Home + Net moeder geworden? Kijk eens naar je autoverzekering

Net moeder geworden? Kijk eens naar je autoverzekering

Ben jij net moeder geworden van een prachtige zoon of dochter? Dan is je autoverzekering natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt. Omdat we dit als geen ander begrijpen, maar het wel belangrijk is om te doen, willen we je graag een aantal tips geven om je hierbij te helpen.

Je staat er namelijk niet direct bij stil, maar wat doe je als je ineens ergens met pech langs de weg staat, terwijl je kleintje achterin de auto zit? Dan is het wel prettig dat je kunt bellen en er binnen afzienbare tijd iemand komt om je op weg te helpen. Dit is dus ook precies de reden waarom het belangrijk is om eens kritisch te kijken naar je huidige autoverzekering. Zo kun je op Geld.nl verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je gemakkelijk en overzichtelijk kunt zien welke voordelen iedere verzekeraar heeft. Vooral met een kleine zijn er een aantal praktische dingen die ontzettend belangrijk zijn, maar dus lang niet door iedere verzekeraar worden geboden.

Voorkom onvoorziene kosten

Wanneer je net moeder bent geworden, dan zijn er ook een hoop kosten die ineens op je afkomen. Niet alleen luiers en voeding, maar ook kleding en allerlei andere dingen die moeten worden aangeschaft nemen vaak een flinke hap uit je budget. Je zit er dan niet op te wachten dat je bij een ongeluk zelf voor de kosten moet opdraaien voor de schade aan je eigen voertuig. In dat geval is een allrisk verzekering dan veel verstandiger, ook wanneer je auto misschien al een aantal jaren oud is.

De kosten die je moet maken voor reparatie liggen al snel op honderden euro’s, iets wat lang niet iedereen kan veroorloven. Om dit te voorkomen is een allriskverzekering een goed alternatief. Je betaalt dan misschien wel wat meer per maand, maar scheelt je wel een hoop stress bij schade, ook door eigen toedoen. Om te kijken wat voor jou het beste is, is online autoverzekering allrisk vergelijken een verstandige eerste stap. Zo kun je zien wat je aan premie betaald, welke kosten vergoed worden en ook wat de hoogte is van het eigen risico.

Pechhulp voor onderweg

Er is niets zo vervelend dan met pech langs de kant van de weg staan. Het niet zo erg als dit in de buurt gebeurt, aangezien er dan vaak altijd wel iemand is die je kan ophalen. Maar dan heb je natuurlijk wel je auto die ook moet worden afgesleept. Je doet er daarom goed aan om pechhulp voor onderweg af te sluiten. Zo kom je niet alleen zelf thuis, maar ook je auto kan worden afgesleept als het probleem niet direct ter plaatse kan worden verholpen.

Zo zijn er verzekeraars die deze optie aanvullend bieden, maar je kunt er ook voor kiezen om bij de welbekende dienst een abonnement af te sluiten, waarbij je binnen afzienbare tijd na het doen van een melding weer de weg op kunt. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat er voor het buitenland andere dekking geldt, dan in Nederland zelf.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *