Home + De laatste schoolweek | De laatste loodjes wegen het zwaarst

De laatste schoolweek | De laatste loodjes wegen het zwaarst

Waar het noorden van het land al bezig is aan de tweede week van de zomervakantie, zijn we hier nog volop bezig met het afronden van het schooljaar. De laatste loodjes die dit keer extra zwaar wegen. Het zal wel komen door het bizarre schooljaar, maar jeetje, wat zijn we toe aan vakantie.

Rust in plaats van onrust

Beide jongens hebben het ontzettend naar hun zin op school en op de peuterspeelzaal, merken we ook dat ze toe zijn aan vakantie. Bij Milan was er wat onrust in de klas en ik merk dat hij er wel klaar mee is. Zijn lontje wordt korter, hij komt ’s morgens moeilijker uit bed (terwijl hij normaal erg vroeg wakker is) en hij heeft er gewoon geen zin meer in. Hij telt nu letterlijk de dagen af.

Floris staat normaal al met zijn tasje in zijn handjes als hij hoort dat ‘ie naar school mag, maar de afgelopen keren wilde hij niet. In de bakfiets wees hij naar huis en in de richting van opa en oma en zei hij ‘daarheen’. Als ik hem dan zei dat hij gezellig naar school ging zei hij ‘nee school’ en ‘nee juf’. Het wegbrengen was dramatisch, maar niet veel later kreeg ik foto’s waarop te zien was dat hij lekker speelde. Gelukkig maar!

We zijn echt wel toe aan rust in plaats van onrust, maar ik denk dat veel ouders dat gevoel wel herkennen. Zeker na een schooljaar als deze. Het voelt ook letterlijk als de laatste loodjes haha.

Onze vakantie duurt nog wel even

Hoewel de kinderen volgende week al vakantie hebben, duurt het voor Patrick en mij nog even. Wij hebben namelijk de laatste drie weken van de zomervakantie vrij. We moeten nu dus nog 3,5 week werken voor we zelf ook vakantie hebben. Drie weken klinkt lang, maar ik moet zeggen dat ik het best lekker vind. We hebben wat om naar uit te kijken en als onze vakantie erop zit gaan de kinderen weer naar school en is alles weer normaal, heerlijk!

De kinderen vrij en wij moeten werken, hoe gaan we dat doen?

Ik werk nog steeds één dag in de week thuis en ik ben nog een dag in de week vrij. De overige drie dagen werk ik op kantoor en tijdens die dagen mogen de jongens gelukkig naar opa en oma. In totaal zijn ze deze weken dan negen dagen daar. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Op de dagen dat we thuis zijn maken we het gezellig en in de weekenden gaan we zeker nog wel op stap met zijn viertjes. Bij mooi weer zetten we de barbecue aan en ik wil twee keer in de week een stuk wandelen met Milan. Ik denk dat dat ons allebei goed zal doen.

Nog een paar dagen doorbijten en dan is het zomervakantie! De laatste loodjes wegen ook dit jaar het zwaarst, zeker na zo’n gek schooljaar.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *