Home + De uitstapjes die we maakten tijdens onze vakantie in Beekbergen

De uitstapjes die we maakten tijdens onze vakantie in Beekbergen

Vorige week vierden we onze eerste vakantieweek in Beekbergen (bij Apeldoorn). We verbleven in een park van Droomparken en hebben gedurende die week een hoop ondernomen. Wat ik leuk vond aan deze week is dat we uitjes hebben uitgekozen waar je misschien niet zo snel aan denkt. Als je aan Apeldoorn denkt denk je al snel aan de Julianatoren, de Apenheul en paleis Het Loo. Die hebben we niet bezocht, maar wat we dan wel hebben gedaan lees je hieronder.

Loenense waterval

Niet echt een uitje, maar wel heel leuk om te bezoeken: de Loenense waterval. Dit is de hoogste waterval van Nederland (15 meter) waar kinderen ook in kunnen pootje baden. De omgeving is prachtig dus je zou er nog een wandeling aan vast kunnen plakken.

Adres: Beekbergerweg 52 Loenen, parkeren is er gratis.

Veluwse Stoomtrein Maatschappij

De tweede dag maakten we een toch met een stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Deze tocht was zo ontzettend leuk! Hij duurde twee uur en eenmaal terug op het terrein kun je nog wat eten en drinken en de andere treinen bezoeken waaronder de trein van Sinterklaas die tijdens de intocht in Apeldoorn is gebruikt.

Adres: Dorpstraat 140 Beekbergen, parkeren is gratis.

Zwembad ‘De Scheg’ in Deventer

Patrick ging met de jongens naar zwembad De Scheg in Deventer. Ik ging helaas niet mee, want het was de dag dat ik een blaasontsteking kreeg dus ik bleef in het huisje. De Scheg is een mooi en leuk zwembad in Deventer en de mannen hebben zich er prima vermaakt voor een paar uurtjes.

Adres: Piet van Donkplein 1 Deventer, parkeren is gratis.

Nationaal Militair Museum in Soest

Iets verder weg, maar prima te rijden, vind je het Nationaal Militair Museum in Soest. Voor dit uitje waren we uitgenodigd en wat was het leuk! Beide jongens keken hun ogen uit, maar het hoogtepunt was toch wel het rijden over het terrein met mini voertuigen. Zo zaten beide jongens in een mini Jeep en crosste Milan het terrein over in een mini tank!

Adres: Verlengde Paltzerweg 1 Soest, parkeren is gratis.

Bowlen in Apeldoorn

Het weer was deze dag wat minder. We besloten daarom om eerst wat te gaan shoppen in Apeldoorn en daarna te gaan bowlen. Dit was zo gezellig! Bittergarnituur erbij en we hadden een topmiddag! Tip: naast het bowlingcentrum vind je het CODA museum, ook een aanrader.

Adres: Nieuwstraat 66 Apeldoorn, parkeren volgens lokaal tarief.

Speelparadijs Pannenkoekenrestaurant Voorst

Als je op vakantie bent in Beekbergen (of omgeving) dan is Speelparadijs Pannenkoekenrestaurant Voorst ook een leuk uitje. Dit restaurant is geheel aangekleed in circus stijl en is met recht een speelparadijs voor kinderen. Je reserveert er voor drie uur en wij waren er om 15.00 uur dus mochten tot 18.00 uur blijven. In dat tijdbestek bepaal je zelf wanneer je eten bestelt. Wij besloten dit rond 16.30 uur te doen. We bestelden uiteraard wel drinken.

De kinderen kunnen los op alle spellen en attracties, maar je kunt er ook cadeautjes verdienen. Als je contant geld in een automaat stopt krijg je in ruil daarvoor muntjes. Die muntjes kunnen kinderen vervolgens in verschillende automaten stoppen waarna ze tickets verdienen (die zien er zo leuk uit!). Zijn alle muntjes op? Dan kun je de tickets laten tellen in een automaat. Daarna krijg je een bonnetje waar het aantal tickets op staat en daarmee kun je cadeautjes uitzoeken. Stel je daar niet teveel van voor, maar voor kinderen is dit echt een te gek concept.

En de pannenkoeken waren heerlijk!

Adres: Wilhelminaweg 2 Voorst, parkeren is gratis.

Ontbijten en spelen bij Intratuin Duiven

Zondagochtend besloten we te gaan ontbijten bij de Intratuin in Duiven. Deze gaat om 9.00 uur open en het is raadzaam om op tijd te zijn. Hier kun je voor nog geen €6,- per persoon uitgebreid ontbijten. Daar houdt het niet mee op, want de voor de kinderen is er een heel groot klimparadijs die je gratis mag bezoeken. De jongens hebben zich er uren vermaakt. Daarna hebben we nog een rondje gelopen door de Intratuin en hebben we de naastgelegen outlet bezocht (ook leuk!).

We gaan zeker nog een keer terug als de kerstshow is opgebouwd, want die schijnt hier ook prachtig te zijn.

Adres: Lithograaf 1 Duiven, parkeren is gratis.

Mocht je in de buurt zijn, er is dus nog veel meer te beleven dan de standaard, bekende uitstapjes!

liefs

 

 

 

Select juli 2021Select juli 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  6 augustus 2021 / 08:06

  Tip van de kerstshow ga door de weeks… kan heeeeeeel erg druk zijn

  • Marisca
   Auteur
   6 augustus 2021 / 10:37

   Thanks voor de tip al denk ik dat het voor ons toch een weekend wordt. Dan moeten we gewoon héél vroeg vertrekken 😉