Home + Mijn horoscoop voor de herfst, zal ‘ie uitkomen?

Mijn horoscoop voor de herfst, zal ‘ie uitkomen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb ik echt niet constant inspiratie voor Mamablogger. Er zijn weken dat ik geen flauw idee heb waar ik over moet bloggen, maar op de één of andere manier kom ik er altijd wel weer uit. Een van de dingen die ik dan doe is de boekhandel in lopen en wat tijdschriften doorbladeren. Soms helpt het al om alleen de koppen te lezen. Die koppen vertaal ik dan weer naar mijn eigen situatie en de ideeën zet ik in mijn telefoon. Dat deed ik afgelopen week ook en mijn oog viel op het herfstboek van Viva & Flair. Ik bladerde hem open en kwam meteen op de pagina met mijn herfsthoroscoop terecht. Alsof het zo moest zijn…

Waterman | De eigenschappen

Ik ben eind januari jarig dus een waterman. Voor dit artikel ging ik op zoek naar typische waterman eigenschappen. Zo las ik dat een waterman kan ontploffen van woede. Dat gebeurt niet snel, maar er zijn grenzen en als die bereikt is, word ik inderdaad woest. Het zal dan ook niet snel meer goed komen haha. Heel herkenbare eigenschap dus. Ook schijnen watermannen een sterke intuïtie te hebben. Ook dat herken ik heel erg. Het eerste gevoel dat ik bij iemand of een bepaalde situatie hebt klopt bijna altijd.

Een andere eigenschap die ik vond was dat de waterman zich vaak onbegrepen voelt. Helaas herken ik dit ook. Watermannen hebben dus een sterke intuïtie en zijn daardoor geneigd de dingen op hun eigen manier te doen. Die manier wijkt soms af van hoe een ander het zou doen of hoe een ander zou reageren en dat begrijpen anderen niet altijd. Het voorbeeld dat ik altijd noem is die van ons appartement. Door de crisis was deze onverkoopbaar en we hebben deze daarom jarenlang verhuurd. Om de crisis te overbruggen en te wachten op betere tijden. We wisten dat die tijd echt wel zou komen, als we maar geduld hadden. Wij denken dat die tijd nu is aangebroken. En mocht dat niet zo zijn, dan verhuren we het weer.

Voor veel mensen was dit onbegrijpelijk. Ik moest het “gewoon” verkopen en had mijn auto dan maar moeten verkopen om de restschuld te betalen (ik mocht willen dat mijn auto zoveel waard is haha). Met andere woorden: ik moest de restschuld dan maar voor lief nemen, want de situatie was onhoudbaar. De waarheid is dat de situatie niet onhoudbaar was en we het toen hadden over een restschuld van bijna een halve ton. Hiermee hadden we juist in de problemen gekomen. Ik ben blij dat ik naar mijn eigen gevoel heb geluisterd en we onze eigen koers hebben gevaren. Dat is meteen ook mijn advies aan jullie, vertrouw altijd op je eigen gevoel.

Als ik al die eigenschappen lees en ze herken denk ik altijd dat mijn horoscoop dan ook wel moet kloppen. Toch?

Mijn herfsthoroscoop

Dit is hem dus: mijn horoscoop voor de herfst. De eerste zinnen kloppen al. Ik voelde mij in de zomer niet topfit. Ik kan niet goed tegen de extreme warmte en heb er echt last van gehad. Ik was moe en lusteloos terwijl ik dat zelden ben. Ik ga inmiddels weer naar de sportschool en merk al een kleine verandering (kom ik binnenkort op terug).

Dan het stukje over schoon schip maken. Dat gaan we ook doen. We gaan ons appartement, na 11 jaar verhuur, in de verkoop zetten (ik hoop dat ‘ie snel op Funda staat) en ook hier in huis zijn we aan het opruimen, schoonmaken en opknappen. In de cirkel in het midden staat “goed nieuws over een slepende kwestie”. Ik hoop dat dat betekent dat we ons huis gaan verkopen. het zal fijn zijn als mijn horoscoop dat kan voorspellen 😉

Ook de zin over ruimte nodig hebben klopt heel erg. Het is niet normaal druk, we hebben de afgelopen maanden een hoop gedaan en ik merk dat ik op ben en ruimte nodig heb.

Dan mijn werk. Ik hoop dat dit niet waar is. September is halverwege en volgens mij gaat het best lekker. Ook op Mamablogger. Het is drukker dan ooit met opdrachten en ik heb twee leuke, vaste freelance klussen. Ik hoop dat dat niet zal veranderen.

De liefde: Pat en ik zijn al 15 jaar samen en als we zo doorgaan komen er moeiteloos 15 jaar bij. Het zit wel goed met ons.

Tot slot het aandachtspuntje in het midden: positief blijven. Tja, daar ben ik heel veel mee bezig en gaat mij steeds beter af. We kunnen ons wel overal druk om (blijven) maken, maar aan het einde maakt het allemaal helemaal niets meer uit.

Ik ben heel benieuwd of mijn horoscoop uitkomt en hoe het zal verlopen. Zal ik er in de winter nog even op terug komen?

Check jij je horoscoop weleens? En zijn er eigenschappen die kenmerkend voor jou en jouw sterrenbeeld zijn? Laat het me weten in de comments hieronder.

De overige horoscopen staan ook in het nieuwe herfstboek van Flair en Viva. Deze is nu te vinden bij de boekhandels en kost €5,10.

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *