Home + Al 12,5 jaar samen met Patrick!

Al 12,5 jaar samen met Patrick!

Vandaag zijn Patrick en ik precies 12,5 jaar samen. Een behoorlijke mijlpaal! Ik weet eigenlijk niet meer zo goed of ik ooit weleens goed heb verteld hoe wij elkaar hebben leren kennen en zal enkele feitjes met jullie delen. We woonden namelijk best snel samen en kochten ook snel ons eerste huis. En dat terwijl heel veel mensen dachten dat we toch niet lang bij elkaar zouden blijven…

Op vakantie in Griekenland

Patrick en ik leerden elkaar kennen in Griekenland of all places. Ik was er samen met een vriendin op vakantie en hij was er met een vriend en twee vriendinnen. We logeerden in hetzelfde appartementencomplex en mijn eerste ontmoeting met Patrick was niet positief. Sterker nog, ik vond hem eigenlijk nogal onbeleefd en bot. Dat was op de eerste dag van onze vakantie en mijn vriendin en ik schonken er weinig aandacht aan. We pakten onze koffers uit, gingen de omgeving verkennen en een hapje eten. We besloten die avond in het appartementencomplex door te brengen en de dag erna te gaan stappen. Toen we terug liepen kwamen we langs het balkon van Patrick en de anderen. Patrick en zijn vriend vroegen of we wat kwamen drinken en vanaf dat moment waren we de hele vakantie onafscheidelijk met zijn vijven.

De meiden bleken niet hun vriendinnen te zijn (we dachten eerst dat het twee stelletjes waren), maar gewone vriendinnen die ze vorig jaar op vakantie hadden leren kennen. Het klikte en ze besloten dat jaar met elkaar op vakantie te gaan. Ook wij klikten goed met die meiden en het werd een onwijs gezellige vakantie.

We bleken zelfs met zijn allen in hetzelfde vliegtuig terug naar Nederland te zitten!

Maar eenmaal thuis…

In die tijd had je MSN en we hielden contact. Hoewel ik in Griekenland niet direct iets voor me zag met Patrick, miste ik hem toch wel behoorlijk en hij mij ook. We besloten het een kans te geven ook al woonde hij in Groningen en ik in Gouda. Een paar dagen later kwam hij al naar Gouda voor de bruiloft van mijn moeder en stiefvader en eigenlijk is hij nooit meer weggegaan.

Heen en weer reizen

Het klikte goed tussen Patrick en mijn familie en hij was veel weekenden hier. Ik werkte nog wel, zat op school en liep stage, maar hij kwam dan op zaterdag naar mijn werk om mij daar op te halen. Ook ging ik naar Groningen en uiteindelijk hebben we tien maanden heen en weer gereisd. Na tien maanden is Patrick bij ons thuis komen wonen. Een niet alledaagse gang van zaken, maar voor Patrick bood het uitkomst vanwege zijn thuissituatie. Voorwaarde was wel dat hij hier werk moest hebben en we gingen sparen. Hij had binnen een week werk, we namen rijlessen en spaarden. Ik was inmiddels 19 en hij 23.

Ons eerste huis

In totaal heeft Patrick 1,5 jaar bij ons thuis gewoond en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat dat perfect is verlopen. Geen ruzies of irritaties, het verliep echt heel goed en die tijd vloog voorbij. Ik haalde mijn diploma, kreeg ook vast werk en we gingen op zoek naar een huis. Dat werd het appartement dat we nu verhuren. Eind 2006 kregen we de sleutel terwijl we elkaar half 2004 leerden kennen. Wat kan er toch een hoop gebeuren in die tijd!

Ons tweede huis

Twee jaar later, in 2008 en vlak voor de crisis, kochten we ons tweede en huidige huis. Dit huis was van mijn ouders dus ook het huis waar Patrick en ik met hen in hebben gewoond! Alsof het allemaal zo heeft moeten zijn!

Trouwen en zwanger

Weer twee jaar later, in 2010, werd ik zwanger en kregen we Milan. In datzelfde jaar zijn we ook getrouwd!

Wat kan er toch een hoop gebeuren in een korte tijd en we hebben iedereen die dacht dat het toch niets zou worden, versteld doen staan. We hebben samen heel veel meegemaakt en zullen ongetwijfeld nog meer voor onze kiezen krijgen. We weten inmiddels dat wij dat wel aan kunnen.  Op naar de volgende 12,5 jaar!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 26 januari 2017 / 08:04

    Gefeliciteerd met jullie 12 en half jaar samen zijn. Leuke lovestory om de ochtend mee te beginnen! Fijne dag vandaag!