Home + Kiezen we straks voor een terrasoverkapping in de tuin?

Kiezen we straks voor een terrasoverkapping in de tuin?

Inmiddels hebben we de eerste keuzes gemaakt voor ons nieuwe huis. Zo hebben we de keuken en vloer al uitgezocht, evenals de tegels voor het toilet en de badkamer. Momenteel kijken we naar de indeling van de kinderkamers, een nieuwe bank en eetkamerstoelen, maar we denken ook na over de tuin. We krijgen straks een vrij kleine tuin, helemaal omdat we ook uit laten bouwen. En de tuin ligt ook nog eens op het noorden. Dat betekent weinig zon en dat is best een uitdaging. Toch gaan we er iets moois van maken en denken we onder andere na over een terrasoverkapping.

Terrasoverkapping: leefruimte uitbreiden

Omdat de tuin op het noorden ligt en we daardoor verwachten niet heel veel in de zon te kunnen zitten, overwegen we een terrasoverkapping. In onze vorige tuin hadden we ook een overkapping waar we heel erg blij mee waren. Het was knus en het zorgde ervoor dat we veel vaker in de tuin konden zitten. Die overkapping was echter wel open. Nu kijken we naar terras overkappingen die dicht zijn waardoor we onze leefruimte uit kunnen breiden.

Een gezellige plek waar één van ons zich ook terug kan trekken als dat nodig is. Ook met verjaardagen kan dit heel praktisch zijn, haha.

Voordelen terrasoverkapping

We zijn dus aan het nadenken en ons aan het oriënteren. Zo hebben we al mooie overkappingen gezien bij Foravida. Nu zal dit niet meteen na de oplevering kunnen, want we willen het eerst binnen af hebben en dat kost al genoeg. Maar, we verhuizen als het goed is rond de zomer, dus dan is het in ieder geval fijn als we in de tuin kunnen zitten. Waarschijnlijk gaan we dit in etappes doen, haha.

Leefruimte uitbreiden

Ik noemde het eerder al in dit artikel, maar het is wel heel fijn dat je met een overkapping de leefruimte wat uit kan breiden. Een plek waar ik wat telefoontjes kan plegen, of waar Milan met vrienden kan hangen.

Geen last van het weer

Dit is natuurlijk één van de grootste voordelen, want met een terrasoverkapping heb je het gevoel buiten te zijn, maar je zit hoe dan ook droog en uit de wind. Hoe lekker is het om er een boek te lezen terwijl het regent? Zo haal je buiten naar binnen! En die mooie tuinset? Die blijft natuurlijk beschermt tegen de weersinvloeden.

Het hele jaar plezier van je tuin

Omdat je geen last hebt van het weer, heb je het hele jaar door plezier van je tuin, hoe fijn is dat? Mooie planten erin en binnen en buiten met elkaar combineren. En wordt het mooi weer, dan doe je de overkapping lekker open.

Verhoogde woningwaarde?

Tot slot kan dit ook een voordeel zijn van een overkapping. Een verzorgd huis dat helemaal af is en extra leefruimte biedt, kan natuurlijk de waarde van je woning verhogen. Dat is heel fijn als je je huis ooit wil verkopen.

Heb jij een overkapping? Zo ja, wat vind jij een groot voordeel?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *