Home + Lifestyle | Beter voor mijzelf zorgen, hoe gaat dat?

Lifestyle | Beter voor mijzelf zorgen, hoe gaat dat?

Een van mijn twee goede voornemens voor 2022 was beter voor mijzelf zorgen. Inmiddels zijn we vijf maanden verder en is het wel tijd voor een update dacht ik, want het gaat nog niet zo goed als ik zou willen. Ik vertel je er alles over.

Ik begon zo goed eind december/begin januari. Ik liet de koffie staan, had niet meer de neiging om te snacken ’s avonds en had veel minder last van buikpijnen. Gelukkig dat laatste nog steeds het geval, maar verder kan het beter. Het lastigst vind ik de avonden. We zijn altijd heel vroeg wakker (5.30 uur gaat de wekker) en na een lange (werk)dag is het heerlijk om op de bank te ploffen met een goed boek of een fijne serie. En daar hoort dan wat lekkers bij. Althans, dat vind ik. En dus pakken we al snel wat lekkers. We hebben de chips in de ban gedaan, maar een lekker toastje met wat smeerseltjes gaat er altijd wel in. En die zijn natuurlijk funest.

En hoewel ik vind dat het mag op het moment dat ik ze uit de kast pak, zoveel spijt heb ik nadat ze op zijn. Het is lekker, maar goed is het natuurlijk niet. En daar baal ik dan weer van, want dit is niet wat ik voor mij zie als ik het heb over beter voor mijzelf zorgen.

Bewegen en zo beter voor jezelf zorgen?

Dat gaat dan weer wel goed. Ik denk dat ik gemiddeld twee uur per week fiets, vaak wel iets meer. We wandelen regelmatig, ik ga ’s avonds nog weleens wandelen en hier in huis en op mijn werk loop ik tig keer de trappen op en af. De ringen van mijn Apple Watch krijg ik zeker vijf van de zeven dagen vol. Dat is dus wel oké, maar het bewegen kan beter net als het snacken in de avond. En toch krijg ik dat niet uit mijn systeem. Iemand nog tips?

Meer rust nemen door minder te bloggen

Iets anders dan; ik heb mij ook voorgenomen wat meer rust te pakken. Ik ben altijd in de weer (behalve ’s avonds dan haha) en werk veel. Begin 2018 ben ik 32 uur gaan werken en ik blogde er minimaal zeven keer per week naast. Na vier jaar werd dat wel welletjes, want naast dat het veel was, had ik ook wel het gevoel dat ik alles wel zo’n beetje had verteld. Ik liep vast denk ik. Nu blog ik zeker vijf keer per week en in de weekenden niet. Dan werk ik vooruit voor de komende week en hoewel het maar twee artikelen minder zijn, geeft het mij heel veel rust én inspiratie. Dat geeft mij de ruimte om veel vaker de e-reader te pakken en lekker te lezen. Dat gaat dan in ieder geval wel goed!

Al met al gaat het oké, maar nog niet heel goed. Maarrrr, ik doe mijn best. Hoe gaat het bij jullie met de goede voornemens die je begin dit jaar had? Klets mee en laten we alsnog proberen beter voor onszelf te zorgen!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Nancy
    20 mei 2022 / 08:22

    Je bent al goed bezig maar in de avond meer wandelen/zwemmen om energieker te zijn zodat je niet gaat snacken? Snacktip: stukje komkommer met filet americain!

  2. Ida
    20 mei 2022 / 17:44

    Goed bezig hoor! Elke stap is er één en stap voor stap bereik je doel voor doel 🙂 misschien wat receptjes zoeken voor een gezonder alternatief als snack? Bijvoorbeeld zelf salade maken van tonijn of ei en dan bv volkoren toast of crackers voor een snellere verzadiging? Of een wrapje met iets gezonds ertussen en dan in kleine stukjes? Mocht je hier eens meer over willen sparren of advies over willen, mail of dm me dan gerust 🙂 ik ben Voedings- en Vitaliteitscoach in opleiding en help je graag!