Home + Kopen zonder Kijken bingo, dit willen wij ook in ons huis!

Kopen zonder Kijken bingo, dit willen wij ook in ons huis!

Hebben jullie ook zo genoten van het afgelopen seizoen van ‘Kopen zonder Kijken’? Wij wel! We keken iedere week een aflevering vooruit en keken daar echt naar uit, zowel Pat als ik. Soms keken we ook nog op Twitter naar de reacties op de aflevering die wij de week ervoor al hadden gezien, maar die dan werd uitgezonden op tv. En op Twitter kwam dan steevast de ‘Kopen zonder Kijken bingo’ naar voren, want eerlijk is eerlijk, er was genoeg dat overeen kwam in de afleveringen. Daar kon je wat van vinden, vonden wij soms ook, maar als ik morgen kon tekenen voor deelname, dan deed ik dat zonder aarzelen. En ons moodboard? Die zou je zo kunnen vergelijken met die van de andere deelnemers.

Visgraatvloer

Ik heb het vaker geschreven, maar ik vind een visgraatvloer nog steeds heel erg mooi. Die zouden wij dus zo uit kunnen zoeken voor een nieuwe huis. Al zag ik een hele tijd terug ook een andere variant: diverse vierkanten in de vloer met daarin een patroon. Dit noemt men de ‘Versailles patroonvloer’. Deze is wel wat drukker dan de visgraat, maar ook die vind ik echt prachtig en tijdloos. Hoe dan ook, in een nieuw huis willen we wel gaan voor een PVC vloer. PVC vloeren zijn over het algemeen een stuk meer slijtvast dan bijvoorbeeld een laminaatvloer én zijn onderhoudsvrij. Dat is met kinderen geen overbodige luxe. Dus als we gaan voor een nieuwe vloer, dan willen we in ieder geval gaan voor een tijdloze vloer waar we de rest van ons leven mee kunnen doen haha.

Stalen deuren

Zwart staal komt terug in onze meubels en ik zou het dan ook heel mooi vinden als dat terug zou komen in een tussendeur tussen de gang en de woonkamer. Hier verschillen Pat en ik van mening, want hij vind zo’n stalen deur ronduit verschrikkelijk en niet praktisch vanwege het glas. Ik vrees dat dat uiteindelijk een compromis zou moeten worden. Toch vind ik die sfeer heel erg mooi.

Keuken met bar

Wat je ook iedere week terug ziet komen is de keuken met een bar en dat vinden we toch zo leuk! Ik zie me daar al helemaal aan zitten met een kop thee en mijn laptop om alvast wat mail te lezen. Of dat de jongen eraan zitten terwijl wij koken. Ik ben totaal geen keukenprinses en vind koken helemaal niet leuk, maar de gezelligheid die zo’n keuken uitstraalt vind ik wel heerlijk en zou ik heel graag voor onszelf ook willen.

Ons sfeervolle, oude huis

Hexagon tegels

Vast onderdeel in het programma: Roos vertelt wat haar plannen zijn in het huis en laat dat zien door middel van een ‘360’. Als Roos een ‘360’ laat zien van de badkamer, dan is de kans groot dat je of marmeren tegels ziet óf hexagon tegels. Hexagon tegels zijn zeshoekige tegels en ik vind ze zo gaaf. Net als de Portugese tegels overigens. Wat mij betreft mag Roos helemaal losgaan op de badkamer!

Wat willen we niet?

En dan rest er nog één vraag: wat willen we niet? Er is maar één ding dat we niet willen en dat is een:

Een jaren ’30 huis

Bijna alle stellen willen een sfeervol, karakteristiek jaren ’30 huis. Snappen we helemaal, want die huizen zijn natuurlijk ook prachtig. Wij hebben hiervoor een oud huis gehad uit 1902 en ook deze was heel sfeervol en had een karakteristieke gevel, net als de rest van de straat en die uitstraling is fantastisch. Die hele straat ademde geschiedenis. Toch weten we ook welke zorgen en problemen een oud huis met zich meebrengt. Van funderingsherstel tot onverklaarbare lekkages en het enorme onderhoud wat zo’n huis met zich meebracht. Nu we in totaal het tegenovergestelde wonen, weten we dat we nu liever gaan voor een nieuw(er) huis. Juist omdat we ouder worden en minder bezig willen zijn met schilderwerk etc. Ook vinden we het feit dat dit huis heel duurzaam is, heel erg fijn. In het oude huis kon het snel vochtig worden waardoor je meer moest stoken. We weten inmiddels allemaal hoeveel dat momenteel kost.

Ach, we hebben in ieder geval nog heel wat wensen. Nu het bijbehorende budget, want in tegenstelling tot de deelnemers in het programma kunnen wij er niet opeens zoveel geld bij leggen 😉

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *