Home + Geld & Budget | Vragen over geld eerlijk beantwoorden

Geld & Budget | Vragen over geld eerlijk beantwoorden

Zo nu en dan doe ik een rondje over het Internet voor wat inspiratie op Mamablogger. Ik kwam terecht op de website van Flair en zag een rubriek waarin vragen over geld werden beantwoord. Deze vragen waren afkomstig van een vragenspel over geld. Dit spel is gemaakt door Aegon. Dit artikel is op geen enkele manier gesponsord, maar ik zag er wel een leuk onderwerp in voor Mamablogger. Het is eigenlijk de bedoeling dat je deze vragen bespreekt met je partner, maar ik printte de vragen uit en geef zelf eerlijk antwoord. Ik ben heel benieuwd of jij hetzelfde denkt over geld.

Als je een kwartier gratis mag shoppen, welke winkel kies je dan?

Het is misschien heel saai, maar ik zou kiezen voor de meest degelijke winkel en dan hebben we het over een supermarkt of drogist. Ik zou dan lekker veel luiers inslaan, net als een hoop dure producten als wasmiddel, shampoos etc. Ook zou ik diepvriesproducten inslaan zodat we voorlopig een voorraadje hebben en dus minder uit hoeven te geven aan boodschappen. Vooral lekker praktisch dus.

Waar geef ik teveel geld aan uit?

Aan eten. Ik bestel lekkere broodjes op het werk, we gaan graag lunchen in het weekend en als we niet gaan lunchen vinden we het gezellig om wat te gaan drinken en er wat lekkers bij te bestellen. Wat dat betreft zijn we echte Bourgondiërs. Dat kan wat minder, maar tegelijkertijd vinden we het heerlijk en is dat voor ons de ultieme ontspanning. We zijn doordeweeks veel aan het werk en in het weekend trekken we er dan graag op uit en vinden we het fijn om lekker te eten. Het kan echter wel wat minder.

Hoe verdelen we de gezamenlijke kosten: allebei de helft of naar draagkracht?

Eigenlijk geen van beiden. We gooien alles op één hoop en daar betalen we alles van. We verdelen dit niet en hebben het ook niet doorberekend naar draagkracht. Sinds we samenwonen regelen we dit op deze manier en voor ons heeft dat altijd gewerkt. We hebben er tenminste nooit een discussie over gehad. En als de één een cadeautje wil kopen voor de ander, dan pinnen we het eerst contant en kopen we daarna het cadeau. Zo kan het ook.

Wie geeft het meeste uit van ons tweeën?

Ik moet bekennen dat ik dat ben. Niet alleen maar aan dingen voor mijzelf, maar denk ook aan kleding voor de jongens, spulletjes voor in huis, tijdschriften (bloginspiratie ?) etc. Verder gaat het wel redelijk gelijk op.

Als je de loterij wint, wat zou je dan kopen?

Hier heb ik echt al 100 keer over nagedacht, maar wie niet? Wij denken er eigenlijk hetzelfde over. We zouden dan een groter huis kopen waar ook mijn ouders in kunnen wonen. Een kangoeroe woning noemen ze dat. Zo kunnen wij voor ze zorgen als dat nodig is. Een nieuwe auto is niet nodig en ik zou ook niet minder gaan werken. Wel willen we dan mooie reizen en stedentrips gaan maken. We willen graag het noorderlicht zien, naar New York en ik zou zelf graag een keer willen kerstshoppen in Londen. Geen wereldreis of ergens backpacken, maar juist die kortere tripjes lijken mij heerlijk. Verder zouden we het geld lekker op de bank laten staan, misschien investeren en gewoon genieten van het leven.

Nooit meer geldtekort of nooit meer verdriet?

Dan hoop ik op nooit meer verdriet. Ik heb een hoop verdriet gekend, heb het zo nu en dan nog steeds en als ik mij bedenk welke vormen van verdriet nog bestaan hoop ik die nooit mee te maken en ga ik voor de zekerheid van nooit meer verdriet.

Vind ik dat ik teveel of te weinig verdien voor wat ik doe?

Dat zijn altijd lastige vragen, maar ik mag echt niet klagen met mijn salaris. Ik werk momenteel nog 26 uur en verdien best goed. Ik heb het weleens vergeleken met anderen en het is fijn. We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden en de online communicatie is gewoon een heel leuk vak. Maar of ik teveel of te weinig verdien? Ik denk niet dat het te weinig is en zijn er mensen die vinden dat ze eigenlijk teveel verdienen? ?

Als je een portemonnee met €5000,- vind, wat doe je dan?

Als iemand zoveel geld in zijn portemonnee heeft vraag ik mij af of het zuivere koffie is en dan zou ik het geld bij voorbaat niet houden. Dat voelt heel naar. Als het wel zuivere koffie is, is het de kans groot dat iemand ervoor heeft gespaard en er iets groots of duurs mee aan wil schaffen. Als ik daaraan denk voelt het ook niet goed en zou ik het ook niet willen houden. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik bij voorbaat meteen terug zou geven, want ik denk dat iedereen even zou bedenken wat je allemaal met dat geld zou kunnen doen. Ik ben echter wel eerlijk en daarna zou het toch niet goed voelen en zou ik het bij de politie brengen. ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ denk ik dan maar.

Op welke plek zou ik een tweede huis willen hebben?

Nergens, we hebben net ons appartement verkocht ? Haha nee, ik zou dan liever een ander huis kopen in een mooie omgeving en daar iedere dag van genieten. Op vakantie gaan doen we dan liever op verschillende plekken. Mochten we ooit nog rijk worden zouden we misschien toch weer een appartement kopen voor de verhuur. Maar dat meer voor later als mooie spaarpot voor de jongens.

Wat vonden jullie van deze vragen? Als je het spel wilt spelen met je partner kun je hier de vragen downloaden en vervolgens uitprinten.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 26 januari 2020 / 09:07

  Leuk om te lezen. Ook wij hebben een grote hoop en pinnen eerst om voor elkaar een cadeautje kopen.
  En ook wij weten wat we willen doen met geld dat we zouden willen… blijven dromen toch!

 2. Lies
  26 januari 2020 / 12:06

  Leuke antwoorden! Altijd interessant hoe mensen met geld omgaan..

  • 28 januari 2020 / 08:17

   Ja, dat vind ik ook altijd leuk om te lezen. Blijft toch een interessant onderwerp.