Home + Speciaal voor de moeders: eerste hulp bij de start van het nieuwe schooljaar

Speciaal voor de moeders: eerste hulp bij de start van het nieuwe schooljaar

Terwijl ik dit schrijf, zit de eerste schoolweek er bij ons net op. De andere regio’s hebben er alweer een paar weken op zitten. Niet alleen voor de kinderen is het wennen om weer in het gareel te lopen, maar voor ons moeders is het soms ook best pittig. Van ons wordt verwacht dat we alle ballen weer in de lucht houden alsof het niets is. En dat terwijl veel van ons ook nog te maken hebben met gebroken nachten. Bij mij gaat dat altijd heel lang goed, maar na verloop van tijd word ik alsnog ziek en flink ook. En dat terwijl ik mij toch fit en gezond probeer te houden door gezond te eten en genoeg vitamines te slikken. Opeens moest ik denken aan een les op school waarbij we allemaal een eetlepel levertraan mochten proberen. Ik besloot mij er weer eens in te verdiepen, misschien helpt het mij wat fitter te voelen.

Alle hens aan dek om alle ballen hoog te houden

Ik heb het de afgelopen periode al vaker gezegd, maar ik vind het soms echt pittig. Patrick werkt fulltime (ik mis zijn ouderschapsverlof nog steeds) en is ’s morgens vroeg de deur al uit. Daardoor doe ik de ochtenden alleen, maar komt ook bijna het hele huishouden op mij neer. In combinatie met mijn werk en Mamablogger is dat behoorlijk veel. Over het algemeen trek ik dat heel goed door mij aan een heel goede planning te houden. Ik werk met planners en onze gezamenlijke gezinsagenda is inmiddels ook onmisbaar.

In de periodes dat de jongens ook nog eens slecht slapen, trek ik het allemaal wat minder. Ik merk dat het eerste aan mijn lichaam. Ik krijg dan last van ontstekingen. Mijn keel en blaas blijven zwakke punten. Meestal ga ik dan alsnog door, want met een antibioticakuurtje kan ik prima werken, maar echt lekker voel ik mij dan ook niet. Daarnaast pleeg je op deze manier roofbouw op je lichaam en daar schiet niemand iets mee op.

Na mijn longontsteking besloot ik dat het anders moest. Patricks ouderschapsverlof zou aflopen en ik wist dat ik het daarna weer grotendeels alleen moest doen. Ik plande meer me-time in (hoeveel hekel ik ook heb aan dat woord) en besloot wat vaker offline te gaan. Ik baken mijn taken en werk steeds strakker af en dat gaat heel erg goed. Ook ben ik weer aan het sporten en nu de R weer in de maand is wilde ik ook iets doen met vitamines. Ik zei het in de intro al: ik moest denken aan een les natuurkunde op de middelbare school. Het ging over levertraan en de leraar nam het de week erop mee naar de les. De kinderen die wilden, mochten het proberen. Ik probeerde het en weet nog goed dat ik het wat vettig en vooral heel erg smerig vond. Eens, maar nooit weer. Althans, dat dacht ik…

Vroeger kregen kinderen iedere dag een lepeltje levertraan als de R in de maand was. Kinderen vonden het over het algemeen vies, maar gezond was het wel. Zeker als je geen of nauwelijks vette vis eet.

Later kregen kinderen vitaminepillen en wij ouders namen andere vitamines of visoliecapsules. Maar de tijden veranderen. Levertraan is nog steeds ontzettend gezond, en makkelijker in te nemen dan capsules. De smaak is echter wel veranderd. Ik mocht het uitproberen en was eigenlijk aangenaam verrast!

Waarom is levertraan zo goed voor je en waarom kan het je helpen?

Levertraan is afkomstig van de lever van onder andere kabeljauw, schelvis of heilbot. Het is een vette olie die jodium, fosfor, vitamine A en D bevat. Bovendien bevat levertraan ook visvetzuren waarvan bekend is dat ze een gunstig effect op onze gezondheid hebben. Zo is levertraan goed voor je hersenen, hart, weerstand, huid, ogen en algehele gezondheid. Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D. In dat geval zou levertraan dus heel goed zijn.

Ik heb het nu een tijdje de levertraan van Möllers gebruikt en ik merk nu vooral verschil aan mijn huid. Bij mijn hals was deze soms vlekkerig en had ik weleens last van bultjes. Het viel mij op dat mijn huid daar nu heel zacht en egaal voelt.

Verder voel ik mij ook minder moe. De afgelopen maanden stond ik al moe op, maar dat is niet meer het geval, eindelijk!

Omdat het zo gezond is, verbetert het je weerstand en zit je lekkerder in je vel. En dat is vooral fijn omdat we het al druk genoeg hebben.

Levertraan voor kinderen

De weerstand van onze kinderen kan ook wel een boost gebruiken en daarom is er een speciale Möllers levertraan voor kinderen. Deze heeft een lekkere tutti frutti smaak waardoor kinderen het gewoon lekker vinden. Daarnaast stimuleert levertraan de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Twee vliegen in één klap!

Hoe neem ik de levertraan in?

Ik doe iedere ochtend een lepel door mijn yoghurt. Een lekker fris begin van de dag. Ook heb ik weleens een lepeltje door mijn thee gedaan. Ook dat was verrassend lekker!

Levertraan is terug van weggeweest met lekkere smaakjes, maar het is nog steeds zo gezond. Ik heb nu iets gevonden zonder slechte toevoegingen dat echt gezond is.

Een goed begin van het nieuwe schooljaar dacht ik zo 🙂

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Pris
    12 september 2019 / 07:09

    Wat leuk om te lezen. Gebruik je dit naast de multivitamines?

    • 15 september 2019 / 07:38

      Nee, die laat ik nu even links liggen omdat ik wil weten wat de levertraan nu precies voor mij doet. Wel gooi ik af en toe (zo’n twee keer in de week) een vitamine C bruistablet in een glas water. Dat is lekker en weer eens wat anders dan alleen water een thee en misschien doet het ook wel wat.