Home + Lifestyle | Dankzij de ‘Ommetje-app’ maak ik steeds vaker een ommetje

Lifestyle | Dankzij de ‘Ommetje-app’ maak ik steeds vaker een ommetje

Even achter je computerscherm vandaan en buiten een korte wandeling maken. Ik nam het mij zo vaak voor, maar in de praktijk kwam er weinig van terecht. Nog even snel die taak afmaken en voor ik het wist waren we weer een paar uur verder. Ik kreeg van een lezeres de tip om de ‘Ommetje-app’ te downloaden en even later hoorde ik mijn collega er ook over. Inmiddels ken ik heel wat mensen die enthousiast zijn over de app, net als ik. De app is een initiatief van de hersenstichting en momenteel razend populair. Ik vertel er meer over.

Even een blokje om gaan is een bewezen methode om je hersenen gezond te houden en daarna weer productief aan het werk te gaan. Van wandelen word je mentaal gezonder en hoewel ik het ook heerlijk vind, deed ik het veel te weinig. Geen tijd is een slecht excuus, want ik weet dat het goed voor je is. Ik gunde mijzelf geen tijd en gebrek aan tijd is gebrek aan prioriteit in dit geval.

Het resultaat was dat ik steeds benauwder werd en veel vaker flinke hoofdpijnen kreeg. Die hoofdpijn had ik voorheen zelden dus het moest toch ergens vandaan komen. Ik begon steeds meer verbanden te zien met mijn schermgebruik en het vele binnen zitten, dat moest echt anders. Daarom installeerde ik de Ommetje-app!

De Ommetje-app

Een ommetje maken kunnen we allemaal. Podcast op en gaan, maar je kunt het nóg leuker maken en dat doe je met deze app. Het werkt als volgt: je zet de app aan als je gaat lopen en stopt daarna je telefoon in je zak. De app registreert hoe lang je loopt en registreert zelfs je route. Daar blijft het niet bij: je kunt namelijk ook een team maken met familie, vrienden, collega’s of je loopt tegen de rest van Nederland. Binnen het team wordt door de app bijgehouden wie de meeste ommetjes heeft gemaakt, hoe lang en wie de meeste medailles heeft gewonnen.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Klik hier voor meer informatie over de app en de hersenstichting. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Zo wordt wandelen echt een stuk leuker omdat het motiveert door te gaan!

Ik zit in een team met een collega en twee oud-collega’s. Ik sta nu als een-na-laatste in de ranking dus ik moet nog even aan de bak ?.

Aan de wandel met de Ommetje-app aan in mijn jaszak. 

Met de app kun je, ik zei het net al, punten verdienen en maak je kans op medailles. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt. En je wilt echt niet onderaan eindigen in je groep dus dat motiveert enorm om door te gaan en nog een extra wandelingetje te maken ?.

Het gat tussen mij en de nummer 2 is ook erg groot hoor, ik moet nog heel wat lopen…

Hoe leuk is het om dit met je collega’s op afstand te doen? Wedden dat het de productiviteit verhoogt?

Kenden jullie app al en gebruik je hem ook? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs

SportSport

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    2 februari 2021 / 06:08

    Wat fijn dat je enthousiast bent geworden en gemotiveerd (op afstand) met je collega’s loopt!
    En nou moet deze lezeres er zelf nog aan ?
    Merk dat mijn man ook echt gemotiveerd blíjft door deze app, dus krijg al wel het goede voorbeeld van dichtbij mee ??