Home + Voor het eerst in jaren op vliegvakantie, bagagestress!

Voor het eerst in jaren op vliegvakantie, bagagestress!

Gaan we voor het eerst met de kinderen op een vliegvakantie, kiezen we meteen een periode waarin van alles gaande is op en rondom Schiphol. Ach, we zijn de enigen niet en we zijn blij dat we mogen vliegen, maar eerlijk gezegd ben ik ook niet helemaal zorgeloos als het gaat om deze vakantie. Het was eerst de vraag of we mochten vliegen en zo ja, of onze vlucht dan omgeboekt moest worden. Op de eerste vraag kregen we al snel een ‘ja’ te horen en op de tweede vraag een ‘nee’. Stiekem hoopten we dat we vanaf Rotterdam mochten vliegen in plaats van Schiphol, maar we vliegen toch echt vanaf Schiphol. Helemaal prima, maar toen diende zich een volgend probleem aan: de bagage. Nu zijn wij niet van die wereldreizigers en we hebben al heel wat jaren niet meer gevlogen, dus stiekem hebben we hier toch een beetje stress van…

Gaat het goed komen met onze bagage?

De afgelopen vakanties is gebleken dat we eigenlijk veel te veel meenamen in de koffers en dan met name veel te veel kleding. Ik trek de halve kasten leeg en de helft is aan het einde van de vakantie vaak niet eens gedragen. Dat bleek vorig jaar wel toen we in één van de huisjes een wasmachine en een droger hadden. We konden gedragen kleding zo wassen en weer aantrekken. Toen nam ik mij al voor het dit jaar anders te doen. Afgelopen weekend gingen we weg met één koffer waar alles in zat voor het hele gezin en ook dit jaar wil ik voor die ene week Spanje echt niet teveel meenemen. Het is niet nodig en ik ben een beetje huiverig of alles goed zal gaan met onze bagage.

Daarom blijven waardevolle spullen thuis (we hebben gelukkig oppas op het huis en voor de katten) en gaan tablets en opladers mee in de handbagage. We mogen twee keer 20 kilo meenemen wat betreft ruimbagage en alle vier 10 kilo handbagage. Dat zou meer dan genoeg moeten zijn, we moeten het alleen goed verdelen voor het geval één van de koffers zoek raakt en later geleverd gaat worden.

Alle vier een toffe en handige rugzak

Dat betekent dat we alle vier een rugzak mee gaan nemen. Hier nemen we dan het volgende in mee:

 • Tablets, telefoons en opladers
 • E-reader
 • Waardevolle spullen zoals bankpassen, verzekeringspassen, medisch paspoort etc.
 • Medicijnen
 • Lege fles om na de douane te vullen met water
 • Zakje snoep voor de jongens
 • Lippenbalsem
 • Zonnebrillen
 • En misschien voor iedereen nog een setje ondergoed en (zwem)kleding voor het geval de koffers later komen

Die rugzakken moeten overigens nog gekocht worden, want ze moeten voldoen aan een bepaald formaat: 55 x 40 x 20 cm. Het wordt dan sowieso nog een uitdaging alles daarin te krijgen en te verdelen. Maar met een beetje geluk kunnen we straks het misschien wel af met één koffer!

Voor Pat wil ik graag een stijlvolle rugzak zoals deze:

Bron: Sem Lewis via Brandfield

En ik vind deze wel erg mooi:

Bron: Violet Hamden via Brandfield

Deze kan ik namelijk ook goed gebruiken voor op mijn werk, tijdens een cursus of tijdens een dagje weg. Ik merk namelijk dat ik een rugzak steeds makkelijker begin te vinden nu we de buggy minder gebruiken.

Voor de jongens kopen we twee rugzakken die ze komend schooljaar weer kunnen gebruiken. Wel zo handig!

Wat vind jij absoluut onmisbaar om mee te nemen in de handbagage? Ik kan nog wel wat tips gebruiken. Laat je tips hieronder achter in de comments. Je helpt ons er enorm mee! En als je nog tips hebt wat betreft het kiezen van de juiste rugzak, hoor ik het ook graag!

liefs
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 8 juli 2022 / 07:02

  Die stijlvolle rugzak lijkt me enorm onhandig als je halverwege de vlucht iets uit de overhead wil halen. Ik ben 168 cm en moet altijd al op mijn tenen staan als ik er wat uit moet halen. Gewoon een basic rugzak met rits neem ik mee. Ik wil vooral praktische dingen mee, geen stijlvolle.

  • Marisca
   Auteur
   8 juli 2022 / 07:08

   Bedankt voor je tip! Is voor ons heel lang geleden dat we hebben gevlogen en ik dacht zo twee vliegen in één klap te slaan, want dan kan ik de tas nog gebruiken voor werk. We moeten ze overigens nog bestellen, ga dus nog even op zoek.

 2. Danielle
  8 juli 2022 / 07:17

  Ik zeg altijd…de mensen daar lopen ook niet de hele dag in hun blote kont toch 😉
  Je kan altijd daar kleding kopen,alleen belangrijke spullen in je rugtas.
  Kijk eens bij de fjall raven rugtassen,die zijn super praktisch!En wegen van zichzelf ook niet zoveel.
  Fijne vakantie!

  • Marisca
   Auteur
   8 juli 2022 / 07:19

   Dat is waar, daarom gaan de waardevolle spullen sowieso mee in de handbagage. Milan heeft ooit een Fjallraven gehad, was inderdaad een fijne tas en heeft hij helemaal versleten, is nu zeker een optie!

 3. Henriet
  8 juli 2022 / 08:25

  Ik doe zelf altijd bh en bikini in mijn handbagage.
  Ik heb dan ook een grotere cupmaat. En je ziet er altijd genoeg leuk bikini’s maar niet in mijn maat.
  Dus iets wat voor jullie niet zo makkelijk op je vakantieadres te vinden is en waar je niet zonder kunt, zou ik in de handbagage meenemen.

 4. Muriel
  8 juli 2022 / 13:57

  Probeer alleen handbagage mee te nemen, kleine koffertjes en 1 rugzak. Sneakers en jas/vest aan ih vliegtuig, dan hen je ook geen stress dat de koffer niet aankomt.
  Zo doen wij het ook altijd op europese vakanties.
  En het is maar een week, zoveel heb je niet nodig.
  Fijne vakantie!!

 5. Nancy Jonkers
  11 juli 2022 / 08:39

  Ik zou geen koffers e.d. nu meenemen i.v.m. de perikelen op Schiphol. Lekker puur handbagage en daar zomerkleren in doen ofcourse. Je draagt toch vaak hetzelfde, omdat je lekker bij het zwembad/strand ligt. Dus vrij weinig nodig. Daar ook de douchespullen kopen en achterlaten.