Home + Lifestyle & Mindset | 5x dit leerde ik van het luisteren naar podcasts

Lifestyle & Mindset | 5x dit leerde ik van het luisteren naar podcasts

Een aantal maanden geleden begon ik met het luisteren naar podcasts en hoewel ik toen eigenlijk geen flauw idee had wat ik ervan kon verwachten, ben ik nu een enorme podcast fan. Ik vind het heerlijk om ernaar te luisteren tijdens het sporten en realiseerde mij dat ik er echt heel veel aan heb. Ze geven mij nieuwe inzichten en ideeën waardoor ik er een boost energie van krijg. Ben je zelf nog niet helemaal overtuigd of podcasts iets voor jou zijn? Dit leerde ik ervan.

1. “Gebrek aan tijd is gebrek aan prioriteit”

Ik hoorde deze zin in een podcast en deze is heel erg blijven hangen. Klopt in mijn geval precies. Daarom ben ik mijn tijd nu veel beter aan het afbakenen. Veel taken bleven liggen en in andere kon ik mij helemaal vastbijten. De taken die bleven liggen waren minder leuk en hadden dus minder prioriteit voor mij. Nu doen we eerst die taken en de leuke doen we erna.

2. Alles over Mom guilt

Mom guilt. Het is iets waar we allemaal weleens last van hebben en inmiddels is het een bekende term geworden. Wat ik ervan heb geleerd is dat het gewoon mag, maar niet altijd realistisch is. Ik voel mij bijvoorbeeld al schuldig als ik Pat alleen laat met de jongens om zelf naar de sportschool te gaan. Totaal niet realistisch. Ik doe dit voor mijn gezondheid en dus ook in hun belang. Het is oké om dingen voor jezelf te doen en daar moet je je totaal niet schuldig over voelen!

3. De kracht van je eigen gedachten

Tja, dit is wel een dingetje in mijn geval. Over het algemeen ben heel positief en denk ik altijd in mogelijkheden in plaats van in problemen en beperkingen. Ik zet mijn schouders eronder en ga er gewoon voor. Maar ook in ben maar een mens en ook ik baal soms gewoon enorm van alles en iedereen. Je hebt dan twee keuzes; of je blijft erin hangen of je probeert je de focussen op iets anders. Dat lukt echt niet altijd, kijk maar naar waar ik afgelopen dinsdag nog over heb geschreven. Positief denken helpt echt. Misschien houd ik het daarom ook al zo lang vol en kan ik tegelijkertijd zoveel dingen combineren. Je weet zelf niet waar je toe in staat bent. Je eigen gedachten zijn heel krachtig.

4. Dat we eigenlijk heel vaak zeggen dat we het druk hebben

Ik betrap mijzelf er ook regelmatig op wanneer ik de vraag krijg hoe het met mij gaat. Het antwoord is dan steevast “het is druk, maar het gaat goed.” Nu klopt dat ook wel en ik ben het gelukkigst als ik het druk heb, maar waarom moet ik het er altijd bij vermelden? En heeft een ander het dan niet druk? Natuurlijk wel! Willen we het ook niet eens gewoon rustig hebben? Eigenlijk wel. Druk zijn is geen statussymbool of wat dan ook. Ik zal erop letten 😉

5. Wie of wat geeft jou energie en wie of wat kost jou energie?

Dit was wel een enorme eye-opener. De mensen of dingen die jou energie kosten zijn energielekkers. Die kunnen al je energie uit je zuigen. Ik herken dit wel. Nu zullen dit soort mensen of dingen er altijd zijn, maar het is aan jou hoe je ermee omgaat. Deze mensen kun je het beste links laten liggen. Niet teveel op ze letten en je focussen op de dingen en mensen van wie je wel energie krijgt. Ik geloof er heilig in dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Daarom zal de rest vanzelf minder worden.

Ik schreef eerder al een artikel over mijn favoriete podcasts.

Luister jij podcasts? Zo ja, welke en wat heb jij ervan geleerd? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *