Home + Interieur | 10x dit kun je doen met een grote eettafel

Interieur | 10x dit kun je doen met een grote eettafel

Ruim een jaar geleden kochten wij een eettafel die maar liefst 55 centimeter breder was dan de tafel die we hadden. We gingen van een tafel van 180 cm naar een tafel van 235 centimeter. Een behoorlijk verschil en best gedurfd als je je bedenkt dat we een lange, smalle woonkamer hebben. Ik heb mij best wat zorgen gemaakt of het echt wel zo mooi zou staan als we hadden gehoopt. Zou het niet teveel een toonbank worden? Die zorgen bleken onterecht en de tafel bleek ook nog eens heel praktisch. Dit kun je namelijk doen met een grote eettafel!

Ik vind dat de tijd na de zomervakantie altijd zo hard gaat. Voor je het weet is het alweer herfstvakantie en daarna vliegt het jaar voor mijn gevoel voorbij. Het is de periode waarbij we weer vaker binnen zitten waardoor we sterk de neiging hebben het gezelliger te maken. Tenminste, ik wel. Er mogen weer kaarsjes op tafel, er staan weer verse bloemen en ik bedenk allemaal ideetjes voor de tafelklem. Ook is de eettafel het middelpunt tijdens de verjaardagen van de jongens in oktober. Ik vind het echt heerlijk om er iets gezelligs van te maken en dat inspireerde mij in het maken van dit artikel. Je kunt namelijk heel veel met een grote eettafel en dat is heel handig met kinderen.

10 ideeën om te doen met een grote eettafel

1. Ideaal tijdens een kinderfeestje

Wij hebben afgelopen jaar voor het eerst een kinderfeestje voor een deel thuis gevierd en we konden alle kinderen lekker aan de tafel laten eten. Super gezellig al die kinderen aan één grote tafel. Vorig jaar vierden we een spionnenfeestje en ik had alles aangekleed in zwart/wit. Milan vond het super stoer.

2. Maak een candytable tijdens een verjaardag

Ik blijf even bij de verjaardagen, want tegenwoordig zie je dat er steeds vaker een “candy table” wordt gemaakt tijdens een verjaardag. Dit is een tafel die helemaal is aangekleed in het thema van de verjaardag en waar alle lekkere hapjes in hetzelfde thema op worden gepresenteerd. Kijk maar eens op Pinterest en zoek dan op candy table. Je komt echt de meest waanzinnige dingen tegen.

3. Of maak er een cadeautjestafel van tijdens verjaardagen

Voorgaande jaren gebruikten we de eettafel als cadeautjestafel tijdens een verjaardag. Alle cadeaus werden erop gezet. Zo kon Milan zien wat ‘ie had gekregen en bleef het allemaal nog even netjes totdat alle visite weg was. Konden we het daarna rustig uitpakken haha.

4. Organiseer een spelletjesmiddag op een regenachtige zondag

Ik vind het echt super gezellig om op een regenachtige zondag een spelletje te doen. Wat lekkers erbij en klaar ben je. Voor mijzelf vind ik “Levensweg” tegenwoordig weer helemaal leuk, maar met Milan spelen we vaak “Mens erger je niet” of het ijsberenspel. Hierbij staat een ijsbeer op een ijsschots en om je beurt moet je een stukje ijs uit de schots tikken. Als de ijsbeer door het ijs zakt wanneer jij aan de beurt bent, heb je verloren.

5. Lekker eten en kletsen met vrienden en familie

Gewoon zomaar of tijdens de feestdagen. Urenlang aan de tafel zitten met familie en/of vrienden is natuurlijk super gezellig en dat is een stuk gemakkelijker met een grote eettafel. Ook hier zet je weer lekkere hapjes neer en misschien maak je het nog gezelliger door er een Kletspot bij te gebruiken. Zo komen er namelijk nog meer leuke gesprekken op gang.

6. Uitgebreid decoreren en nog ruimte genoeg hebben

Je hebt niet iedere dag een verjaardag of veel visite over de vloer en dat geeft jou de gelegenheid om de tafel lekker uitgebreid te decoreren. Bij ons staat er nu een grote schaal op. Hierop staan een vaas met bloemen, een goudkleurig spiegeltje, kaarsen, een goudkleurig beeldje van een panter en een goudkleurig windlichtje met daarin ook een kaarsje. Gezellig!

7. Maak van een tafelklem een echte blikvanger

De eettafel is inmiddels een beetje het centrale middelpunt van de woonkamer geworden. We hebben een tafelklem en die decoreer ik passend bij het seizoen. Zo maakte ik er met Pasen een voorjaarsklem van met paastakken en eucalyptustakken.  Met Kerst hadden we een kleine kerstboom en een Kerstklem. Ik had allemaal lampjes en retro kersthangers erin gehangen. Dit jaar maak ik hem weer.

8. Organiseer een (kinder)kleding ruilbeurs met vriendinnen

Iets heel anders, maar niet minder leuk. Zoek de kleding van je kind(eren) uit en vraag je vriendinnen hetzelfde te doen. Leg alles op maat op je grote eettafel en ruil de kleding met elkaar. Dat is niet alleen heel gezellig, maar zo krijgt alle kleding nog een tweede leven en zijn jullie heel duurzaam bezig. Dat laatste is namelijk ook heel erg belangrijk.

9. Nodig wat moeders uit van school en klets lekker over van alles en nog wat

Zit je kind in een nieuwe klas of gaat het voor het eerst naar school? Misschien kun je over een tijdje eens wat moeders van school uitnodigen voor een kopje thee. Zo leren jullie elkaar kennen en wie weet wat er voor leuke vriendschappen ontstaan op het schoolplein. Daarnaast is het altijd fijn om te weten waar je kind speelt.

10. Werkruimte terwijl je je kinderen in de gaten kunt houden

Last, but not least; de werkruimte. Voorheen had ik een heel tof stalen bureautje in de huiskamer staan, maar sinds ik een MacBook heb zat ik er nauwelijks meer aan. De vorige laptop moest altijd aan de lader en dat was de enige reden waarom ik er nog zat. Met mijn nieuwe Mac kan ik lekker aan de eettafel zitten terwijl Milan naast mij iets anders doet. Iets minder weggestopt in een hoekje en toch lekker aan het werk terwijl ik de kinderen in de gaten kan houden.

Hoe groot is de eettafel die jullie hebben? Is deze ook het centrale middelpunt geworden bij jullie thuis?

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. 28 augustus 2019 / 10:29

  Heerlijk zn grote familie tafel!

  sinds wij verhuisd zijn (kleine drie maanden geleden) hebben wij ook een mega (eet)tafel.. zo fijn, zo gezellig.
  Je kan indd gewoon spelletjes spelen met zn allen.
  Laatst was ons zoontje jarig.. en we hadden er voor een deel cadeautjes ruimte gemaakt en een hapjes/drankjes kant.
  Ideaal.