Home + Wonen | Zo maak je je huis gezellig nu alle kerstversiering eruit is

Wonen | Zo maak je je huis gezellig nu alle kerstversiering eruit is

Toen de laatste kerstversiering werd weggehaald zuchtte ik dat het nu wel heel erg kaal was en Patrick zuchtte dat dat heerlijk was. Dat ben ik overigens helemaal met hem eens en ik houd van een schoon en opgeruimd huis, maar het was echt heel kaal. Helemaal omdat een paar planten de feestmaand niet hadden overleefd. Ik vond het ongezellig en wilde de gezelligheid terug, want buiten is het ook nog grijs en nat. Met een paar woonaccessoires kom je al een heel eind.

Grauwe, grijze dagen wat gezelliger maken

Omdat het buiten zo nog steeds grauw en grijs is (in ieder geval terwijl ik dit typ), en het nog wel even duurt voor het voorjaar wordt, moeten we het thuis maar gezellig maken. Buiten is immers ook nog niet zoveel te doen ?. Ik merk dat ik meer dan ooit behoefte heb aan gezelligheid en rust en dat vind ik thuis. Tijdens de feestdagen vond ik het heerlijk om op de bank te kruipen en te genieten van elkaar en van de gezelligheid. Daar bestond de gekke buitenwereld even niet, alleen wij vieren.

En nu is het dus kaal voor mijn gevoel. Dat is het niet, maar het interieur mag nu wel wat sfeervoller. Ik ging online speuren naar wat sfeervolle accessoires en kwam bij OTTO terecht.

Hoe maak je het snel gezellig in huis?

Kaarsen!

Ik heb inmiddels heel wat kaarsen op de eettafel staan. Ze staan op een grote schaal en het is zo gezellig. Ik zet ze soms ’s middags al aan als het buiten weer grijs is. Het ruikt lekker en het is zo knus.

Planten

Onze planten moesten wijken voor de kerstboom en de notenkrakers. Ik zette ze in de badkamer en op onze slaapkamer. Ze werden goed verzorgd, maar voor sommige planten mocht het niet baten. Een paar van deze plantjes hebben het niet overleefd en dat vind ik eigenlijk best erg. Toen de kerstboom eruit was, heb ik ook meteen een nieuwe plant gekocht om neer te zetten op die plek. De plant die daar stond, was namelijk in december al overleden… Ik heb nog wat te leren wat betreft plantenverzorging ?.

Kussens

Je huis gezellig maken doe je toch echt met kussens vind ik. De afgelopen jaren hebben we heel wat verschillende gehad, maar ik blijf ze kopen omdat ze zo leuk zijn en het zo knus is. Dit is de perfecte tijd om je bank een andere look te geven met nieuwe kussen.

Plaids

Weet je waar ik ’s morgens al heel erg naar uit kan kijken? Naar ’s avonds op de bank zitten met een kop thee, een plaid, wat lekkers en een goede serie. Verstand op 0 en gezellig samen met Pat op de bank. Dit plaid heeft ook nog eens een mooie, warme kleur en zou heel goed bij ons interieur passen.

wat doe jij om je huis gezellig te maken na de feestdagen?

liefs

 

 

 

mamablogger_bericht_aanduiding

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Tirsa
    19 januari 2022 / 15:11

    Het ziet er zo mooi en aantrekkelijk uit.