Home + De uitslag van mijn bloedonderzoek

De uitslag van mijn bloedonderzoek

Laatst vertelde ik jullie al dat ik zo ontzettend moe was. Het ging maar niet over, maar ik was ook te eigenwijs om naar de huisarts te gaan. Na het schrijven van dit artikel kreeg ik er veel reacties op. Vooral op social media en privé en ik realiseerde mij dat ik nu toch echt te lang heb gewacht. Ik moest gewoon naar de huisarts, want dit kon zo niet langer…

Naar de huisarts

Ik vertelde mijn verhaal aan de huisarts. Hij vroeg hoeveel uur ik per week werkte en of ik goed sliep. Ik werk 60 uur per week en ja, ik slaap meer dan prima. We gaan redelijk vroeg naar bed omdat de wekker (vooral die van Patrick) heel vroeg gaat en we maken goede nachten met Floris. Negen van de tien keer slaapt hij van 19.00 tot 06.00 uur dus we hebben echt niets te klagen. En toch word ik nog steeds moe wakker. De huisarts hoorde mijn verhaal aan en wilde dat ik bloed zou prikken. Ook gaf hij als advies dat ik meer naar buiten moest om te gaan wandelen. Ik zit nu hele dagen op kantoor en veel binnen. Ook ’s avonds werk ik vaak nog even door voor Mamablogger. Ik denk dat ik behoorlijk zou schrikken als ik alle uren dat ik naar een scherm kijk bij elkaar op zou tellen. Het is dan weliswaar mijn werk, maar goed is het natuurlijk niet. De huisarts heeft gelijk, maar ik zou voor nu ook even niet weten hoe ik dat dan allemaal zou moeten doen…

Bloedprikken en de uitslag

Donderdag ben ik bloed gaan prikken. 4 buisjes waaronder vitamine D. Maandag werd ik gebeld door de dokter en dan schrik je toch.

Als je wordt gebeld door de huisarts betekent dat vaak niet veel goeds…

Toch viel het gelukkig mee. Er zijn wel ontstekingswaarden in mijn bloed gevonden, maar ik ben niet ziek geweest. De huisarts zei dat ik zelfs wel Pfeiffer gehad kon hebben (in mindere mate dan natuurlijk), maar dat dit dan op zijn retour zou zijn omdat de ontstekingswaarden niet zo heel hoog meer waren. We zullen misschien nooit weten wat het (geweest) is. Wat het ook was/is, ik wil er gewoon vanaf en mij weer energiek voelen!

Volgens de huisarts zou ik binnenkort verbetering moeten merken, maar ik kreeg wel een een waarschuwing…

De waarschuwing van de huisarts

Hij gaf aan dat ik toch echt iets rustiger aan moet doen. Hij zei ‘rust, reinheid en regelmaat Marisca’. Hij moest lachen toen hij het zei, want hij weet inmiddels wel hoe ik in elkaar zit. Ik zei dat ik dat best zou willen, maar ik niet weet hoe ik de komende periode rustiger aan zou moeten doen. Gelukkig is het bijna vakantie 😉

Ik doe mijn best om te luisteren naar mijn lichaam. Probeer het werk iets te doseren, maar zal echt niet stoppen. Ook niet tijdelijk. We gaan het zien de komende tijd 😉

Heb jij iets soortgelijks meegemaakt? Hoe heb jij het toen aangepakt? Klets hieronder met mij mee in de comments!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 28 juni 2018 / 06:41

  Fijn dat niks ernstigs is. Maar blijf goed op jezelf / lichaam letten!

 2. Margriet
  28 juni 2018 / 09:06

  Lieve Marisca
  Bij mij resulteerden dit soort klachten en jouw levensstijl 2x in een burnout. Dus…..pas op je tellen. Je kan en hoeft nl niet alles te kunnen en te doen. Je hebt al genoeg bewezen dat je veel kan. Maar ga niet te ver.

 3. 28 juni 2018 / 14:09

  Een paar jaar geleden hobbelde ik ook door en door en door. Uiteindelijk heb ik mijn lichaam zo uitgeput dat ik postvirale vermoeidheid kreeg. Twee weken lang heb ik bijna alleen maar geslapen, de weken erna gingen we op vakantie en sliep ik zelfs midden in een stad op een grote steen omdat ik even wilde “zitten”.
  Kortom luister naar je lichaam!

 4. Adri Noorlander
  28 juni 2018 / 14:52

  Luister wel naar je lichaam Marisca, je hebt er maar 1 nietwaar?
  Daar moet je heel zuinig op zijn en ok snap dat je ook voor het geld niet minder kan werken, maar mss thuis iets minder.
  Hou is een dagboekje bij schrijf op hoeveel je per dag doet, heel belangrijk.
  Ik weet wat het is en ook dat je te lang door kan gaan!!
  Het is lief bedoeld hoor Marisca omdat il je een beetje ken ???

 5. Christine
  4 juli 2018 / 08:13

  Ik hoop dat je energielevel weer gauw op peil zal zijn! Dat gaat alleen niet lukken als je het niet rustiger aan doet en niets veranderd aan je ritme.. om weer terug op volle krachten te komen zal die rust er toch in de lengte of de breedte ergens vandaan moeten komen!! Succes met het hervinden van je oude, energieke, zelf..
  Ennuh.. als ik dat zo lees zou het me niets verbazen als we allebei ‘dokter H. G.’ hebben in deze praktijk 😉 zo’n fijne man!!

  • 6 juli 2018 / 21:02

   Haha, we hebben dan inderdaad dezelfde dokter 😉 Hij is hier nog op kraamvisite geweest, dus dikke kans dat ‘ie bij jou ook nog langskomt. En ja, ik weet het, maar het is nog niet zo gemakkelijk…