Home + Lifestyle | Alles over orakelkaarten

Lifestyle | Alles over orakelkaarten

Op Instagram heb ik het al een aantal keren voorbij zien komen: iedere ochtend even een ‘kaart trekken’ om richting te geven aan je dag. Ik weet niet of ik het zo goed uitleg, maar ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel. Het gaat namelijk over orakelkaarten. Ze kunnen je helpen focussen, richting geven en ze kunnen bewustzijn creëeren. Een paar jaar geleden zou ik je gezegd hebben dat ik hier te nuchter voor ben. Totdat ik mij steeds meer bewust werd van een positieve mindset en deze orakelkaarten wat vaker tegenkwam.

Een stukje geschiedenis

Mijn opa was een vrij spirituele man. Mijn oma hield veel van hem, maar niet van dat gedeelte. Ze wilde er niets van weten en noemde het altijd “zijn hocus pocus”. Ik deelde in die tijd die mening met haar en vond het soms ook een beetje eng, al had ik een fantastische band met mijn opa. Hij overleed helaas toen ik 14 was en pas jaren later begon ik mij te interesseren in “zijn hocus pocus”. Niet zozeer op de manier zoals hij dat deed, maar wel in de vorm van een positieve mindset. Een ander soort spiritualiteit. Ik realiseerde mij dat alleen ik verantwoordelijk ben voor mijn gedachten en hoe ik daar op reageer. Dat realiseren is één ding, maar dat in de praktijk brengen is een stuk lastiger.

Ik zat al een tijdje niet lekker in mijn vel. Achteraf gezien voelde ik mij al geruime tijd niet thuis in ons eigen huis. Sterker nog, als ik na een werkdag naar huis fietste zag ik er tegenop om naar huis te gaan. Niet om naar mijn gezin te gaan, maar om naar dát huis te gaan. Ik voelde mij er niet meer thuis en ieder weekend trokken we eropuit. Achteraf zag ik pas dat ik vluchtte.

Een verhuizing zal al lange tijd in mijn hoofd, maar het was ondanks mijn gevoel een lastige knoop om door te hakken. We hebben er toch 12 jaar gewoond, dat is niet niks.

Ik heb er alles aan gedaan om mijn gevoel te veranderen en om te buigen naar positieve gedachten. Dat deed ik door middel van mindset boeken (vanaf die periode schreef ik hier ook vaker over mindset). Ik had richting nodig. Handvatten om mij anders te laten denken. Dat deed ik dus door middel van die boeken, maar ook magazines en ik maakte kennis met orakelkaarten.

Wat zijn orakelkaarten?

Kort samengevat zijn orakelkaarten, kaarten met een korte en duidelijke boodschap. Je hoeft dus niet te zoeken naar een betekenis omdat je de kaart op verschillende manieren kunt interpreteren. Dat is wel het geval bij tarotkaarten bijvoorbeeld, daar heb je echt meer kennis voor nodig.

Je hebt geen kennis nodig om met orakelkaarten te werken. Heb jij behoefte aan inzicht of ben je bezig met je spirituele ontwikkeling? Dan zijn Orakelkaarten heel fijn om mee te starten.

Welke orakelkaarten moet je kiezen?

Je moet helemaal niets natuurlijk, maar als je eenmaal hebt besloten dat je wilt gaan werken met orakelkaarten, dan kies je gewoon welk kaartendeck (doosje met kaarten) jou het meest aanspreekt. Met welke illustraties heb je bijvoorbeeld het meest? Zo kun je Orakelkaarten kopen bij Holland & Barrett. Je kiest vervolgens dus het kaartendeck die jou het meest aanspreekt en voor je het weet heb je ze in huis en kun je ermee aan de slag.

Aan de slag met de orakelkaarten

Eenmaal in huis wil je er zo snel mogelijk mee aan de slag, maar hoe doe je dat dan? Moet je vragen stellen bijvoorbeeld? Het antwoord daarop is ‘ja’, maar stel dan wel open vragen. Gesloten vragen zijn vragen die je met ‘ja’ of ‘nee’ kunt beantwoorden. Als je gaat werken met orakelkaarten en je stelt gesloten vragen, dan krijg je vage antwoorden waar je niets aan hebt.

Stel vragen als:

  • Wat kan ik doen om mijn persoonlijke doelen te bereiken?
  • Hoe zou ik mijn financiële positie kunnen verbeteren?

Vervolgens komt het echte werk. Schud de kaarten en leg ze als een waaier voor je. Zorg dat je geconcentreerd bent en focus je op je vraag. Laat je handen over de kaarten gaan en kies vervolgens de kaart waar jij naartoe getrokken wordt. Misschien voel je zelfs wel een bepaalde energie en kies je daarom die kaart.

De boodschap interpreteren

Oké, je hebt je kaart gekozen en op die kaart staat een boodschap. Laat deze eens op je inwerken. Wat zegt de kaart jou? Kun je wat met die boodschap? De boodschap is over het algemeen helder en concreet. Mocht je er toch niet meteen uitkomen, dan zit er bij je kaartendeck vaak wel een uitleg bij. Het kan voorkomen dat je er niet meteen iets mee kan, maar je gaandeweg de dag de boodschap begint te begrijpen.

Werkt het?

Dat is per persoon verschillend. Als je er niet voor open staat koop je ook geen orakelkaarten denk ik. Ik moet zeggen dat ik het trekken van kaarten vroeger associeerde met zweverig, raar en duister. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. We staan steeds vaker stil bij onze mindset en energie en dat gaat vaak samen met een stukje spiritualiteit. Je hoeft niet dagelijks een kaart te trekken, gewoon wanneer jij er behoefte aan hebt.

En als een boodschap nu houvast biedt of je in ieder geval helpt je bewust te zijn van hoe jij in het leven wilt staan, dan is het toch altijd goed?

Houd jij je bezig met je mindset en spiritualiteit? Klets mee in de commenst hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *