Home + 4 vragen over menstruatie ondergoed

4 vragen over menstruatie ondergoed

Het is steeds normaler om te praten over menstruatie, en gelukkig ook. Er zijn een aantal hulpmiddeltjes die deze periode een stuk aangenamer kunnen maken. De meest recente uitvinding is het menstruatie ondergoed. Dit ondergoed is echt ideaal en geschikt voor alle vrouwen die menstrueren. Maar er zijn nog een aantal vragen waar je misschien antwoord op wilt krijgen voordat je overstapt. Lees er hier meer over!

Mag je het de hele dag dragen?

Als je vraagt of je één onderbroek de hele dag kunt dragen, is het antwoord nee. Maar het ondergoed is wel geschikt voor overdag en ’s avonds. Je moet de onderbroek wel regelmatig verwisselen. Maar dit is afhankelijk van je menstruatie en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Deze onderbroeken zijn comfortabel en zacht, waardoor ze de hele dag gedragen kunnen worden zonder dat je ze echt merkt. Ook ’s nachts kunnen ze comfortabeler zijn dan het dragen van een tampon of cup.

Kun je ze ook dragen als je zwaar menstrueert?

Het juiste menstruatie ondergoed kan een oplossing bieden, ongeacht de intensiteit van je menstruatie. Net als bij maandverband of tampons, kun je kiezen uit verschillende zwaartes, variërend van lichte tot zware dagen. Veel mensen gebruiken zelfs het zwaardere absorptievermogen ’s nachts, omdat het ondergoed gedurende langere tijd gedragen kan worden. Het is afhankelijk van hoe hevig jouw menstruatie is, dus het is altijd een kwestie van proberen. Toch is menstruatie ondergoed over het algemeen geschikt voor mensen met zwaarder bloedverlies.

Hoe maak je deze onderbroeken schoon?

Het wassen van menstruatie ondergoed is eenvoudig: spoel het uit onder de koude kraan tot het water helder is, of laat het weken in een emmer met koud water. Vervolgens was je het in de wasmachine op dertig graden met je normale wasmiddel, samen met je andere kleding. Laat het daarna drogen en het is klaar voor hergebruik. Geen aparte wasbeurten of gedoe, het is eigenlijk heel simpel.

En hoeveel heb je er nodig?

Hoeveel menstruatie ondergoed je nodig hebt, hangt af van een paar dingen. Het hangt af van hoeveel je menstrueert en hoe vaak je denkt dat je het ondergoed moet verschonen. Ook moet je weten hoe vaak je de kans hebt om ze uit te spoelen en te wassen. Het kan ook verschillen hoe lang je menstruatie duurt. Dus het is voor iedereen anders. Als je het je kunt veroorloven, is het handig om wat extra ondergoed te kopen zodat je meer comfort hebt. Maar als dat niet lukt, moet je gewoon goed opletten hoe je ze wast en verzorgt. Al met al is menstruatie ondergoed dus ideaal voor iedereen, en het is helemaal niet zo moeilijk om er gebruik van te maken. Ben jij al overgestapt?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *