Home + Interieur | Dit zijn de kidsproof trends op het gebied van eetkamerstoelen

Interieur | Dit zijn de kidsproof trends op het gebied van eetkamerstoelen

Van je huis een thuis maken. We horen deze uitspraak vaak, maar hoe doe je dat dan? Je kunt je hele huis voorzien van prachtige meubels, maar als het niet goed voelt gaat het nooit een thuis worden. Toen Patrick en ik samen gingen wonen was ik mij daar voor het eerst heel bewust van. Als kind zijnde was ik altijd bezig in mijn kamer. Ik maakte het gezellig en deed zelfs inspiratie op uit het magazine van Ikea. Toen wij samen gingen wonen deed ik hetzelfde. We deden inspiratie op, kochten de meubels die we mooi vonden en richtten het helemaal hip in. Het was mooi, maar het voelde niet als thuis. Sterker nog, ik voelde mij er vreselijk. Ik realiseerde mij dat het vroeger allemaal zo leuk was omdat het vertrouwd was in mijn kamer bij mijn ouders. Het heeft dan ook even geduurd voordat ons huis daadwerkelijk aanvoelde als thuis. Inmiddels zijn we 14 jaar en twee kinderen verder. Ons huidige huis voelt al heel lang als thuis en ik heb weer plezier in het inrichten. Omdat we ons huis (helaas) niet iedere maand kunnen voorzien van nieuwe spullen, deel ik mijn hobby graag met jullie en hoop ik jullie te kunnen voorzien van inspiratie. Dit keer met kidsproof eetkamerstoelen!

Wat zijn kidsproof eetkamerstoelen?

Toen wij twee jaar geleden nieuwe eetkamerstoelen kochten kreeg ik een aantal opmerkingen van andere moeders. We hadden namelijk groene eetkamer stoelen gekocht van ribstof. Dat zouden we toch nooit schoon kunnen houden met kinderen? Ik moet zeggen dat het inderdaad best tricky was, maar ze zijn nog steeds als nieuw. Toch ben ik het wel met die moeders eens, want helemaal kidsproof zijn deze eetkamerstoelen niet.

Wat zijn dan wel kidsproof eetkamerstoelen? Lederen eetkamerstoelen zijn bijvoorbeeld erg fijn met kinderen. Je maakt ze gemakkelijk schoon, ze kunnen tegen een stootje en ze worden eigenlijk alleen maar mooier naarmate ze langer worden gebruikt.

Maar wist je dat stoelen met een velvetstof ook behoorlijk kidsproof zijn? Wij kochten namelijk een bank in een lichte velvetstof en deze is makkelijker schoon te maken dan de vorige bank die gemaakt was van een donkergrijze stof.

De mooiste eetkamerstoelen!

Dit is een voorbeeld van een kidsproof eetkamerstoel. Deze is stevig, gemakkelijk schoon te maken én heeft armleuningen waardoor het nog lekkerder zit. Perfect wanneer kinderen hun huiswerk aan de eettafel maken! Ook zijn deze stoelen tijdloos. Mocht je je interieur wat veranderen is de kans groot dat deze stoelen ook bij jouw nieuwe interieur passen.

Deze te gekke, industriële stoelen zijn gemaakt van messing. Het grote voordeel? Je kunt er geen vlekken op maken! Ook zijn ze robuust en stevig en staan ze er mooi in een industrieel interieur.

Een combi van metaal en velvet. Ik zei het eerder al, maar velvet is een stof die verrassend makkelijk schoon te maken is. Je zou de stof van tevoren in kunnen spuiten met een beschermende spray, maar dat hoeft niet perse. Met een klein beetje water haal je de vlek er zo uit. Is de vlek lastiger te behandelen? Dan koop je een speciale meubelspray. Spray een beetje op de vlek, laat het even intrekken en wrijf vervolgens de vlek eruit. Veel gemakkelijker dan een ribstof ?

Dat zwart altijd goed is geldt niet alleen voor kleding, maar dus ook voor het interieur. Deze stoel is wel heel stijlvol en tijdloos! Ook deze is gemaakt van een velvet stof en zit heel comfortabel.

Deze is wellicht wat gewaagder, maar als je met minimale middelen je woonkamer wilt veranderen, is deze stoel perfect. Je geeft je woonkamer er meteen een heel andere uitstraling mee en wanneer jouw eettafel het centrum van je huis is, maak je er meteen een echte eye catcher van. Ook geeft deze kleur heel veel warmte.

Kortom, er zijn ontzettend veel gave kidsproof eetkamerstoelen te vinden en met het veranderen van de stoelen geef je je interieur al een heel andere uitstraling en sfeer. Van je huis een thuis maken is misschien toch een stuk gemakkelijker dan ik aanvankelijk dacht.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *