Home + De zoektocht naar een nieuwe autostoel voor Floris

De zoektocht naar een nieuwe autostoel voor Floris

We hadden uiteraard een Maxi-Cosi voor Floris, maar toen hij ongeveer zes maanden oud was vond hij deze niet prettig meer. Hij huilde als hij erin moest en ook in de auto zelf vond hij het niet fijn. We hadden natuurlijk geen andere keuze, want je moet en wilt hem gewoon veilig vervoeren, maar zielig was het wel. Verder kreeg ik de Maxi Cosi heel moeilijk van het onderstel van de kinderwagen af omdat ik te weinig kracht heb in mijn handen. We gingen daarop op zoek naar een nieuwe autostoel, maar dat was nog niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk vonden we er eentje, maar of die nu zo fijn is…

Verplicht achteruit kijken

We dachten er veel te makkelijk over. Hup, even naar de winkel, we zoeken een goede autostoel uit voor Floris en we zetten hem erin. Niet dus. In plaats daarvan zijn we er bijna de hele dag mee bezig geweest. Wisten wij veel! We zijn alweer een hele tijd uit de autostoeltjes. Milan zit nog wel op een zitverhoger, maar dat hoeft eigenlijk niet meer. Toch doen wij dat nog wel omdat het veilig voelt, maar verder zijn we er dus al heel lang uit.

In de winkel hoorden we dat we een stoel nodig hadden waar Floris tegen de rijrichting in zit. Net als bij een Maxi Cosi. Prima, maar we wilden dan wel een stoel die we zowel tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee konden plaatsen. We gaan niet een heleboel geld uitgeven aan een stoel die we even later dan niet meer nodig hebben, want Floris tikte de 9 kilo al bijna aan. Dus we wilden een stoel die we konden draaien met een Isofix bevestiging. Oké, so far, so good, maar we hadden bij het Babypark het gevoel dat we niet serieus werden genomen. We zijn er dan ook weggegaan. Dat was overigens de eerste keer dat we weg zijn gegaan, want deze ervaring hebben we daar eerder nooit gehad.

De Joie autostoel

Uiteindelijk vonden we na lang zoeken de Joie autostoel voor een redelijke prijs voor zo’n stoel; €360,- Misschien schrik je ervan, maar goede autostoelen zijn niet heel goedkoop en zeker niet als je een combi wilt wat betreft rijrichtingen.

Een prachtige stoel, die je ook naar de deur toe kunt draaien zodat je je kindje er gemakkelijk in kunt zetten, maar als ik heel eerlijk ben is er ook het nodige op aan te merken;

 • De gordels klik je niet even 1,2,3 vast. je moet je tegen elkaar houden en ze dan tegelijk in het punt vastklikken. Ze gaan echter altijd los dus je staat echt wel even te rommelen.
 • Het draaien gaat soepel, maar probeer maar eens de hendel te vinden terwijl de stoel zo dicht tegen de achterbank aan staat. Wat dat betreft is er te weinig ruimte.
 • Ook vind ik dat hij nog wel iets meer in de ligstand had gekund.

Het is een prima stoel, maar we zijn gewoon niet goed geadviseerd en hadden zelf beter moeten kijken naar de mogelijkheden. Ook online. Naast alle bekende babywebshops kwam ik ‘Ikwordmama‘ tegen en die bleken dus wél een heel uitgebreid assortiment autostoelen te hebben die je ook tegen de rijrichting in kunt plaatsen! En dus vind je er heel veel alternatieven op de draagbare autostoel zoals een Maxi Cosi.

Het is natuurlijk altijd veel veiliger om je kindje zo lang mogelijk tegen de rijrichting in te vervoeren, maar ik kan mij voorstellen dat het sjouwen met zo’n autostoel gewoon te zwaar wordt naarmate je kindje ouder wordt. Nogmaals, een dergelijke autostoel is dan een prima alternatief.

Let hierop bij de aanschaf van een goede autostoel

Autostoelen die tegen de rijrichting in kunnen zijn er dus wel en ga niet over één nacht ijs als je besluit er één te willen kopen. Let onder andere hier op;

 • Hij moet voldoen aan de strenge i-Size norm (R129)
 • Indicatoren voor een correcte ISOFIX-bevestiging
 • Wasbare bekleding
 • Voldoende ligstanden
 • Stoelverkleiner voor de kleinste baby’s
 • Je moet je kindje er lang achterwaarts in kunnen vervoeren
 • Makkelijk verstelbare gordel
 • Makkelijk om te draaien
 • Je moet hem de komende jaren kunnen gebruiken
 • Verstelbare hoofdsteun

En laat je verder heel goed adviseren! Zodra je alle informatie hebt loont het echt de moeite om ook online te gaan kijken naar de scherpste prijs. Wij hadden achteraf gezien best wat meer willen betalen voor een autostoel die fijner is in gebruik. Zie hieronder wat voorbeelden van goede stoelen en shop ze direct!

[shopr_shopthepost collection=”autostoelen” size=”large” title=”Autostoelen”]

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *