Home + Moeders, zorgen we nog een beetje goed voor onszelf?

Moeders, zorgen we nog een beetje goed voor onszelf?

Vorig jaar mei schreef ik dit artikel met een update over hoe het ging met mijn zelfzorg. Een van mijn twee goede voornemens van 2022 was namelijk dat ik beter voor mijzelf moest zorgen. Als ik dat artikel van vorig jaar nu teruglees, merk ik dat er toch wat onvrede zat over hoe het ging. Misschien lezen jullie dat niet, maar ik weet nog wel hoe ik mij toen voelde. Hoe is dat nu? Tijd voor een nieuwe update!

Afvallen met een hypnose maagband

Uiteindelijk koos ik in de zomer voor het traject van de hypnose maagband. Ik voelde mij zo rot die zomer over hoe ik eruit zag. Dat wilde ik niet meer. Toen ik mijzelf vervolgens terugzag op EditieNL, wist ik dat het anders moest. Dit was misschien wel die knop die omging. Ik startte het traject een paar weken later en ben inmiddels 21 kilo afgevallen. Ik ben er nog niet, maar wat ben ik blij dat ik hiervoor heb gekozen. Het was nodig dat ik ook op deze manier voor mijzelf ging zorgen. Niet alleen voor mijn zelfbeeld, maar ook wat betreft gezondheid.

Mocht je hier ook over nadenken, je mag echt voor jezelf kiezen hoor!

Tijd voor jezelf nemen

Omdat ik met een hypnose maagband alleen niet ging afvallen, moest ik natuurlijk ook meer bewegen. Ik besloot in de weekenden lekker te gaan wandelen en dat doe ik nog steeds. Ik merkte dat ik niet alleen het wandelen erg lekker vond, maar ook de tijd voor mijzelf. Podcast in, lekker luisteren en genieten van de natuur. Ik ben een kleine drie kwartier weg, maar kan er echt van opladen.

Datzelfde geldt voor het laten doen van mijn nagels. Een luxe, maar wat is dat fijn. Mijn nagels breken zonder gellak heel snel af, hoe kort ze ook zijn. Ik vind het daarom netjes ze te laten doen, maar dat niet alleen, het is één keer in de drie weken een uurtje voor mijzelf. Beetje kletsen, gezelligheid en de deur uit met mooie, verzorgde nagels.

Werkzaamheden beter afbakenen

Ook dit lukt mij steeds beter. Ik heb er nogal een handje van om op vrije dagen mijn werkmail te checken én te beantwoorden wanneer nodig. Het checken heb ik nog niet afgeleerd, maar ik beantwoord ze niet meer meteen en probeer het iets makkelijker naast me neer te leggen.

Datzelfde geldt ook voor Mamablogger. Ik werk zoveel mogelijk vooruit zodat ik doordeweeks minder naar de blog hoef om te kijken. Ik beantwoord dan wel mijn mail en sommige opdrachten kan ik meteen oppakken, maar als het gaat om reguliere blogs, is alles al lekker afgerond. Een lekker gevoel! En lukt het een keer niet, dan maar niet. Ik heb daar in ieder geval steeds minder stress van, want er komt wekelijks nog behoorlijk veel content online.

Toegeven aan moeheid

Ik ging maar door en wilde in het weekend perse 1001 dingen doen. Dit doen we nu steeds minder, hierover komt later deze week nog een aparte blog. Op tijd naar bed, lekker hangen in de tuin en toegeven aan de moeheid is soms het beste wat je kan doen. We doen al zo ontzettend veel en we zijn voortdurend aan het denken en vooruit aan het plannen. Ons hoofd staat niet stil zeg ik weleens. Dat houdt een keer op. Nu ben ik niet het type dat dutjes doet overdag (dat kan ook niet op het werk, haha), maar op tijd je rust pakken en naar bed gaan, kan natuurlijk wel.

Zorgen voor jezelf is echt zo ontzettend belangrijk. Jij bent belangrijk en je kan pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. We hebben maar één lijf en krijgen deze tijd maar één keer. Dan kunnen die beter maar zo goed mogelijk benutten toch? Niemand heeft er iets aan als jij omvalt.

Vind jij dat je goed voor jezelf zorgt? Waarom wel of niet? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *