Home + Stationery | Agenda 2020, notebook en bullet journal van A-journal

Stationery | Agenda 2020, notebook en bullet journal van A-journal

Lijstjes maken en vervolgens alles afstrepen, je krijgt mij bijna niet gelukkiger dan wanneer ik in een nieuwe planner begin met supergladde, onbeschreven bladzijdes. De laatste maanden van het jaar gaan in en voor we het weten zijn we begonnen aan 2020. Omdat de laatste maanden van het jaar altijd heel druk zijn (we viereen immers ook nog de verjaardagen van de jongens) heb ik een superleuke tip voor je: de stationery van A-journal. Ideaal voor de eindeloze to do’s tegen het einde van het jaar, maar ook als agenda voor het nieuwe jaar!

My Journal agenda 2020 van A-journal

Ik begin met de My Journal agenda. Rond september/oktober worden de eerste afspraken voor het nieuwe jaar alweer gemaakt.  Denk aan de tandarts, het consultatiebureau, studiedagen en vakanties etc. Normaal gesproken zet ik deze eerst in de app met onze gezamenlijke gezinsagenda om ze vervolgens later weer over te schrijven in mijn papieren agenda. Onwijs foutgevoelig, want zo is de kans groter dat je vergeet wat over te schrijven.

De My Journal agenda’s voor 2020 zijn er in verschillende kleuren. Zelf heb ik gekozen voor de gele. Lekker vrolijk en fris.

Hieronder specificaties die je graag wilt weten wanneer je kiest voor een nieuwe agenda:

 • Afmetingen: 21,5 x 16 cm
 • De weken zijn strak vormgeven met genoeg ruimte om je afspraken in te zetten.
 • Daaronder staan wekelijks vier lijstjes: een to do lijstje, een to call lijstje, een lijstje met notities en een lijstje voor memorabele momenten die je niet wilt/moet vergeten.
 • Aan het begin van het jaar heb je nog genoeg ruimte voor notities, maar is er ook ruimte voor reflectie; op welke dingen van het afgelopen jaar kijk je terug en wat zijn je doelen voor 2020?
 • De agenda is dicht te houden door middel van een elastiek.
 • Achterin zit een handig envelopje voor brieven etc.
 • Er zijn lijstjes voor cadeau ideetjes, het bijhouden van je gewicht en maat (handig voor mij!), maar je kunt er ook in opschrijven in welke opzichten je bent veranderd het afgelopen jaar.

Een superfijne en praktische agenda voor het hele jaar. Eigenlijk heb je geen andere lijstjes meer nodig.

Notebook van A-journal

Door naar het notitieboek van A-journal. Ik heb deze in lila en wat is ‘ie fijn. Voorheen had ik de Structuurjunkieplanner om alle werkzaamheden voor Mamablogger in bij te houden, maar dat was toch niet zo praktisch, want ik gebruikte de rest van die planner niet. Die ligt nu op mijn werk en ik gebruik deze notebook voor alle lopende samenwerkingen, een overzicht van inkomsten en uitgaven en ik houd ik mijn social media groei in bij. Ik ben bezig met twee strategieën voor Instagram en Pinterest en kan zo de (hopelijke) groei bijhouden.

Hieronder weer wat specificaties:

 • Formaat: 16 x 21.5 cm
 • Hardcover met soft touch
 • Deze notebook bestaat uit 160 pagina’s. Hier kan ik voorlopig dus wel in verder.
 • De bladzijden drukken niet door.
 • Je kunt er zelf een pagina indeling in maken die jij het fijnst vindt.

De Bullet Journal

Tot slot de Bullet Journal. Deze wil ik gaan gebruiken als herinneringenboek. Ik wil hier lijstjes in maken en hem vooral gaan gebruiken voor een positieve mindset. Ook wil ik er mijn gewicht in bij gaan houden door middel van een soort tracker. Eigenlijk alles wat staat voor positiviteit en een gezonde en fijne lifestyle.

Ik weet niet of ik creatief genoeg ben, maar lijstjes maken gaat mij sowieso wel goed af 😉

 • Uitvoering: hardcover met soft touch
 • Formaat: 16 x 21.5 cm
 • Pagina’s: 160

Als je net zo’n planner junkie bent als ik gaat jouw hart hier vast sneller van kloppen. Ik vind vooral de formaten en de indeling heel erg fijn. Heel veel ruimte voor lijstjes zodat je geen losse lijstjes meer nodig hebt.

Dit zijn natuurlijk niet de enige “journals” in de collectie. Er is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan een Nine Months Journal om te gebruiken tijdens de zwangerschap, een family planner, een travel journal en nog veel meer. Allemaal even strak en duidelijk vormgegeven in mooie, effen kleuren.

Welke vind jij het mooist?

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *