Home + Zoveel mogelijk leuke dingen doen!

Zoveel mogelijk leuke dingen doen!

Als ik kijk naar onze diary’s en weekendvlogs besef ik mij des te meer dat we het heel goed hebben. We zijn (vooralsnog) alle vier gezond, hebben het fijn met elkaar (understatement) en hebben het gewoon goed. We kunnen leuke dingen doen en genieten volop van het leven. Dit doen we heel bewust. We zijn ons namelijk heel bewust van het leven en willen zoveel mogelijk mooie herinneringen maken met elkaar. We hebben geen bucketlist, want genieten van elkaar staat altijd bovenaan. Maar waarom zijn we hier zo mee bezig?

Geniet van het leven!

Aanstaande maandag is het precies 15 jaar geleden dat mijn vader op 59-jarige leeftijd overleed. Ik was toen 17 en nam mij voor altijd te zullen genieten van het leven, want voor je het weet is het voorbij. In de jaren erna zijn er meer mensen om ons heen jong overleden. De één stond wat verder weg voor ons dan de ander, maar het drukte ons altijd met de neus op de feiten. Iedereen kan ziek worden, ongeacht je leeftijd. Moet je daarop wachten om te beseffen dat het leven eigenlijk heel erg waardevol is? Nee! Het leven is al zo kort, als je eigenlijk buiten de deur wilt gaan lunchen en het kan, wat houd je dan tegen? Of je wilt met de kinderen een dagje/nachtje weg, maar ja, het is druk hè? Je bent zo druk als dat je het zelf maakt, dus ga gewoon! Geniet en wacht niet op later!

Veel bewuster leven

Natuurlijk moet je sparen en bewust met je geld en spullen omgaan, maar je mag er toch zeker wel van genieten? Je werkt er immers hard voor. Ik heb mij daar lang schuldig over gevoeld, maar dat doe ik niet meer. Je hebt het simpelweg nodig om je te ontspannen en ervan te genieten. Juist dat doet je beseffen waar je het allemaal voor doet. Dat wil niet zeggen dat je alles maar over de balk moet smijten, maar doorslaan naar de andere kant is ook niet goed. Leg die telefoon eens weg, kijk eens naar je kinderen en wees je bewust van het feit dat ze maar één keer klein zijn. De tijd glipt door je vingers dus ga daar dan ook zorgvuldig mee om.

Tradities

Wij hebben door de jaren heen tradities ontwikkeld. Zo gaan Milan en ik altijd ’s nachts naar buiten als het heeft gesneeuwd. Schoenen aan en als eerste door de sneeuw lopen en een sneeuwballengevecht houden. Dit is voor ons allebei onvergetelijk en doen we iedere keer weer. Patrick en Milan zijn afgelopen weekend op mannenweekend geweest. Dit was een groot succes en willen ze nu ieder jaar herhalen. Dat is toch fantastisch? Ik hoop dat hij dit later ook zal doen met zijn kinderen als hij die krijgt.

Ik leef mijn leven zoals ik dat wil

Dit denk ik de laatste tijd steeds vaker. Veel mensen vinden misschien wel wat van “al die lunches”, maar wij denken dan ‘ach, laat hen zich daar maar mee bezig houden, wij hebben een top midddag’. Zo is het maar net. Het gaat niet om lunches, dagjes weg of kleding. Het kan net zo goed gaan om een heerlijke middag in de tuin, een wandeling of met het picknickkleed naar een concert in het park. We zijn samen en dat is belangrijk. Wij leven ons leven zoals wij dat willen en bemoeien ons ook niet met een ander (yep, dit nummer is ons op het lijf geschreven). Die neiging had ik vroeger, dan keek ik naar wat een ander deed en had en vergeleek ik dat met ons. Ik kon dan echt balen als wij dat niet konden of hadden. Jeetje, wat was ik eigenlijk dom toen. Ons grote rijkdom ligt boven te slapen terwijl ik dit typ.

Dus morgen staan we op terwijl er een lange dag voor ons ligt. En ook van die dag gaan we genieten. Iedere dag weer zoveel mogelijk leuke dingen doen!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    8 juni 2018 / 08:54

    Zo herkenbaar, sinds het overlijden van mijn mams nu bijna vijf jaar geleden, ben ik bewuster gaan genieten en leuke dingen doen, met motto je leeft nu en kan het niet mee nemen later….. En laat een ander lekker maar denken als je “weer” gaat lunchen/shoppen/dagje weg….. Jij geniet van het leven