Home + Review | Droomparken Beekbergen en Vakantiepark De Krim Texel

Review | Droomparken Beekbergen en Vakantiepark De Krim Texel

De afgelopen twee weken vierden we vakantie op twee verschillende vakantieparken: Droomparken Beekbergen en Vakantiepark De Krim op Texel. Dit deden we bewust omdat we graag meerdere plekken wilden bezoeken. Dat is gelukt en na deze vakantie konden we ook goed de balans opmaken tussen deze twee verschillende vakantieparken. Tijd voor een eerlijke review, want één van de twee parken viel toch wat tegen…

Droomparken Beekbergen

Vorig jaar verbleven we bij Droomparken Maasduinen in Limburg en dat was perfect. Het huisje was nieuw, hip ingericht en brandschoon. De ligging van dat huisje was perfect, open en er waren veel kinderen om mee te spelen. Kortom, een topvakantie en dat was dan ook de reden dat we wederom een huisje boekten bij Droomparken. Dit keer in Beekbergen.

We hadden er zin in en kwamen iets vroeger dan de inchecktijd aan op het park. Dat het huisje toen nog niet klaar was, was logisch en dus besloten we het park te gaan verkennen. Iets na 15.00 uur (de inchecktijd) liepen we terug naar de receptie. Er stond inmiddels een rij, maar dat was niet erg, want als we eenmaal aan de beurt waren, was ons huisje wel klaar toch? Niet dus. We kregen te horen dat het erg druk was en het zeker nog wel een half uur kon duren. Uiteindelijk was ons huisje pas rond 16.30 uur klaar.

Dat kan gebeuren, we kregen ook gratis drinken aangeboden, maar we waren niet de enigen bij wie dit gebeurde. We bekeken het echter positief: dan moest het huisje wel brandschoon zijn toch?

Dat was het niet. Het toilet en de badkamer waren schoon, evenals de bedden, maar dat gold niet voor het gasfornuis, de tegels achter het fornuis en de trap. Ook zaten er veel spinnenwebben en spinnen.

En het klinkt misschien verwend, maar je betaalt voor een week in zo’n huisje best veel geld. Dan moet het gewoon goed en schoon zijn.

Het huisje zelf was ruim en gezellig ingericht, maar de eethoekstoelen waren bijvoorbeeld heel laag ten opzichte van de eettafel. Ook lagen er geen kussens op de bank dus je kon nergens echt lekker zitten.

We hebben bij de receptie aangegeven dat het huisje niet schoon was en daar werd goed op gereageerd. Die service was perfect. De volgende ochtend zou de schoonmaak komen. Ik kreeg echter een blaasontsteking en voelde mij behoorlijk beroerd. We besloten de schoonmaak af te zeggen en het maar zo te laten. Dit was dus onze beslissing, Droomparken wilde dit gewoon goed oplossen.

Het park zelf

Het park zelf ziet er goed onderhouden uit en is heel groen. In ons stuk zo groen dat het huisje ook heel donker was. Voldoende privacy en een veilige tuin voor kleine kinderen. Voor grotere kinderen zoals Milan was het jammer, want hij kon zo niet zien of er andere kinderen waren om mee te spelen. De dichtstbijzijnde speeltuin was nog best een stuk lopen.

We hadden het idee dat er relatief weinig kinderen waren (tenminste, in vergelijking met vorig jaar), maar dat kan ook zo lijken omdat het park vrij groot is. Ook hadden we het idee dat er veel vaste bewoners zaten in ons gedeelte. Dit waren veelal oudere mensen.

De animatie

De animatie was prima, er was voldoende te doen. Het weer zat niet altijd mee, maar we zijn er wel wezen kijken en de jongens hebben nog meegedaan.

