Home + Mijn sterrenbeeld vs. mijn werk. Past het bij elkaar?

Mijn sterrenbeeld vs. mijn werk. Past het bij elkaar?

Een tijdje terug kwam ik een stuk tegen over wat je sterrenbeeld zegt over het werk dat bij je past. Ik houd van dit soort onderwerpen dus las ik snel verder. Ik besloot erover te schrijven, want dit is zo’n leuk onderwerp. Althans, dat vind ik haha. Het grappige is namelijk dat het voor mij voor een groot deel klopt. Lees je mee?

Mijn sterrenbeeld is Waterman, wat zegt het over mij?

Mijn sterrenbeeld is Waterman en ik kan mij voor een groot deel wel vinden in hetgeen er over Watermannen wordt gezegd wat betreft werk. Dit zijn bijvoorbeeld veel gehoorde karaktereigenschappen van een Waterman:

  • Watermannen werken graag in een team. Klopt, al vind ik het ook heerlijk om mijn eigen dingen te kunnen doen. Graag zelfs, want ik ben wel zelfstandig. Ik werk wel graag in een team. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om te sparren, input te krijgen etc. Daarom zou ik ook nooit volledig kiezen voor Mamablogger. Ik zou het verschrikkelijk vinden om alleen te moeten werken.
  • Watermannen kunnen spraakwatervallen zijn. Klopt in mijn geval als een bus! En hoewel ik over veel dingen heel open ben, vertel ik echt niet alles. Grappig, want veel mensen denken van wel, juist omdat ik een blog heb. Ik zeg dan altijd ‘wat ik niet wil vertellen, vertel ik niet’. Dan gaat het met name om privé dingen en familie.
  • Watermannen hebben humor. Ik vind mijzelf heel erg grappig. of mijn collega’s dat vinden is een tweede ?.
  • Watermannen zijn trendsetter op cultureel gebied. Dit vond ik een heel leuke, want dit heeft raakvlakken met de artikelen die ik schrijf voor Mamablogger. Zo deel ik vaak toffe, unieke budget uitjes, deel ik graag toffe plekken, films en series met jullie.
  • De Waterman kan heel boos worden. Niet op mijn werk. Dan moet iemand het wel heel bont maken. Dat gebeurt gelukkig zelden, maar ik kan wel heel boos worden als iemand niet eerlijk is of iets heel onrechtvaardig is. In dat soort gevallen ben ik wel eerlijk en wil ik het gesprek zeker met iemand aangaan, want ik hou helemaal niet van ruzie.

Ik herken niet alle eigenschappen van de Waterman, zeker niet alle persoonlijke eigenschappen. Gelukkig zijn we nog niet allemaal in hokjes te stoppen ?.

De Waterman op het werk

Dit las ik over de Waterman op het werk op de website van Happinez. Dit artikel ging over wat jouw roeping is volgens jouw sterrenbeeld. Ook leuk om eens over je eigen sterrenbeeld te lezen.

“Werken doen Watermannen het liefst alleen, maar binnen een team staan ze bekend om hun humor en taalgevoel. Watermannen vinden het gezellig om onderdeel te zijn van een team, maar lichten in dit gezelschap maar een tipje van hun sluier. Ze hechten veel waarde aan hun vrije tijd.” 

Beroepen die passen bij de Waterman: IT’er – zelfstandig ondernemer – webdesigner – uitvinder – politicus

Oké, nu even ontleden: ik vind het inderdaad fijn om in een team te werken met collega’s, maar doe graag mijn ding. In ons team kan dat omdat iedereen zijn of haar eigen expertise heeft. En voor verschillende projecten werken we vervolgens samen. Met een solistische functie zou ik ook goed uit de voeten kunnen, als ik maar wel collega’s om mij heen heb.

Dat tipje van de sluier oplichten herken ik niet helemaal. Ik vertel veel en ben eerlijk, maar zoals ik eerder al zei, over bepaalde privé dingen praat ik niet. Zeker niet wanneer het op gevoel aan komt. Feitelijkheden zijn zoals ze zijn, maar wanneer het niet alleen over mij gaat ben ik zeker terughoudend.

Ja, ik hecht veel waarde aan mijn vrije tijd, maar ik ben wel flexibel. Moet er een keer ’s avonds of in het weekend wat gebeuren, dan vind ik dat helemaal niet erg zolang je je werk maar leuk vindt. Dan voelt het ook niet perse als werk. En ik houd wel echt van werken moet ik zeggen. De weekenden zijn wel voor het gezin en dan trekken we er ook graag op uit. Dat vind ik wel heel belangrijk.

Dan de beroepen. Met uitvinder kan ik helemaal niets al ben ik wel creatief. Alleen niet zo creatief haha. Zelfstandig ondernemer herken ik, want dat ben ik voor Mamablogger. Webdesigner ben ik niet, maar ik ben voor mijn werk wel nauw betrokken bij het functionele ontwerp van onze website en ons intranet. Ook voor Mamablogger kijk ik altijd hoe het beter kan en ben ik vaak bezig met kleuren en lay-out.

Een IT-er ben ik niet, maar ik ben voor de systemen waarvoor ik verantwoordelijk ben, wel functioneel beheerder. Je hebt daarvoor wel wat technische IT-vaardigheden nodig. Een echte IT-er zal ik nooit worden, maar ik weet wel het één en ander en heb er affiniteit mee.

Tot slot zou mijn sterrenbeeld Waterman goed passen bij een functie als politicus. Toevallig ben ik twee jaar geleden benaderd voor een rol in de lokale politiek, dat heb ik toen niet gedaan, want ik doe al zoveel. Het heeft mijn interesse, ook landelijke politiek volg ik, maar ik zie mijzelf er niet in werken.

Ik vond het echt leuk om dit artikel te schrijven. Ik vind astrologie best interessant en vooral wat je sterrenbeeld over je te vertellen heeft. Veel ervan zal echt niet kloppen en dat hoeft wat mij betreft ook niet, maar in sommige dingen, zoals hierboven, herken ik mijzelf wel.

Welk sterrenbeeld heb jij en herken jij jezelf in hetgeen er gezegd wordt over jouw sterrenbeeld.

liefs

 

 

 

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *