Home + Lijstje van de week | 7x met dit speelgoed wordt hier thuis het meest gespeeld

Lijstje van de week | 7x met dit speelgoed wordt hier thuis het meest gespeeld

Toen we verhuisden zagen we pas echt hoeveel speelgoed de jongens hebben en daar schrokken we best van. Achter de schotten van de zolder staat het helemaal vol met LEGO (in van die Albert Heijn kratten) en daar kan niets meer bij. Een speelgoedkist zit vol met Brandweerman Sam speelgoed en weer een andere kist met Thomas de Trein. We hebben alles nu gesorteerd en willen over een tijdje alles goed uitzoeken en bepalen wat er weg kan. Het kan namelijk wel wat minder. Het zette ons alvast aan het denken, want met welk speelgoed wordt nu wel en niet gespeeld? Dit speelgoed mag sowieso niet weg…

1. LEGO

Na al die jaren met stip op nummer 1: LEGO. Hoewel er mega veel LEGO achter die schotten staat heeft Milan nog steeds een Legotafel waar hij vaak speelt. Nu staat deze op zolder en is het LEGO Mario wat de klok slaat. En eerlijk is eerlijk, hij speelt er nog steeds mee, maar het wordt minder en het is echt mega veel. Ik denk dat we zo 40 van die kratten vol hebben staan. Daarvan komt ook heel veel bij opa en oma vandaan, maar het is natuurlijk belachelijk. Dat ziet Milan inmiddels ook. Hij wordt ouder, krijgt andere interesses en Floris is minder van het bouwen. Floris speelt meer. Voor hem hoeven we het dus niet perse te bewaren.

Milan wil niet al zijn LEGO weg doen, maar hij heeft wel bepaalde wensen. Zo wil hij graag een eigen computer, het liefst een game computer. Dat kan, maar die zal hij zelf bij elkaar moeten verdienen. Als hij LEGO verkoopt kan hij op die manier die computer verdienen. Patrick en hij zijn inmiddels begonnen met de sets uit elkaar te halen en de stenen op kleur te sorteren. We hebben alle dozen en boekjes bewaard. Dat is handig, want daarna kunnen ze uitzoeken welke stenen er bij welke set horen en die weer terug doen in de dozen. Een flinke klus, maar dat mogen de mannen lekker zelf uitzoeken ☺️.

De Legohoek van Milan op zolder

2. Rescue Bots

Dan Floris, die is helemaal in de ban van de Rescue Bots en heeft er inmiddels twee gekregen. Hij heeft ze de hele dag bij zich en ze moeten zelfs mee naar bed. Iedere dag weer. Ze gaan zelfs mee in zijn tas naar de peuterspeelzaal. Hij heeft heel veel fantasie en bedenkt er hele verhalen mee, superleuk. De Rescue Bots zijn niet goedkoop, maar wel van goede kwaliteit.

3. Brandweerman Sam

Dit speelgoed mag absoluut niet weg. Milan speelt er niet meer mee, maar Floris inmiddels wel. Deze speelgoedkist staat op zolder en als ze op zolder spelen is een groot deel van de vloer bezaaid met alles van Brandweerman Sam. Ook hier bedenkt hij weer hele verhalen bij en het is leuk en zo te zien spelen.

4. Het Peppa Big huis van Bloxx

Hier heb ik al eerder over geschreven, maar ook deze wordt iedere dag uit de kast gepakt. Het lijkt op Duplo, maar dat is het niet. Ik vind het persoonlijk ook wat minder stevig, maar het is stevig genoeg en Floris vind het helemaal geweldig. Ik zou hier eerder nog iets van bij kopen dan dat het weg zou moeten.

5. De bewegingstoestellen op zolder

Wat ook een schot in de roos is, zijn de gymkast en de oude gymmat op zolder. Later kochten we er nog een gymtouw en een oude bal bij. Onze mini gymzaal op zolder en die is populair. Milan springt erop, Floris klimt erop, ze hangen erop, ze rollen over met de bal en het touw wordt gebruikt als parcours. Je moet er de ruimte voor hebben, maar het nodigt uit om lekker te bewegen.

De speeltoestellen staan hier. Toen deze foto’s werden gemaakt moest de zolder verder nog worden ingericht.

6. De VTech ijscokar en barbecuekar

Dit is speelgoed wat standaard beneden staat en ook hier wordt dagelijks mee gespeeld. Al is het maar even, er moet op ijsjes worden getrakteerd en we krijgen iedere dag een biefstuk haha. Ik hoop dat er nog een etenskar uit komt óf dat er uitbreidingssets komen, maar als je twijfelt over één van deze karren, niet doen, want ze zijn een grote hit!

Herkennen jullie dit? Die ijscokar is nooit compleet. Waarschijnlijk ligt de helft weer onder de bank… 

7. Auto’s

Voor Floris geldt, als het wielen heeft is het goed. Hij is gek op auto’s en hoe stoerder hoe beter. Met een Toet Toet Auto zitten we dus altijd goed en we hebben alle auto’s in een kratje liggen. Er worden regelmatig races gehouden haha.

Als de interesses van je tiener veranderen

Je hebt het waarschijnlijk wel door; ik noem bijna alleen maar het speelgoed van Floris. Dat komt omdat we merken dat Milan ouder wordt en zijn interesses anders worden. Hij zit vaker op de tablet. Bouwt graag in Minecraft en volgt veel volgers. De webshop van Enzo Knol is soms interessanter dan die van de speelgoedwinkel. Ik vind dat enerzijds jammer, maar het is ook begrijpelijk. Hij wordt ouder en dat is ook goed. Gelukkig is hij nog steeds heel creatief en vindt hij het leuk daar ook mee bezig te zijn. Het speelgoed in zijn kast verdwijnt voor model Lamborghini’s (want Enzo Knol heeft er ook één) en ik hoor namen van YouTubers waarvan ik nog nooit eerder heb gehoord.

En voor je het weet hangt er ook een Knolpower klok in de kamer van je kind 🙈.

Ik vind het soms jammer, er wordt niet meer zo fanatiek gespeeld. Gelukkig speelt hij nog wel veel buiten.

Waar wordt bij jullie thuis het meest mee gespeeld?

liefs

SpeelgoedSpeelgoed

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 19 februari 2021 / 08:23

    Mijn oudste van 12 speelt nog wel met Lego of bouwt technic. Zijn favorieten zijn Harry Potter en Ninjago. Ook houdt hij van puzzels op papier oplossen zoals Sudoku’s. Ook Minecraft op de tablet. Ik heb een Tiktok verbod en in Enzo Knol zijn ze niet geintetesseerd. Ze kijken niet veel youtube.

    Mijn middelste van 10 speelt veel met plastic soldaatjes en Sluban Tweede Wereldoorlog. Sluban is zeg maar Chinees Lego. Ook is hij veel buiten met zijn Nerfs. En hij heeft veel Minecraft lego.

    Mijn jongste van 6 is een meisje en meisjes hebben enorm veel zooi. My Little pony, Barbies, Lego Friends en miljoenen kleine frutsel- en knutseldingen maar ze vindt alles leuk. Het liefst sperlt ze met Schleic paarden.