Home + Interieur | Mini make-over in onze keuken met nieuwe PVC jaloezieën

Interieur | Mini make-over in onze keuken met nieuwe PVC jaloezieën

Zoals je misschien wel weet zijn we lekker aan het rommelen in ons huis en in de tuin en pakken we alles stukje voor stukje aan. We hebben het afgelopen jaar al wat grote klussen gedaan waaronder ons halletje, de slaapkamer, de tuin en onlangs nog de schuur. Klussen die negen van de tien keer toch duurder uitvallen dan je van tevoren had bedacht. Het resultaat is daar natuurlijk ook naar, maar je kunt ook een andere look creëeren zonder dat je veel geld uit hoeft te geven. Dat bleek wel in onze keuken. Daar vervingen we onze oude en lelijke luxaflex voor prachtige PVC jaloezieën. Een heel ander gezicht én ze zijn veel makkelijker schoon te houden!

Onze keuken

Ik heb een haat/liefde verhouding met onze keuken. Het is een fijne, lichte plek met uitzicht op de tuin, maar het is ook geen geheim dat we de keuken ook een totale make-over willen geven. Sterker nog, we willen graag een nieuwe. We kunnen niet alles tegelijk, dus dat wordt hem voorlopig nog niet, maar dat wil niet zeggen dat we andere, kleine dingen niet alvast aan kunnen pakken. Zo wil ik deze zomer de keuken nog opnieuw witten, maar was ook de raambekleding een dingetje. Er hingen luxaflex die we ruim 11 jaar geleden kochten toen we hier kwamen wonen. Deze konden echt niet meer. Ik kreeg ze niet goed meer schoon en er waren al wat “latjes” geknakt. Hoog tijd voor iets nieuws!

PVC jaloezieën

Ik wilde in eerste instantie heel graag houten jaloezieën in de keuken en dan het liefst met zo’n mooie ladderband. Oh ja, en omdat de ramen afwijkende maten hebben, moesten ze ook op maat worden gemaakt. We hebben op een gegeven moment uit laten rekenen wat dat ging kosten en we schrokken van de prijs. We zouden bij elkaar rond de €500,- uitkomen. Dat moest toch wel goedkoper kunnen?

Er ging een tijd overheen, maar de wens voor jaloezieën bleef. Dit vonden we in de keuken echt het mooist en omdat het grote raam bij de kraan zit, is dit ook het meest praktisch met opspattend water. Uiteindelijk kwamen we online terecht bij Voordeelgordijnen. Hier verkopen ze prachtige houten jaloezieën, maar ook PVC jaloezieën met een houtlook! Hetzelfde effect, maar stukken goedkoper, geschikt voor vochtige ruimtes waaronder ook de badkamer.

Zoals je ziet lijken het net echte, houten jaloezieën. Deze zijn ook op maat gemaakt en Patrick zei dat ze heel eenvoudig en snel te monteren waren. Ze zijn ontzettend licht, maar wel heel stevig en gemakkelijk af te nemen met een doekje. ’s Morgens staat de zon op deze ramen en dan zijn ze ook nog eens heel praktisch, want je hoeft ze maar een stukje dicht te doen om geen last te hebben van de zon.

Voor deze andere look en uitstraling betaalden we €230,- bij Voordeelgordijnen. Dat is inclusief het op maat laten maken en bezorgen. Dat is een meer dan de helft minder dan wat de houten jaloezieën zouden kosten en het ziet er toch hetzelfde uit.

In het echt is de kleur grijs wel donkerder en dat wilden we ook graag. Zwart zou hier te donker zijn en niet mooi staan bij de keuken. Grijs kan altijd, ongeacht wat we uiteindelijk met de keuken gaan doen.

De achterkant van deze gevel willen we voor de winter nog geschilderd hebben. We denken aan een mooie kleur groen. Zie mijn Pinterest bord voor de kleur en look die ik bedoel. Ook dan staan de jaloezieën daar perfect bij!

We zijn er ontzettend blij mee!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  15 juli 2020 / 20:31

  Echt prachtig voor een heel scherpe prijs!
  Wij hebben in de woonkamer grijze houten jalouzieën indertijd bij Gamma op maat laten maken en ahum.. inclusief voordeel, van ik meen 30 procent, waren we destijds ruim duizend euro kwijt.. en ja, ik zou het zó weer opnieuw doen ? we hebben in onze slaapkamer nu nog jaren negentig lamellen van de vorige bewoners. Daar heb ik prachtige fluwelen gordijnen voor gehangen, maar ooit gaan daar ook houten shutters komen ? maar even voor doorsparen..

  • 16 juli 2020 / 07:18

   We zijn er ook heel erg blij mee inderdaad. Vooral praktisch ook, want ze zijn niet alleen heel mooi, maar ze zijn ook gemakkelijk schoon te houden en dat is geen overbodige luxe in de keuken, want uiteindelijk wordt het toch wat vettig. Het is nog wel onze wens om echt houten in de woonkamer te hebben. Moeten ook nog maar even sparen haha.