Home + Hier kijk ik naar uit en zie ik tegenop als we een nieuw huis gaan kopen

Hier kijk ik naar uit en zie ik tegenop als we een nieuw huis gaan kopen

Het valt je misschien op dat veel artikelen de laatste tijd gaan over een eventueel volgend huis. We hebben zeker nog geen nieuws te melden, maar ik schrijf vaak over wat ons bezig houdt en dit is wel één van de onderwerpen waar we nu veel mee bezig zijn. De woningmarkt is bijna dagelijks onderwerp van gesprek en we wonen in een nieuwbouwwijk waar momenteel nog heel veel wordt gebouwd. Je wordt dan dagelijks met je neus op de feiten gedrukt en bent daardoor ook dagelijks met dat onderwerp bezig. Waar het hart van vol is… 😉 Misschien heb je het al gelezen, maar we willen gaan voor een nog te bouwen huis in onze huidige wijk. Als het budget het toelaat tenminste. En vooral dat laatste vind ik spannend.

Ik durf niet zo goed voor een nieuw huis te gaan

Op de één of andere manier is stel ik bepaalde dingen uit tot na een vakantie. Ik til alles dat ik spannend vind over een vakantie heen, maar daarna moeten we toch echt aan de bak. Dat geldt ook voor een afspraak bij de hypotheekadviseur. Gek eigenlijk, want we hebben er toch meerdere keren gezeten en toen had ik dat gevoel helemaal niet. Nu dus wel en ik kan dat niet zo goed verklaren. Misschien ben ik wel bang voor een teleurstelling als blijkt dat we toch nog niet zoveel kunnen omdat de huizenprijzen in onze wijk niet laag zijn. Als we hier geen huis kunnen kopen kunnen we twee dingen doen: voorlopig even blijven zitten waar we zitten of breder kijken. Ik hoop de beslissing niet te hoeven nemen…

Maar stel dat het nu wel lukt? Dan komt er in ieder geval een hoop op ons af. De huizen die we eerder kochten waren bestaande woningen en we hebben nog niet eerder een nieuwbouwhuis gekocht. Dit wordt voor ons dan een compleet nieuw hoofdstuk op alle fronten en daar zitten financiële consequenties aan verbonden die ik nu nog niet helemaal in beeld heb. Er moeten dan namelijk ook een hoop beslissingen worden genomen en hoe zit dat met de dubbele lasten? Hier moeten we ons, na de vakantie en nadat we weten of er überhaupt ruimte is, goed in verdiepen.

Grote dingen die we aan moeten schaffen

Buiten die financiële zaken zullen we ook grote dingen aan moeten schaffen zoals een keuken en een badkamer. Zo’n huis wordt immers casco opgeleverd toch? Zie je, we hebben nog een hoop voor te bereiden haha. Een keuken kopen is zo’n ding waar ik enorm naar uit kan kijken. De keuken van je dromen kopen lijkt mij fantastisch, maar je moet ook de juiste afwegingen maken en als het nog lang duurt voor je huis wordt opgeleverd, dan kan het zomaar zijn dat er 1,5 jaar zit tussen het kopen van de keuken en het installeren ervan. Maar goed, ik kan mij nu al verheugen op het kijken van keukens!

En wat dacht je van een badkamer? Ik kan best een beetje stylen, maar dan met accessoires en meubels haha. Een badkamer is andere koek. Gelukkig zijn er mensen die daar verstand van hebben en precies weten waar je op moet letten.

Verder zullen we moeten kijken naar de indeling van een huis en of deze toekomstbestendig is. We hebben in ieder geval weer een hoop om over na te denken de komende tijd, maar ik las laatst het volgende: ‘als je iets wilt dat je nooit hebt gehad, dan moet je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan’. Die onthouden we maar!

liefs

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *