Home + Escape room thuis met kinderen | Codekrakers review

Escape room thuis met kinderen | Codekrakers review

Sinds ik twee keer met mijn collega’s een escape room heb gedaan, ben ik er helemaal weg van. Ik vind het zo leuk! Iedere keer een andere setting, een ander verhaal én de spanning of jullie er op tijd uit gaan komen. Ik ga er helemaal in op en wilde dit ook graag een keer doen met het gezin. Het lastige is echter dat er bij ons in de buurt geen escape room is die we met de kinderen kunnen doen. Het leeftijdsverschil tussen de jongens (ze zijn nu 13 en 6 jaar) maakt het er niet makkelijker op. Des te leuker was het om daarom een escape room thuis te doen! Onze woonkamer werd de escape ruimte en dat was maar 10 minuten werk. Ik vertel je er hieronder meer over.

Codekrakers escape room thuis

Voor Mamablogger kwam ik in contact met Codekrakers. Zij verzorgen complete escape rooms aan huis. Dat is de perfecte manier om eens een escape room te proberen met de kinderen! In de intro zei ik al dat onze woonkamer onze escaperoom werd, maar als je wil kun je de keuken er bijvoorbeeld ook bij betrekken. Zeker wanneer je met wat meer personen bent, loop je elkaar dan minder in de weg. Het spel bevat in ieder geval genoeg attributen om in de ruimte te verspreiden.

Er zijn acht verschillende escape rooms voor thuis, variërend in moeilijkheid en leeftijd. Wij hebben spel ‘Vlucht 523’ gespeeld. De leeftijdsgrens die hiervoor was gesteld was 9 tot en met 12 jaar, maar Floris deed gewoon mee. Niet alles was voor hem even gemakkelijk, maar we hielpen hem en hij kon zelf echt wel wat doen.

Alles in één box

Zodra je de escape room hebt besteld, komt alles binnen in één doos. In deze doos vind je alle benodigdheden en een uitgebreide handleiding. De handleiding is duidelijk en het klaarzetten van het spel duurt hooguit 10 minuten. Als spelleider is het handig de handleiding er tijdens het spel bij te houden, zodat je weet wat de volgende stap is en je waar nodig een hint kan geven. Ik heb hem zo nu en dan wel weggelegd om ook lekker mee te doen. We waren tenslotte één team met zijn vieren.

Interactief

De escape room is ook nog eens interactief door middel van filmpjes die je te zien krijgt, maar we kregen ook een telefoontje tussendoor. Superleuk! Oh ja, en ondertussen klikt de tijd ook nog weg op de laptop. Daarmee voel je de spanning wel.

Escape room thuis voor kinderfeestje of studiedag

Wij hebben deze escape room op een zondagochtend gespeeld. Het is een superleuke activiteit voor een druilerige zondag, een vakantiedag, studiedag en wat dacht je van een escape room kinderfeestje? Zeker met wat oudere kinderen in de leeftijd van Milan. In dat geval breid je de ruimte wat uit. Er is ook een escape room die ‘Het vlog mysterie’ heet, dat past natuurlijk perfect bij deze doelgroep.

Nog meer ideeën:

  • Escape room in de klas: leuk om te doen met groep 8 in de laatste schoolweek
  • Tijdens een lange beleidsdag op het werk. Goed om even iets heel anders te doen tussen het vergaderen door
  • Met vrienden tijdens een gezellige avond bij iemand thuis
  • Tijdens een familiedag of familieweekend.

Een escape room op locatie kan overal en met iedereen in je omgeving gespeeld worden.

Eind goed, al goed?

Nu natuurlijk de vraag of we het hebben gered 😉 Ja, dat hebben we! Sterker nog, we hadden nog 23 minuten over van het uur. We hebben dit echt met elkaar opgelost. Het was niet te makkelijk (ook belangrijk, anders is het toch minder leuk), maar ook niet te moeilijk met de kinderen. We vonden het oprecht heel leuk om te doen en de jongens ook. Zij hadden geen idee wat ze ervan moesten verwachten, maar dit smaakt naar meer, haha. Kortom, wat ons betreft een aanrader!

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *