Home + Onze vakantieplannen en heimwee

Onze vakantieplannen en heimwee

Zo, het is geregeld. We hebben een vakantie geboekt en betaald dus er is geen weg meer terug. Voor een week. Dat klinkt als heel kort, maar het is voor mij lang genoeg, want ik heb best last van heimwee. Ik vertel je er alles over én vertel waar we heen gaan…

Heimwee op latere leeftijd

Gek genoeg had ik als kind helemaal geen last van heimwee. Ik logeerde vaak en lang bij mijn broer en zus (voordelen van een nakomertje haha) en vond dat heerlijk. In groep 8 en de brugklas ging ik fluitend op kamp en genoot ik van iedere seconde. Ik heb er zulke leuk herinneringen aan! Op mijn 18e ging ik met een vriendin naar Kos (de vakantie waar ik Patrick leerde kennen) en ook daar had ik nergens last van. De heimwee kwam dus veel later.

In 2009 gingen Pat en ik naar Italië en wat hadden we er zin in! Het werd een hele fijne vakantie, maar als mijn zus niet vlakbij had gezeten hadden we na twee dagen waarschijnlijk alweer naar huis gereden. Ik had zo’n heimwee en het is nooit meer over gegaan.

Niet op vakantie

De jaren erna gingen we niet op vakantie. Ik wilde echt niet en we besloten daarom dat geld maar in het huis te steken of er iets voor te kopen waar we het hele jaar plezier van hadden. We gaan wel regelmatig weekendjes weg, zoals laatst naar Duinrell, en die zijn heerlijk, maar voor mij lang zat. Ik ben blij als ik dan weer thuis ben. Maar nu moest het er maar weer eens van komen. Milan vindt het geweldig en we willen het hem niet onthouden.

En daarom gaan we deze zomervakantie twee keer weg!

Onze vakantieplannen

Om opa en oma zo min mogelijk te belasten in de zomervakantie nemen Patrick en ik onze vakanties zo op dat we twee weken overlap hebben samen. Verder heeft de één een week eerder vakantie dan de ander en de ander dan een week langer. Zo kunnen we samen vier weken rondbreien en hebben we nog maar twee weken opa en oma nodig. Omdat Pat ook nog ouderschapsverlof heeft zijn dat uiteindelijk maar vier hele dagen van de zes weken.

Pat heeft dit keer eerder vakantie dan ik, maar op mijn eerste vakantiedag gaan we op persreisje! Gewoon twee dagen en één nachtje in een heel leuk nieuw guesthouse in Kaatsheuvel. We krijgen dan ook toegang tot de Efteling. Voor het eerst met zijn viertjes!

Daarna zijn we een paar dagen thuis en vervolgens vertrekken we voor een week naar Friesland! We wilden een plek waar we niet vaak komen met lekker veel water en natuur. Echt tot rust komen. Dit park ken ik een klein beetje, want ik ben er rond mijn negende geweest met mijn zus en zwager. Ik kan mij herinneren dat ik het fantastisch vond daar en daar hoop ik nog steeds op natuurlijk.

Maar één week

Na die week gaat Pat weer aan het werk en heb ik nog een weekje thuis, heerlijk! We hopen op net zulk lekker weer als dat we nu hebben zodat we er lekker van kunnen genieten. Voor veel mensen is een week veel te weinig, maar ik vind het lang zat. En ach, we gaan twee keer weg en vermaken onze verder prima!

Ik kan oprecht zeggen dat we er zin in hebben! Wat zijn jullie vakantieplannen en herkennen jullie de heimwee? Klets hieronder mee in de comments en ik klets gezellig mee!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Rebecca
    27 juni 2018 / 15:58

    Jaaa!!! Ik heb er ook nog steeds last van, maar mijn man wil liever twee weken weg / sterker nog, als we een week gaan, dan gaat hij die andere week gewoon werken. Hij kan thuis zijn werk onmogelijk loslaten dus die twee weken zijn wel nodig om even bij te tanken.

    Fijne vakantie!