Home + Goede voornemens alweer vergeten of toch niet?

Goede voornemens alweer vergeten of toch niet?

Vlak voor Kerst deelde ik mijn twee goede voornemens met jullie. Omdat de meeste voornemens in de eerste week van januari al stranden, leek het mij leuk om alvast wat te vertellen over de voortgang. Zijn ze bij mij ook al gestrand of juist niet? Lees snel verder…

Stiekem eind december al begonnen met gezonder leven

Ik ben stiekem al drie weken bezig met mijn goede voornemens. Waarom wachten tot 1 januari als je ook eerder kunt beginnen? Ik heb maar twee goede voornemens, maar ze zijn beiden belangrijk dus ik besloot te beginnen met beter voor mijzelf te zorgen. Toen ik vertelde over mijn voornemens vertelde ik ook over de buikklachten die ik zo nu en dan heb. Ik besloot de koffie te laten staan en voorlopig geen chocolade meer te eten. Inmiddels heb ik al drie weken geen koffie gedronken en geen chocolade meer gegeten en het bevalt mij eigenlijk prima.

Ik mis het veel minder dan ik had gedacht. Ik drink nu veel water met citroen en drink meer groene thee. Dat bevalt mij heel erg goed en ik voel me er beter door.

Datzelfde geldt voor een snack in de avond. Ik had nog weleens de neiging om wat chips te pakken, maar ook die eet ik al drie weken niet meer. Ik pak ’s avonds wel wat lekkers, maar maak iets bewustere keuzes. De avonden vind ik nog wel het lastigst, maar het gaat steeds een beetje beter. Ik heb nog maar één keer buikpijn gehad en verder niet meer. Ik hoop dat dat zo blijft en dat motiveert enorm om door te gaan.

Verder zijn we aan het wandelen geslagen (we kunnen immers ook niet zoveel anders) en dat is heerlijk! Het begin is er in ieder geval!

Nog meer sparen dan voorheen

Mijn tweede goede voornemen was nog beter voor ons geld zorgen. Dat betekent ook weer bewustere keuzes maken, nog meer sparen en nog meer beleggen. We werken met verschillende spaardoelen en digitale spaarpotjes. Ook zijn we begonnen met een kasboek en hielden we afgelopen weekend een ‘no spend weekend‘. Ik heb weer wat geld geïnvesteerd in crypto en we zijn begonnen met een spaarchallenge bovenop alles wat we al doen om te sparen.

Een goed begin is het halve werk

En dat is zo! We zijn lekker begonnen en het smaakt naar meer. Ik blijf met jullie delen hoe het gaat en heb daar ook echt zin in!

Hoe staat het met jullie goede voornemens? Zijn jullie ook lekker bezig of zijn ze ergens gestrand? Ook dat geeft niet, want je kunt altijd weer opnieuw beginnen.

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 12 januari 2022 / 20:38

    Succes met de goede voornemens, ik maakte ze ook en heb er alvast zin in! Liefs E.