Home + Geld & Budget | Wij deden een ‘no spend weekend’

Geld & Budget | Wij deden een ‘no spend weekend’

In de weekenden vliegt het geld eruit. Ergens lunchen (oké, nu even niet natuurlijk), een dagje weg, ergens wat te drinken halen, extra boodschappen, shoppen etc. We zijn alle vier vrij en daar willen we dan graag van genieten. Toch besloten we het afgelopen weekend totaal anders te doen. Niet omdat het nodig is, maar wel om wat meer bewustwording te creëren. We geven het geld zo gemakkelijk uit, dat is echt niet altijd nodig. Het weer en zelfs de lockdown waren in ons voordeel (dat was ook voor het eerst), maar zelfs dan was het soms nog best lastig.

Wat is een ‘no spend weekend’?

Tijdens een “no spend weekend” ben je je bewust van je uitgaven. Je doet dit niet perse om te bezuinigen, maar in ons geval voor de bewustwording. We geven geld vaak gemakkelijk uit, zeker in het weekend. Het is fijn als dat kan, maar is het ook altijd nodig? Vast niet, althans, bij ons niet hoor. Als alles open is en we op pad gaan, gaat er zo €200,- doorheen in een weekend. Bedragen lopen snel op en voor je het weet zit je aan zo’n bedrag. Nu is niet alles open, maar we wilden ons toch meer bewust zijn van onze uitgaven. Prima tijdens dit weekend!

Ons ‘no spend weekend’ begon overigens al op vrijdag, want ook toen gaven we geen geld uit. Ook niet aan een broodje op het werk bijvoorbeeld.

Oh ja, tijdens ‘no spend weekend’ mag je natuurlijk wel de noodzakelijke boodschappen doen. Bij ons komt de Appie op zaterdag voor de weekboodschappen en dat was nu niet anders.

Extra opdracht: geld verdienen!

Ik heb voor mijzelf een extra opdracht aan dit weekend toegevoegd: geld verdienen in plaats van uitgeven. Dat is gelukt! Ik leverde twee opdrachten in voor Mamablogger, verkocht een e-book en verkocht schoentjes van Floris. Dat voelt toch goed moet ik zeggen.

Zaterdag

Het is slecht weer en we gaan vandaag de deur niet uit. Lekker makkelijk zou je denken, maar ik heb dan nog wel de neiging het één en ander te bestellen of juist extra lekkere dingen te gaan halen bij de supermarkt. Niet noodzakelijk dus dat mag niet. De jongens vragen of ze LEGO mogen kopen. Dat mag, maar dan wel van hun zakgeld (althans, een deel daarvan. Ze mogen het bij ons nooit helemaal uitgeven). Dat is gebruikelijk, maar we leggen er nog weleens geld bij. Dat doen we nu niet. Gelukkig hebben ze nog een cadeaubon ?.

De rest van de dag blijven we wel thuis. Ik wil een cadeau bestellen voor Patricks verjaardag, maar dat kan nog niet. Is eigenlijk wel goed, want ik weet niet zeker of dit is wat hij echt wil…

Zondag

Vandaag gaan we wel op pad: we gaan naar de Amsterdamse Waterleidingduinen! We nemen zelf eten en drinken mee om te voorkomen dat we weer ergens warme chocolademelk gaan halen. Uiteindelijk kost dit uitje toch geld. We betalen €2,- om de auto te parkeren en betalen voor Patrick en mij €1,50 per persoon entree. Dit uitje kost ons daarmee €5,-, maar dat is het waard, want wat is het er mooi! En ja, er stond een kraampje met lekkers en warme chocolademelk, maar daar zijn we voorbij gelopen. Als ik heel eerlijk ben hebben we die helemaal niet gemist.

De afgelopen drie dagen is het niet gelukt helemaal geen geld uit te geven, maar ik ben best trots op het resultaat van €5,- en het feit dat ik ook geld heb verdiend.

Dit gaan we zeker vaker doen! Niet iedere maand, want we genieten ook graag, maar misschien wel één keer per kwartaal.

Doen jullie dit weleens? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

ComputerComputer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *