Home + Budget Shoppen | Shoplog DM in Duitsland

Budget Shoppen | Shoplog DM in Duitsland

Toen we een paar jaar geleden op vakantie waren in Limburg, gingen we een dagje naar Duitsland en kwamen we voor het eerst bij de Duitse drogisterijketen DM. We waren meteen fan! Goede producten en een flink stuk goedkoper dan in Nederland. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is het leven overal flink duurder geworden. Is de DM nu nog zo goedkoop? Wij besloten afgelopen weekend vanuit Apeldoorn de proef op de som te nemen en naar Duitsland te rijden. We gingen naar DM Emmerich, iets meer dan drie kwartier rijden van Apeldoorn. Gewapend met een boodschappenlijst. De missie: voor de komende maanden een flinke voorraad inslaan, óók voor de zomervakantie. Wat we kochten en wat we daarvoor betaalden lees je hieronder.

Shoppen bij de DM in Duitsland

Op Instagram kreeg ik van een aantal mensen de vraag wat de DM eigenlijk is. Het is een grote drogisterijketen in Duitsland. Vergelijkbaar met Kruidvat, maar wel veel netter ingericht. De DM staat bekend om haar scherpe prijzen, uitgebreide assortiment en het goede eigen merk Balea. We gingen dus naar de DM in Emmerich en konden vlakbij parkeren. Dit is betaald en je stelt vooraf een tijd in bij de parkeerautomaat. Heel eenvoudig. Vanaf deze parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar de winkelstraat waar de DM zit.

Dit kochten we

 

Vooraf had ik een lijstje gemaakt met spullen die ik graag wilde kopen. Zo wilde ik alvast zonnebrand en aftersun kopen voor de zomervakantie. Is nog ver weg, maar de vakantie is al duur genoeg en door de overige kosten – zoals voor zomerkleding en dit soort producten – te spreiden, scheelt dat straks weer. Vooruit denken haha! Ook wilde ik wat parfum meenemen. Ik heb regelmatig gelezen dat DM allerlei ‘dupes’ heeft van bekende merken, maar dan een stuk goedkoper. Dat wilde ik wel uitproberen!

Het is niet zo dat we lukraak van alles hebben gekocht. We hadden het lijstje en als we iets anders zagen, vergeleken we de prijs bij DM met de prijs bij Albert Heijn of Kruidvat. Zo was het kattenvlees (in ieder doosje 12 zakjes) een stuk goedkoper dan het kattenvlees dat wij altijd kopen bij de AH (eigen merk). Datzelfde geldt voor de brandnetelthee en de honing, maar ook voor Vanish. Dit ging dus allemaal het mandje in. Zo gingen we de winkel door en voor we het wisten zaten er 52 producten in onze mandjes.

Mijn familie moest lachen en vroeg zich af wat ik moest met 13 deo’s. Hier zit overigens ook een voorraad deo bij voor Patrick, maar het was hier zo goedkoop (€0,95 per deo voor mij) dat dit wel een flink voordeel opleverde. We kunnen de komende tijd weer vooruit. Het doel was om een flinke voorraad aan te leggen en dat is gelukt, haha.  Bij de kassa vroegen we ons al af wat dat ging kosten en op Instagram vroeg ik aan jullie wat jullie dachten dat het had gekost. Deze bedragen varieerden enorm. Van hele hoge bedragen tot heel onrealistische, maar ook een aantal die echt in de buurt zaten. Grappig om te lezen.

De DM app, een aanrader!

Voor ik jullie ga vertellen wat het kostte, eerst nog even de volgende tip: download de DM app. Ik kreeg deze tip van een collega, erg fijn. In deze app staan telkens nieuwe coupons. Zelf had ik er drie geactiveerd waaronder één waarmee je maar liefst 10% korting kreeg op het totaalbedrag! Ook zat er een coupon bij waarmee je bij aankoop van drie tubes tandpasta de derde gratis kreeg. Dat scheelde weer €1,95. In de winkel werden we door een verkoopster ook gewezen op deze app, heel netjes.

De kassabon

We hadden dus 52 producten. We kregen 10% korting met de ene coupon. Dit leverde een voordeel op van €10,42. Ook gebruikten we de coupon voor de tandpasta. Dit scheelde €1,95. De derde coupon hebben we niet gebruikt. Onze korting was dankzij de app dus €12,37!

Uiteindelijk betaalden we €91,83. Dit is iets meer dan €1,76 per product. Zeker met het parfum, de deo’s, de make-up en de duurdere producten als zonnebrand, aftersun, Vanish, kattenvlees etc. vind ik dat een mooi bedrag.

Niet alles leverde direct een voordeel op. Zo wilde ik ook shampoo en conditioner meenemen, maar bij het Kruidvat shopte ik deze goedkoper in een aanbieding en die zijn er regelmatig. Wees daarom kritisch op je aankopen en shop niet klakkeloos omdat het daar toch goedkoper is. Dat is echt niet in alle gevallen zo.

Wat vind je ervan? Valt het mee of tegen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Anja
  25 januari 2023 / 09:26

  Wij zijn ook fan! We wonen in Zuid-Limburg en gaan voor sommige producten standaard naar Duitsland en de DM. Precies wat je zegt, voor sommige producten scheelt het echt enorm in prijs. De deo voor mijn man bijvoorbeeld is daar gewoon de helft goedkoper als hij het Kruidvat. Tandpasta vaak ook inderdaad. Luiers (hebben we nu niet meer nodig) kochten we ook altijd daar.

 2. Albertine Coobs
  25 januari 2023 / 23:09

  Hi Marisca, in het oosten van het land (tijdens vakanties) kwam ik erachter dat er ook een goedkope (Duitse) drogisterijketen is die heet ‘Medikamenten Die Grenze’ en deze zit ook ik Vlaardingen. De meest ‘westelijk’ gelegen vestiging en dus redelijk bij jou in de buurt. Dichter bij dan Duitsland in ieder geval! Misschien eens het proberen waard. Als je 13 deo’s op zijn ;-).

 3. Tanja Smit
  23 maart 2023 / 10:07

  Als je weer eens gaat shoppen in Duitsland ga eens naar de Rossmann hebben ook een app zijn nog goedkoper dan de DM met de zelfde producten en meer, hebben ook een eigen merk die heel goed is en erg goedkoop.. Rossmann is de Action onder de drogisterijen..ik woon in Duitsland..ook kinderkleding voor jou jongste kun je erg goedkoop scoren bij Ernstigs Familie mischien vind je het wel leuk
  Groetjes Tanja