Home + Diary | BBQ, kies trekken, teamuitje en babyshower

Diary | BBQ, kies trekken, teamuitje en babyshower

Een bizar drukke week. Zo kan ik afgelopen week het best omschrijven. Van een barbecue bij onze oude buren tot het trekken van mijn kies, knutselen op school, een teamuitje en een babyshower. Zo’n beetje alles komt voorbij deze week. Kijk gezellig mee!

Maandag

Vandaag is het Tweede Pinksterdag en gaan we al vroeg naar onze oude straat voor de IJsselmarkt. Een rommelmarkt die ieder jaar op deze dag wordt georganiseerd. Milan scoort nieuwe Pokémonkaarten en voor Floris shoppen we Dolfje Weerwolfje boeken. Daarna fietsen we weer naar huis en lunchen we met lekkere croissantjes. De rest van de middag rommelen we lekker in huis en ik werk voor Mamablogger. Aan het einde van de middag gaan we terug naar onze oude straat om met onze oude buren te gaan barbecueën. Al jarenlang een traditie.

Dinsdag

De jongens hebben een studiedag en mogen een dag met opa en oma op pad omdat wij moeten werken. Ze gaan naar Naturalis en het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. En als afsluiter gaan ze ook nog eens eten bij de Mac. Dat is natuurlijk een topdag. Wij moeten werken en ik kook ’s morgens alvast een pannetje soep. Ook dit wordt namelijk weer een drukke dag.

Ik werk wat langer door op kantoor en eenmaal thuis liggen er twee pakketjes te wachten. Een goede aanbieding van vaatwastabletten en ik heb nieuwe schoenen voor mijzelf gekocht. Lang geleden dat ik All Stars heb gedragen, maar ze blijven leuk.

In de avond hebben we een financiële check voor een mogelijk nieuw huis. De uitslag is goed en hoewel we dat wisten, is het fijn dit bevestigt te krijgen. Ook hebben we de uitkomst van deze check nodig om later te uploaden in een portaal. Tenminste, als we besluiten ervoor te gaan. Er is nog een hoop om over na te denken.

Woensdag

Ik ben al vroeg wakker en denk na over dat huis. Durven we het risico aan? Ik ga vroeg uit bed om een spaarplan te schrijven voor 1,5 jaar aan dubbele lasten. Je weet nooit hoe het leven loopt, maar op papier zou het moeten lukken. Ik stuur de foto’s naar Pat en ook voor hem is het fijn het concreet te hebben. Maar eerst even andere dingen, want ik ga knutselen op school!

Groep 8 maakt dit jaar een film in plaats van een musical, omdat het een kleine klas is. Samen met een andere moeder knutselen we items voor in de film. We zijn de hele ochtend bezig en knutselen onder andere een lift, maar het eindresultaat is superleuk. Ik ben benieuwd hoe het er in de film uit zal zien.

Nog even met Floris naar de supermarkt om extra te vlees te halen voor een barbecue. Het is er goed weer voor.

Ook wordt de zonwering geleverd welke morgen gemonteerd zal worden. Deze hadden we al besteld voor de verhuisplannen iets concreter werden, maar dat geeft niet. Als we wel worden ingeloot voor het huis, dan is die nog lang niet klaar. We verwachten hier dus twee zomers plezier van te hebben en gezien de afmetingen van het huis dat we graag willen kopen, zou deze daar ook moeten passen. We zien het wel, we zijn in ieder geval blij dat we deze hebben. Het wordt zo warm in onze woonkamer.

Donderdag

Ik breng Floris even met de auto weg, omdat ik snel even heen en weer moet. Ik krijg een hartje van hem mee omdat ik straks mijn kies moet trekken. Zo lief! Ik krijg wel de opdracht mee om straks bij de tandarts een selfie te maken met het hartje, want hij wil bewijs dat ik hem mee heb, haha. We oefenen alvast voor de selfie als we nog even bij school staan te wachten.

De reden waarom ik snel heen en weer wil: ik wil nog een bananenbrood bakken en moet nog even werken voor ik naar de tandarts ga. Het brood is goed gelukt, kan ik straks mooi even iets zachts eten.

Selfie voor Floris, tandarts en een dikke wang. Het ging hartstikke goed al ging de kies er niet zo heel makkelijk uit. Uiteindelijk lukte het tot nog relatief snel en kon ik weer naar huis. Snel weer aan het werk.

Tussen de middag komen de monteurs voor de zonwering. Vroeger dan verwacht, maar fijn! Blij met het eindresultaat en mochten we gaan verhuizen, dan kan deze als het goed is gewoon mee.

Post voor Floris in de brievenbus; een uitnodiging voor een kinderfeestje. Heel leuk!

Vrijdag

Vandaag is ons jaarlijkse teamuitje! Ik heb het geluk dat ik al 10 jaar in een superleuk team werk. Ook met de collega’s die helaas iets anders zijn gaan doen was en is het nog steeds goed. Ik realiseer mij dat dit misschien wel heel uniek is, maar ik ben er dankbaar voor. Vandaag hebben mijn collega en ik het uitje georganiseerd en we gaan naar Rotterdam. We beginnen bij Remastered, gaan lunchen bij Louise Petit (aanrader!), pakken vervolgens de watertaxi naar het centrum en sluiten af met een escape room. Wat een topdag was dit!

Ik ben uiteindelijk nog eerder thuis dan Pat, maar gelukkig is hij op tijd zodat ik Milan naar de sport kan brengen en hij Floris op bed kan leggen. Moe, maar voldaan ploffen we daarna op de bank voor de eerste aflevering van Mocro Maffia.

Zaterdag

Onze zaterdagen beginnen altijd met de boodschappen. Ook komt onze kapster Manon om de jongens te knippen.

Aan het einde van de ochtend haal ik collega Lotte op voor de babyshower van onze andere collega Sabrina. Er is een high tea voor haar georganiseerd en wij zijn ook uitgenodigd. Heel erg lief. Het was een geslaagde high tea met heel veel lekkers. De rest van de middag zijn we lekker thuis. Ook wel erg fijn moet ik zeggen.

Kijk eens hoe lief. Milan is met vrienden in de stad en neemt voor Floris zijn lievelingssnoepjes mee. Floris is er helemaal blij mee.

Zondag

Pat is vanochtend aan het werk en Floris heeft zijn eigen dinowinkel geopend.

Aan het einde van de ochtend is Pat thuis en na de lunch gaan we even naar buiten. Milan is al buiten en wij gaan met Floris weer fietsen en naar de speeltuin.

We maken deze foto en lopen weer terug naar huis. Aan het einde van de middag eten we met zijn vieren pannenkoeken bij opa en oma en daarmee sluiten we de week af.

Zo, dit was mij het weekje wel. Ik hoop dat je het leuk vond om mee te lezen. Het zorgde in ieder geval voor een goedgevulde diary, haha. Ik wens jullie een fijne week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *