Home + Review| Dagje Kinderdijk!

Review| Dagje Kinderdijk!

Wij houden van uitstapjes. Er is in Nederland genoeg te zien en te beleven dus trekken we er graag op uit. Toch kan dat niet iedere week, anders leefden we echt op water en brood. We kijken daarom naar leuke uitjes die niet zoveel kosten of die je zelf zo duur kunt maken als je zelf wilt. Een dagje de toerist uithangen in eigen land!

En het is schandalig, want we wonen er niet zo heel ver vandaan, maar wij waren dus nog nooit in Kinderdijk geweest!

Een mooie lentedag, en een lange heerlijke dag met zijn drietjes. Meer heb ik niet nodig om te genieten. En eenmaal buiten in een andere omgeving vergeet ik even alle zorgen. Je bent even écht weg en dat is soms precies wat ik nodig heb. Gewoon even helemaal niets moeten, alle zorgen even vergeten en samen zijn met mijn gezin.

Van wat ik altijd heb gehoord en gezien is Kinderdijk prachtig. Tijd om dat zelf te ontdekken dus!

Parkeren was wel even een dingetje, want Kinderdijk werd overspoeld met toeristen (en ja, ik besef dat wij dat ook waren haha), maar uiteindelijk hadden we toch geluk met een plekje redelijk dichtbij. En zo zagen we ook nog wat van het dorp.

Toen we de bij de kassa stonden zagen we ook de boten varen. Er kwam er al één onze kant op dus kozen we ervoor ons naar de molens te laten varen. Je kunt twee molens bezoeken die wat verder uit elkaar liggen. Als je bij de ene molen bent geweest kun je weer op de boot stappen naar de volgende en dat was met dit heerlijke weer helemaal geen straf!

Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden en er nog zoveel van zou leren. Vooral het verhaal van de familie Hoek, in de eerste molen die we bezochten, maakte indruk. Het gezin woonde daar met vijftien personen en de moeder is daar overleden terwijl ze één van de kinderen probeerde te redden….

Ook vind ik belangrijk dat M er wat van opsteekt en dat deed hij zeker. Hij was vooral onder de indruk toen hij hoorde dat wanneer er geen molens zouden zijn, een groot deel van west Nederland onder water zou lopen.

Het was een leuke dag en zeker een aanrader om Kinderdijk eens te bezoeken. Ben jij er weleens geweest?

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 29 april 2015 / 12:22

  In het buitenland willen we inderdaad alle toeristische hoogtepunten bezoeken, maar in ons eigen land kennen we de plekken niet waar de toeristen van heinde en ver voor komen. Kinderdijk staat hier ook nog op de to do lijst.

 2. 8 oktober 2015 / 13:20

  Leuk om te lezen! Zal dit weekend ook eindelijk eens de kathedraal in onze home town bezoeken, typisch dingen die we dan gewoon vergeten te doen!

 3. richard
  20 augustus 2016 / 10:17

  leuk dat je de verhalen en fotos van mn familie leuk vond