Home + Lifestyle | Het gemak van een autovakantie met kinderen

Lifestyle | Het gemak van een autovakantie met kinderen

Op vakantie met de auto én de kinderen, dat lijkt allemaal ingewikkelder dan het is. Het heeft zelfs vele voordelen ten opzichte van andersoortige vakanties. Je kunt gaan en staan waar je wilt en vaak vinden kinderen een autovakantie, of roadtrip zoals ze dat liever noemen, leuk, avontuurlijk en bijzonder.

Makkelijker reizen

Het is slim om je vakantie goed voor te bereiden door bij je zorgvergelijker te checken of alle verzekeringen nog wel voordelig en up-to-date zijn. Handig is om de auto nog een grote beurt te laten ondergaan en de paspoorten te controleren. Dit kleine beetje ‘gedoe’ valt echter in het niet bij bijvoorbeeld een vliegvakantie. Op de luchthaven is het druk. Terwijl jij staat te emmeren met tickets en handbagage, worden de kinderen heen en weer geslingerd door allerlei prikkels en kun je ze makkelijk kwijtraken.

Goedkoper!

Nog steeds zijn trein- en vliegreizen duurder dan een vakantie met de auto. En dan gaat het niet alleen om brandstof. Op luchthavens is een broodje met een drankje nogal duur, om over de prijzen in het vliegtuig zelf nog maar te zwijgen. En reclame is overal, dus het is goed voor te stellen dat een ouder op enig moment zwicht…

Eigen auto

Eenmaal op de plek van bestemming moet je misschien weer een auto huren. Tijdens een autovakantie heb je je eigen karretje bij de hand, die je van pretpark naar strand, van stad naar dorp, van berg naar dal rijdt. Dit is trouwens ook een vertrouwde plek voor kinderen als ze zich even willen terugtrekken. Vergelijk de auto maar met het shirt met jouw geur dat je voor de thuisblijvende kat of hond achterlaat.

Meer zien én leren

De vakantie begint letterlijk bij je voordeur. We gaan op roadtrip! Lekker meenemen wat je wilt (dat is ook een fijne bijkomstigheid), een koelbox met lekkere broodjes voor een heerlijke stop ergens in Noord-Frankrijk met prachtig uitzicht en tijdens de rit krijgen ze natuurlijk dingen te zien die ze vanuit het vliegtuig missen. Je kunt ze veel leren onderweg, spelletjes doen, om beurten liedjes uitzoeken. Je bent meer gezin in een auto!

Bestemming: de zon

Waar je met een vlieg- of treinvakantie afhankelijk bent van een min of meer vaste bestemming, kun je met de auto gewoon de zon achterna. Het is natuurlijk een fabeltje dat kinderen het eng vinden om op de bonnefooi op pad te gaan. Zo kun je ’s morgens nog niet weten waar en op welke camping of in welk hotel je ’s avonds bent en dit als verrassing verpakken.

Ga jij dit jaar met de auto op vakantie?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *