Home + Nu al je zomervakantie boeken? Wij zijn aan het rondkijken!

Nu al je zomervakantie boeken? Wij zijn aan het rondkijken!

Nog voor de Kerst werd op mijn werk gevraagd naar onze plannen voor de zomervakantie. Dat lijkt misschien veel te vroeg, maar zo heel raar is dat niet. De meeste gezinnen zitten vast aan de vastgestelde zomervakantie. Misschien zit jouw partner vast aan de bouwvak en dat maakt dat je helemaal niet zoveel speling hebt wat betreft de vakantie. Je bent gebonden aan die weken, maar dat geldt wellicht ook voor jouw collega’s. Daarom is het handig dit ruim van tevoren af te stemmen zodat jullie daarna alle tijd hebben om de vakantie te gaan plannen. Handig, want misschien kun je daardoor nog profiteren van vroegboekkorting. Onze zomervakantie staat inmiddels vast en dus zijn we al aan het rondkijken. Dit jaar willen we namelijk naar het buitenland.

Waarom nu wel naar het buitenland?

Ik ben nooit een ontzettende vakantieganger geweest, maar de laatste jaren heb ik er weer plezier in. We gaan regelmatig een weekendje weg en afgelopen zomer waren we in Nederland op vakantie omdat we niet teveel wilden rijden met Floris. Voor het eerst in jaren had ik totaal geen heimwee en zag ik er zelfs tegenop om naar huis te gaan. Dat was een hele nieuwe ervaring! De afgelopen maanden dachten we daardoor steeds vaker na over een vakantiebestemming in het buitenland. We hebben immers ook een nieuwe auto gekocht waardoor we het nu ook aandurven om verder te rijden dan alleen in Nederland. De vorige auto was prima en degelijk, maar wel een stuk ouder waardoor ik mijzelf al ergens langs de weg zag staan in het buitenland.

Mogelijke bestemmingen

Afgelopen jaar zaten we in een vrijstaand huis met alles erop en eraan. Dit is ons heel erg goed bevallen en willen we dit jaar weer. We zijn beiden geen kampeerders dus dat zit er niet in. Daarnaast willen we er met onze eigen auto heen rijden. Voor nu hebben we twee mogelijke bestemmingen in gedachten die totaal verschillend zijn: Spanje en Denemarken.

Spanje is over het algemeen heel stabiel wat betreft het weer en dat vinden we wel heel erg fijn. Ik zie de jongens al samen spelen op het strand en in het zwembad. Op de website van Club Villamar hebben we mooie vakantiehuizen gezien. Ook vrijstaand en lekker luxe zodat het ook echt voelt als vakantie. Je kunt kiezen uit vakantiehuizen bij het strand, maar ook met een zwembad of zelfs diervriendelijke huizen. Perfect!

Je kunt op deze website overigens heel gemakkelijk zoeken naar het vakantiehuis van jouw dromen en de reviews zijn ook erg goed. Zeker het bekijken waard dus.

Maar dan Denemarken. Hier is het weer minder stabiel dan in Spanje, maar de natuur is prachtig en we zijn heel erg benieuwd naar LEGO World. Daar zouden we dan verschillende plekken willen bezoeken en rond willen reizen. Een totaal andere vakantie dan die in Spanje.

Beiden klinken goed, maar we zijn er nog niet over uit.

Met de auto

Zoals ik al zei willen we graag met onze eigen auto op zomervakantie. Dat is vertrouwd, geen gedoe met kinderstoeltjes en we hoeven dan geen auto te huren en daarmee extra kosten te maken. We zijn ons er zeker van bewust dat Spanje een flink eind rijden is, maar zijn ook weleens naar Italië (Toscane) gereden. Ook dat was een flink eind, maar het was te doen. We hebben op de heenweg ergens overnacht en hebben gedurende de rit heel erg genoten van het uitzicht. We zullen voor Floris alleen wat vaker moeten stoppen en er daarom wat langer over doen. Helemaal niet erg, veiligheid gaat sowieso voor alles.

De knoop doorhakken

Binnenkort zullen we een knoop door moeten hakken en een zomervakantie gaan boeken. Als we een beslissing hebben genomen laat ik het jullie uiteraard weten!

Weten jullie al waar jullie heen gaan dit jaar? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  11 januari 2020 / 21:33

  Leuk om al met die voorpret bezig te zijn, hé?
  Wij gaan niet in de zomervakantie maar in de meivakantie (laatste week april en eerste week mei) op grote vakantie dit jaar! En dan in het najaar misschien nog een keertje weg. We hebben voor nog geen negenhonderd euro twee huisjes op Landalparken geboekt: de eerste week in Zuid-Duitsland thv Luxemburg (Hochwald) en de tweede week in Nederland op de Vlinderhoeve.

  Sinds onze jongste dochter er is blijkt zij geen fan te zijn van autorijden (enkele weken terug nog gingen we naar dierenpark Emmen en heeft ze de heen- en terugweg het gepresteerd onafgebroken te jammeren). Dus we zoeken het bewust niet zo ver als voor haar komst (dan reden we met de oudste al zingend op de achterbank naar Kroatië, maar dat stellen we uit tot we merken dat de jongste niet meer zo’n last van autorijden heeft)..

  Denemarken trekt mij niet zo, maar aan Spanje (via Tui geboekt, direct aan het strand in Fuengirola om precies te zijn) heb ik heel warme herinneringen! Alleen al vanwege het feit dat m’n oudste daar haar eerst stapjes zette 😉 Succes met kiezen!! Maar een autovakantie met een nieuwe auto is op voorhand al geslaagd in mijn opinie, niets fijners dan lekker lange stukken ‘cruisen’/rijden in een nieuwe wagen!!!

 2. Sandra
  14 januari 2020 / 09:00

  Zodra de goedkeuring binnen is wordt de camping geboekt. Dit jaar waarschijnlijk Luxemburg. Ja Denemarken staat ook op de lijst van ooit.. maar ja hebben een tent en ja dan is mooi weer wel een dikke pre. Vind Luxemburg al een gok. Spanje heeft me nog nooit getrokken. Ja Italië heeft gewoon mijn hart gestolen..

 3. 14 januari 2020 / 15:46

  Toscane was toen super leuk! Denemarken zou ik ook graag heen willen en in Spanje zaten wij op camping Begur. Was ook erg leuk.