is het gratis parkeren een enorm voordeel ten opzichte van Rotterdam.

Omdat we vroeg waren (rond 11.40 uur) was het nog rustig. Hierdoor konden we goed zien hoe ruim het is opgezet en hoe mooi het eigenlijk is. En het gaf mij de gelegenheid wat mooie foto’s te maken ?.

Eerste stop: LEGO store

De eerste stop was de LEGO store. Hier wilde Milan graag heen en omdat er al vier mensen in de rij stonden, besloten we aan te sluiten. Gelukkig, maar want een kleine tien minuten later was de rij aanzienlijk langer.

In de LEGO store werden we heel hartelijk ontvangen en mochten de jongens een kleine speurtocht doen. Ze moesten in de vitrines een alien vinden. Als ze deze hadden gevonden, mochten ze een klein cadeautje uitzoeken. Spot jij de alien op de foto?

Het assortiment is ontzettend uitgebreid en voor kinderen is dit zeker een uitje!

Lekker eten

In het winkelcentrum is een apart gedeelte voor eten en drinken. Als je de Markthal van Rotterdam kent, is dit vergelijkbaar. Hier kun je heerlijk eten halen. Van sushi tot broodjes vlees en nog veel meer. Lekker om mee naar huis te nemen!

Het winkelaanbod

Wij waren verrast door het winkelaanbod. Je vindt er een Action en een Intertoys en andere grote winkelketens, maar ook minder bekende winkels en er is zelfs een autodealer! We vonden het winkelaanbod divers en leuk.

 

Verspreid door het winkelcentrum staan schermen. Hierop kun je winkels zoeken en vinden en kun je de juiste route bepalen naar de winkel die je wilt bezoeken.

Aanrader?

Ik denk dat het wel duidelijk is ☺️, maar we vinden Westfield Mall of The Netherlands een prachtig winkelcentrum en zullen er zeker vaker heen gaan. Nu de winkels een beperkt aantal bezoekers binnen mogen laten is het bij sommige winkels wel erg druk en staan er lange rijen. Houd daar wel rekening mee.

liefs

 

 

 

Select 2021Select 2021

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Prscll
  16 mei 2021 / 08:33

  Mall of the Netherlands zit op 7 min rijden van ons vandaan en wij kwamen er al toen het alleen nog Leidsehage was. En toch zijn we er nog niet geweest en dat is heel bewust. Je loopt de hele tijd binnen en het is enorm druk altijd (mensen komen van ver) en dat in corona tijd. Nee wij wachten wel…. off wellicht een keer doordeweeks en zonder vakantietijd… we zien wel.:)

 2. Sandra
  16 mei 2021 / 08:37

  We kennen westfield al van een vakantie in Kroatië… daar zit ook zo mall. Heerlijk ik hou er van.. We willen in de zomervakantie een dagje gaan

 3. Monique
  24 mei 2021 / 18:32

  Ik woon er 5 km vandaan en ben vorige week voor het eerst wezen winkelen…wat een prachtig wc met veel leuke winkels.
  Ik ga wel doordeweeks ivm de drukte in en om het wc heen.

  Binnenkort gaat boven ook open en dan wordt het helemaal een uitje om te gaan!
  Ik ben een groot fan van het nieuwe winkelcentrum!