Home + Milans Moestuin Update #1 | Alles groeit goed!

Milans Moestuin Update #1 | Alles groeit goed!

Een tijdje terug liet ik al iets zien van Milans Moestuin en beloofde ik dat ik een update zou plaatsen wanneer alles een beetje begon te groeien. Nou, dat is wel gelukt! Met de zon en de regen van de afgelopen tijd is alles behoorlijk gaan groeien! We hebben drie aparte gedeeltes in de tuin waar van alles staat. Een stuk heeft Pat er speciaal voor aangelegd. Kijken jullie mee naar Milans Moestuin?

De moestuintjes van Albert Heijn

Het begon allemaal met de moestuintjes van Albert Heijn. Milan kreeg er een hoop van mijn collega’s en toen het mooier weer werd wilde hij beginnen met het planten van de zaadjes. Wij hadden er ook wel zin in dus begonnen we vol goede moed. Toch wilden we nog wat meer en dat shopten we bij de Intratuin. Ik zag de leukste boompjes en wilde alles, maar Patrick hield mij met beide benen op de grond. Eerst maar eens kijken of Milan het echt zo leuk zou vinden en of alles überhaupt zou groeien. Hij had gelijk…

Wat kweken we allemaal?

We zijn begonnen met de tomaten en wortels van de Albert Heijn moestuintjes. Dit is wat we nu allemaal in de tuin hebben staan;

 • Tomaat (joh)
 • Wortels
 • Marokkaanse munt
 • Bloemkool
 • Sla
 • Tuinkers
 • Komkommer
 • Prei
 • Rucola
 • Radijs (die hebben we al gegeten)

Dat is toch al behoorlijk wat!

We beginnen klein

We beginnen met kleine bakjes in de kleinste kweekbak. Zodra er wat begint te groeien en het over gezet kan worden zetten we het in de grote kweektafel. Daar kan het vervolgens doorgroeien. Als het ook daar te groot wordt, zetten we het in de tuin of in de potten (zoals de munt)

We hebben het geluk dat we een buurman hebben met een eigen kas en heel wat ervaring dus die komt Milan vaak helpen en geeft veel tips. Ook mag Milan vandaag aardbeienplantjes bij hem komen halen.

En nu?

Dit weekend gaat de komkommer uit de kweektafel en zetten we ze langs de schuttingpalen zodat ze de hoogte in kunnen groeien. Ook krijgen de tomaten steun door middel van bamboe stokken. Daarna is het wachten totdat we weer wat kunnen eten. Ik kijk vooral erg uit naar de tomaatjes 😉

Vindt Milan zijn moestuin nog steeds leuk?

JA! iedere ochtend haalt hij de deksels van de bakken af en bekijkt hij alles nauwkeurig. Daarna knipt hij munt af voor mij en mijn collega’s, want dat doe ik altijd in mijn water. Hij is er nog steeds heel druk mee en daarom heeft Patrick ook een stukje tuin voor hem afgegraven en deze bedekt met worteldoek en grijs grind. Hier staan zijn bakken op en dat is echt een plekje voor hem geworden.

Wat willen we nog meer kweken?

We hebben een perenboom (al jaren) dus dat is wel heel leuk. Ik heb verder niet zoveel wensen. Eigenlijk wil ik alleen nog een olijfboom, maar ik heb geen idee of daar ook echt olijven aan groeien met ons klimaat. Ik vind de boompjes en de takken zelf zo mooi!

Vinden jullie het leuk als ik zo nu en dan een update plaats en onze tips met jullie deel? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  9 juni 2018 / 22:03

  Super leuk dat het zo aanslaat voor jullie allemaal en in het bijzonder voor Milan!
  En die olijfboom, dat snap ik helemaal.. we hebben op onze vakantie in Kroatië een huisje gehad op een landgoed met 100 olijfbomen.. wat genieten was dat! En ze schijnen daar maar liefst 120lt per jaar van te oogsten, of het alleen bij ons ook zo goed aan slaat.. misschien dat het tuincentrum je daarin kan helpen. Mijn mans grootouders hebben we vorig jaar een sinaasappelboompje cadeau gedaan.. ook zo’n prachtige blikvanger!

  • 11 juni 2018 / 22:03

   Wat gaaf, 100 olijfbomen! Ik denk dat ik hier alleen constant de takjes eraf zou knippen ? Sinaasappelboompje is ook zo gaaf!