Onze conclusie wat betreft Droomparken Beekbergen

Het park is mooi, de huisjes kunnen schoner, maar zijn verder goed en het is een minpunt dat het soms zo lang duurt voor je in kunt checken. Met onze ervaringen van vorig jaar hadden we gewoon iets anders verwacht, maar we weten nu wel waar we goed op moeten letten. De service is wel heel goed en opmerkingen worden serieus genomen. In de omgeving is heel veel te doen en dat hebben we dan ook gedaan.

Vakantiepark De Krim Texel

Een week na aankomst in Beekbergen reden we door naar Texel. Hier hadden we een midweek geboekt bij vakantiepark De Krim. Ook hier kwamen we wat eerder aan, maar het huisje was al klaar. Dat was fijn, want dan konden we snel alles opruimen en het park gaan verkennen.

Dit huisje was een stuk schoner. Het was een huisje voor acht personen (mijn ouders gingen deze dagen ook mee) en had twee badkamers en twee toiletten. Ideaal! Wij sliepen boven en mijn ouders beneden.

Een anders groot pluspunt was dat dit huisje een wasmachine en droger had. We konden alles schoon mee naar huis nemen!

In de tuin stonden een trampoline en een schommel. De tuin was groen, maar niet te donker. Hierdoor was het huisje zelf ook een stuk lichter. Er stond een hoekbank en ik kon nog lekker werken aan de eettafel. De inrichting was misschien wat oubolliger, het was in goede staat en voelde beter dan het vorige huisje.

Het park zelf

Op het park zelf is veel te doen. Zo is er een groot plein met winkeltjes, een kapper, horeca en een grote speeltuin. Het ziet er heel gezellig uit. Daarnaast is er een Spar supermarkt, een evenementenhal (met shows van onder andere Fien en Teun), een groot zwembad en een klimpark.

Het park is vrij groot, maar we hebben niet alles verkend. We zijn voornamelijk bij ons eigen huisje gebleven als we daar waren en op het plein.

De animatie

Er schijnt animatie te zijn, maar daar hebben we op dit park eigenlijk niet zo op gelet omdat we veel dingen wilden doen op Texel en de kinderen zich er sowieso wel vermaakten.

Onze conclusie wat betreft vakantiepark De Krim

Het huisje was fijn en schoon, handiger ingedeeld en schoon. Het park is groot, gericht op gezinnen met kinderen en voor alle leeftijden was er voldoende te doen. Het park ligt in het noorden van Texel vlakbij de vuurtoren en de Slufter. Texel zelf is fantastisch. We hadden prachtig weer en hebben een hoop gezien en gedaan, hier kom ik later nog op terug.

We willen zeker nog een keer terug naar Texel!

Bevoorrecht

We mogen niet klagen en hebben echt een heerlijke vakantie gehad. We hebben zoveel gezien en gedaan en voelen ons bevoorrecht dat dat kan. De kinderen hadden het naar hun zin, we hebben alleen maar nieuwe plekken ontdekt en nieuwe herinneringen gemaakt.

Zijn jullie weleens op één van deze twee parken geweest? Zo ja, was was jullie ervaring?

liefs

 

 

 

ReizenReizen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Maarten
  12 augustus 2021 / 21:28

  Dromen zijn bedrog

  Dit is onze ervaring bij Droomparken

  Wij zijn misleid door Droompark Buitenhuizen.
  We hadden het duurste huisje geboekt maar kregen een brak huisje. Niet schoon (veel lange witte haren in de vloerbedekking, aangekoekte etensresten, spinnenwebben, stof en glasscherven is spoelbak en vaatwasser). Alle raambekleding was kapot. Er waren hele stukken van het badmeubel. Douchecabine was echt heel smerig. Dikke plakken geel gekleurde kalk of zoiets. Het rek in de douche was volledig verroest. Geen roosters in oven. Geen draaiplateau in magnetron. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het was allemaal zo erg dat onze dochter haar kleren niet in de kast durfde te leggen en mijn zoon niet durfde te douchen. Klacht werd na vier dagen afgerond. We zijn niet gehoord en misleid. Ook hoofdkantoor verdiept zich niet in deze casus en laat ons in de kou staan