Home + Afvallen | De draad weer oppakken na de feestdagen

Afvallen | De draad weer oppakken na de feestdagen

Het is vandaag Wereld Hypnose Dag. Een goede dag op stil te staan bij mijn hypnose maagband en de goede voornemens voor het komende jaar. In de zomer van 2022 hakte ik de knoop door en koos ik voor een hypnose maagband. Een van mijn beste beslissingen ooit, want uiteindelijk viel ik meer dan 20 kilo af! Dat ging lange tijd goed en hoewel het nu ook nog wel goed gaat, heb ik rondom en tijdens de feestdagen, behoorlijk wat gegeten. Tijd om de draad weer op te pakken.

Letten op calorie-inname

Ik werk op kantoor en het grootste deel van de dag zit ik. Ik zou wel een sta-zit bureau willen en ik kijk altijd vol bewondering hoe collega’s van andere teams in de pauze nog even een ommetje maken. Zou ik ook vaker moeten doen, maar ik blijf dan toch liever zitten en kletsen met collega’s, haha. Het helpt dan ook niet dat er op verschillende plekken chocolade binnen handbereik ligt en als er dan ook nog eens iemand jarig is, heb ik voor de lunch alweer een stuk taart, chocolade en mijn eigen tussendoortje naar binnen gewerkt. Dat moet echt weer strakker!

Caloriebehoefte berekenen

Je caloriebehoefte berekenen om af te vallen kan een goede manier zijn om grip te houden en de draad weer op te pakken. Het geeft namelijk houvast. Vrouwen hebben ongeveer 2000 calorieën nodig per dag. Ik denk dat ik daar in december wel overheen ging. Dat is een gemiddelde, want er zijn meer factoren die meespelen: ben je bijvoorbeeld heel actief? Ik niet, want ik heb een kantoorbaan en beweeg relatief weinig. Verder sport ik niet, want het wandelen en fietsen naar mijn werk kan ik niet echt sporten noemen. Daarom is je caloriebehoefte berekenen om af te vallen een goede manier om een gerichter cijfer voor jouw persoonlijke situatie uit te rekenen. Deze berekening kun je trouwens ook gebruiken als je aan wil komen!

Meer bewegen

Verder moet ik echt weer vaker gaan wandelen, ook wanneer het weer niet meewerkt. Ik ben echt een ‘mooi weer loper’, maar dat is het de laatste tijd niet zo vaak geweest. Ik pak dan ook sneller de auto en dat is natuurlijk helemaal funest. Als ik dan aan het einde van de dag zie hoeveel stappen ik heb gelopen, dan kan ik daar echt van schrikken. Zo weinig is het dan.

Ik weet dat het heel cliché is om hier in het nieuwe jaar mee te starten, maar ik vind het wel een mooi moment om opnieuw te beginnen, want dat is het. Het is niet superslecht gegaan de afgelopen periode, maar dit is wel het moment om de draad weer op te pakken en opnieuw te beginnen. Of verder te gaan waar we waren gebleven, dat klinkt leuker, haha.

Heb jij dezelfde doelen voor dit nieuwe jaar? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    4 januari 2024 / 08:19

    De beste wensen voor het nieuwe jaar Marisca! Ik neem aan dat je weer traditioneel bent afgetrapt met zuurkool, maar dat zie ik wel in je fotoboek aanstaande maandag ????
    Wij zijn nu op vakantie met m’n schoonouders. Dat is de laatste jaren traditie bij ons geworden met de jaarwisseling. Ontstond ooit vanwege hun hondje om het vuurwerk van Krimpen te ontvluchten, dat hondje leeft niet meer maar mijn schoonouders zijn inmiddels gesteld geraakt op de rust van een vuurwerkloze jaarwisseling.. jammer vind ik zelf wel, ik hou wel van vuurwerk, maar tegen op vakantie gaan zeg ik ook geen nee ???? mijn schoonouders betalen de accommodatie en wij betalen en maken het eten, dus wij zijn in verhouding echt haast niet meer kwijt dan dat we thuis blijven en eten voor ons gezin halen. Maar de aftrap van het nieuwe jaar was dus heel gezond omdat ik dan zo’n week uitgebreid maar zo gezond mogelijk kook! En ik geniet daar echt van, want ik hoef niet te jongleren met de ballen van zowel koken als de kinderen in de gaten houden maar kan me even helemaal op het eten maken focussen terwijl er drie volwassenen zijn die naar de drie kids om kunnen kijken! Op deze manier is koken voor mij echt weer ontspanning ???????? en een heel mooie aftrap van het nieuwe jaar om ook weer gezonder te koken. Door gemak was er sinds november toch weer meer kant en klaar ingeslopen en als je dan weer proeft hoe lekker het is om losse groente te kopen en zelf te snijden ipv een zak roerbakmix, dan is dat gelijk een goed voornemen op dit afvalgebied ???? in december heb ik de therapie afgerond bij de psycholoog om mijn eetgedrag en onderliggende emoties te behandelen. Het blijft een kwetsbaar stuk van mijzelf uitmaken wat snel getriggerd wordt, dat heb ik in ieder geval maar omarmd om het mezelf makkelijker te maken om te accepteren dat dat zo zal blijven. Toch is de mindset wel zo veranderd dat ik in het laatste kwartaal ruim 6kilo kwijt ben geraakt en dat hoop ik in het nieuwe jaar voort te zetten. Nog niet met een (crash)dieet omdat ik nog borstvoeding geef, maar wel dus op een fijne manier van zoveel mogelijk zelf m’n voedsel bereiden en zoveel mogelijk op vaste momenten eten ipv de hele dag door. Ik wens jou op dit vlak ook veel sterkte en doorzettingsvermogen ????