Home + Lifestyle & Afvallen | Wandelen is zo fijn!

Lifestyle & Afvallen | Wandelen is zo fijn!

Wat is het toch fijn dat het weer eindelijk mee gaat zitten, want ik vind niets fijner dan een vroege ochtendwandeling in de weekenden. Rond 7.30 uur naar buiten en dan een half uur, drie kwartier lekker door wandelen. Iedere keer een andere route. Podcast aan en gaan!

Wandelen in de ochtend of in de avond?

Ik ben een echt ochtendmens. Altijd al een vroege vogel geweest en onze jongens zijn dat ook. Het scheelt dat we het gewend zijn. ’s Morgens ben ik fit en heb ik de meeste energie. Omdat ik zo vroeg wakker ben, ben ik ’s avonds sneller moe en willen we ook gewoon even op de bank ploffen. Pat moet er immers ook weer rond 4.30 uur uit, dus heel laat maken we het ’s avonds niet. ’s Avonds wandelen zou misschien best lekker zijn, maar dan zijn er nog tig andere dingen die ik moet doen. Denk aan de was, mail voor Mamablogger, maar ook Floris voorlezen en daar lekker de tijd voor nemen.

Voor mij is een ochtendwandeling de perfecte start van de dag. Vroeg in de natuur, alles nog lekker stil, de vogels horen fluiten, genieten van de schapen en even niemand om je heen. Vooral dat laatste vind ik soms heerlijk. Zodra de jongens wakker zijn, zijn ze ook meteen “aan”. Die rust is daarom weleens welkom 😉

Voor mij is wandelen daarom ook niet alleen goed omdat ik in beweging ben, het helpt mij ook mentaal. Dat klinkt heel zwaar, maar ook ik heb weleens tijd voor mijzelf nodig.

Een zittend beroep en iedere dag een half uur bewegen, de uitdaging

Ik moet dus wel in beweging komen, zeker omdat ik een zittend beroep heb. Ik werk 32 uur per week voor mijn werkgever en die breng ik het grootste gedeelte zittend door. De uren voor Mamablogger komen daar nog bovenop. Er wordt geadviseerd minimaal een half uur per dag te bewegen. Bij mooi weer lukt dat, bij slecht weer is dat een behoorlijke uitdaging voor mij.

In ieder geval probeer ik zo vaak mogelijk op de fiets naar mijn werk te gaan. Dat is ongeveer vier kilometer heen en vier terug. Het ligt er even aan of het onderweg mee zit, maar gemiddeld doe ik een kwartier/twintig minuten over de rit. Dan zit ik al over het half uur per dag heen. Toch wil ik er dan nog wel wat meer uit halen. Bij heel mooi weer gaan we op het werk een blokje om en ik probeer zoveel mogelijk trappen te lopen. Het is minimaal, maar ik doe mijn best. Daarom is het ook zo fijn om te wandelen.

Ik heb het geprobeerd, maar ik ben geen type voor de sportschool. Laat mij maar lekker wandelen in de weekenden en ik ben blij. Lekker buiten, de vogels horen fluiten, een podcast op en genieten van de mooie omgeving. Ik ben er al een eind mee gekomen wat betreft afvallen.

Wandel jij ook graag? Zo ja, hoe vaak en hoe lang wandel je dan? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *