Home + Op de vrijmarkt, loont dat nog een beetje?

Op de vrijmarkt, loont dat nog een beetje?

Op deze 30e april, voormalig Koninginnedag, leek het mij wel leuk om nog een verslag te doen van onze dagje verkopen op de vrijmarkt afgelopen Koningsdag. Is het nu echt leuk om op een rommelmarkt te staan (binnenkort komen er ook weer Pinkstermarkten aan) en loont het nog een beetje?

Ik had de wekker gezet om 3.25 uur en had daar nog een screenshot van gemaakt en op Twitter gezet. Vervolgens grapte ik nog tegen iemand dat ik vooral hoopte dat ik er niet doorheen zou slapen. En dat was de goden verzoeken natuurlijk! Mijn zus zou om 5.00 uur bij mij zijn en dan kon ik voor die tijd nog even op mijn gemak wassen, aankleden, ontbijten etc.

Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik heb geen wekker gehoord (althans, niet bewust) en werd wakker van mijn zus die op het raam klopte. Jawel, om 5.00 uur…

Paniek in huize Kenter! Ik heb nog nooit zo snel naar beneden gerend en heb tegen mijn zus gezegd dat ik maar vijf minuutjes nodig had. Gelukkig stonden alle spullen al bij haar in de auto, dat was de dag ervoor al gedaan, dus dat scheelde. Verder had manlief mijn brood al gesmeerd dus ik hoefde alleen maar te wassen en aan te kleden.

Op naar de vriendin van mijn zus die voorop reed, want we zaten dit keer niet in Gouda, maar in Rotterdam. In een heerlijk groot park. Daarnaast zou het een zonnige dag worden, dus kom maar op met die klanten!

We waren er vroeg, maar ik had rond 7.00 uur al de eerste geïnteresseerden langs ons plekje en niet lang daarna had ik ook al wat spulletjes verkocht. Ik had nu overigens niet zoveel meegenomen, want had vorig jaar al veel verkocht. Daarnaast speelt M nu met ander speelgoed, zoals LEGO en Thomas de trein en daar heeft hij natuurlijk veel langer plezier van.

’s Middags kwamen manlief en M nog even kijken samen met mijn  zwager en neefje en heb ik zelf ook nog een paar keer even lekker rondgestruind. Vooral ’s morgens is er nog een hoop leuks te vinden. Zo heb ik voor M twee zo goed als nieuwe Vingino sweaters gescoord (één daarvan zie je morgen bij M’s outfits) voor een tientje!

Volgens het Nibud werd er gemiddeld zo’n €90 verdiend en dat had ik precies! Best een mooi bedrag toch? Wij zijn van oude spullen af en een ander is er weer blij mee. En ook al is het vroeg, moet je sjouwen en heb je de hele dag te maken met mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen, de vrijmarkt is leuk!

Helaas werd ik ’s avonds ziek en kreeg ik een flinke griep dat was wel even een domper, maar wat was het gezellig. Leve de Koning, Hoezee! 😉

Liefs, Marisca

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 2 mei 2015 / 17:41

    Inderdaad een mooi bedrag verdiend zeg! Ik heb ook weleens andere geluiden gehoord. Mag ik vragen in welk park je was? Ik woon in Rotterdam, dus misschien dat ik het dan volgend jaar eens ga proberen 🙂

    • 2 mei 2015 / 18:35

      Hoi! Het was park Rozenburg. Groot park met veel slootjes en bruggetjes, super gezellig!