Home + Interieur | De keuzes die wij maakten wat betreft raambekleding

Interieur | De keuzes die wij maakten wat betreft raambekleding

Toen we afgelopen oktober verhuisden hoefden we niet zoveel te doen. We hebben immers de intentie om over een paar jaar weer te verhuizen. De muren waren al klaar, maar er moesten wel vloeren worden gelegd en raambekleding is ook geen overbodige luxe. Beiden konden we niet meenemen vanuit ons oude huis omdat de maten totaal niet overeen kwamen. Helemaal niet wat betreft de raambekleding. We namen alle maten op en gingen op pad, maar vonden het nog lastig. Uiteindelijk kozen we voor de voordeligste oplossing en kozen we in de woonkamer en slaapkamers voor gordijnen. In de keuken kozen we echter voor jaloezieën en dat hadden we eigenlijk ook moeten doen in de woonkamer, want er zitten meer voordelen aan jaloezieën dan aan gordijnen.

Waarom kozen we voor gordijnen?

In eerste instantie kozen we voor gordijnen vanwege de prijs. Deze waren relatief goedkoop en konden we zelf op maat maken met een strijkband. We vonden het zonde alles op maat te laten maken als we hier over een paar jaar toch weggaan. Het was meer een praktische overweging. Als het puur om de styling had gegaan had ik in iedere ruimte dezelfde kleur jaloezieën willen hebben, namelijk zwart. In de slaapkamers van hout en in de keuken en badkamer van pvc. Net zoals de pvc jaloezieën die we hadden in de keuken van ons oude huis, die waren ideaal!

Maar goed, we hebben dus wel jaloezieën en daar zijn we ontzettend blij mee. Ze zijn in veel opzichten toch wat praktischer dan gordijnen.

Onze jaloezieën

In de keuken hebben we gekozen voor jaloezieën. Logisch, want daar hang je natuurlijk geen gordijnen op. Het was nog even passen en meten omdat we kunststof kozijnen hebben waar je niet in mag boren, maar inmiddels hangen er prachtige, op maat gemaakte, zwarte jaloezieën. Maar wat maakt het dan dat zwarte PVC jaloezieën zo fijn zijn?

Onze zwarte jaloezieën in de keuken. 

De voordelen van PVC jaloezieën

 • Om te beginnen zijn PVC jaloezieën een stuk praktischer in vochtige ruimtes. Ze zijn vochtbestendig dus beschadigen niet wanneer er druppels water of vocht op komt. Dat is niet alleen praktisch in deze ruimtes, ook wat betreft schoonmaken is dit een stuk fijner.
 • Ze zijn voordeliger dan houten jaloezieën (ook niet geheel onbelangrijk).
 • PVC jaloezieën werken brandvertragend.
 • PVC jaloezieën zijn een stuk lichter dan de houten variant. Dat is prettiger wanneer je ze veel op moet trekken.

In onze woonkamer hebben we een heel groot raam waardoor we uitkijken op de tuin. Gedurende de dag staat hier behoorlijk wat zon op. Dat is heerlijk, maar soms schijnt er teveel zon naar binnen en dan wordt het vervelend omdat de zon in je gezicht schijnt. Het gevolg is dat we de gordijnen dan maar dicht trekken, maar ideaal is dat ook niet. Met jaloezieën kun je de lichtinval nog bepalen zonder dat alles meteen dicht moet. Als we hier zouden blijven, zouden we de gordijnen zeker vervangen.

Tot slot vinden we jaloezieën gewoon heel erg mooi. Ze zijn sjiek, tijdloos en met iedere interieurstijl te combineren.

Voor welke raambekleding hebben jullie gekozen in huis?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Debby
  8 augustus 2021 / 09:09

  Wij hebben beneden gekozen voor paneel gordijnen beneden (ook in keuken omdat er op dat stuk geen aanrecht zit) en boven voor 2 rolgordijnen die we al hadden en op de badkamer nix maar die heeft ook matglas dus dat scheelt! We zouden wel ook graag jaloezieën willen of shutter (Mja ka-sjing ?). We hebben ook kunststof kozijnen, hoe zijn de jaloezieën bij jullie bevestigd?

  • Marisca
   Auteur
   8 augustus 2021 / 17:13

   Hoi Debby,

   Uiteindelijk hebben we de jaloezieën kunnen bevestigen aan een klein randje betonnen muur vlak voor het kunststof kozijn. Het was even uitvogelen, maar ben blij dat het is gelukt.

   Groetjes,
   Marisca

   • Debby
    8 augustus 2021 / 20:19

    Ah, slim thanks 🙂